18měsíční syn málo jí

20
4.11.11 20:33

18 měsíční syn málo jí

Ahojky, mám se svým synem problém s jídlem. Přesto, že už mu je 18 měsíců, tak se mi zdá, že málo jí a hodně věcí odmítá. Hlavně nevím, jak do něj dostat oběd. Nemá rád brambory, rýži a teď už nechce ani těstoviny a to jsou jen přílohy…a to nemluvím o tom ostatním - maso vůbec žádné, polívky žádné.Když mu to nabídnu, tak odevšeho odvarací hlavu aniž by to ochutnal a když do něj náhodou něco dostanu,tak to hned plive. Už si opravdu nevím rady, co s tím? Jí akorát samé „blbosti“ - suchý rohlík, jogurty, sýry, kyselé okurky… To je asi tak všechno, takže chápete, že mám docela obavy.Sice se po tom málu co sní „dorazí“ ještě mlíkem - to by mohl skoro pořád, ale přece nemůže být živ jen z té trochy a mlíka??? :nevim: .Máte s tím některá zkušenost a poradíte jak na to aby malej začal papat? Opravdu už nevím,jestli si jen postavil hlavu a časem se to zlomí, nebo jestli někde dělám chybu já? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
4.11.11 20:38

Tady v těch situacích mě vždycky zajímá - a ty mu ty blbosti a mlíko dáváš, když ti normálně nejí? Co se stane, když mu dáš JEN normální jídlo? Snídani, oběd, večeři, svačinu, a nic mezi tím. Když budeš tvrdá, druhý třetí jídlo ti nesní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.11.11 20:41

Ještě dodám, zastávám názor „u plnýho talíře ještě nikdo hlady neumřel“, navíc nemám nejedlíky, veškeré záchvaty nejezení vždycky rychle (max. 3dny) přešly. Takže k tomuto tématu nemám co mluvit :oops: Jen mě to fakt zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.11.11 20:44

Vojta měl taky takový období kolem roka a půl, že nechtěl jíst. Jedl jen suchý těstoviny, suchý knedlíky, sem tam brambor s brokolicí… maso nechtěl vůbec. Za těch pár měsíců trochu zhubnul, ale nic tragickýho. Rozjedl se až teď.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
4.11.11 20:44

Tak můj synek má 19M ale toto období si taky prodělal.U každýho jídla jsem brečela, nechtěl NIC ! Pil jenom mlíko a pár lžiček v zanedbatelném množství. Zpívala jsem mu u jídla, četla, hrála divadlo nic. Brácha mi řekl že se na to mám vykašlat že přece není blbější než šváb nebo krysa a až bude mít hlad tak se nají. Byly to drsný slova ale něco na tom je, přestala jsem se stresovat (možná to i poznal) a teď jí více méně normálně. Líbí se mi co psala Ywett " u plnýho talíře nikdo hlady neumřel" když budeš pořád nabízet, podle mě se mu nemůže nic zásadního stát a jednou začne jíst :wink: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.11.11 20:51

No, doteď jsem to dělala tak,že ke snídani má jogurt a trochu mlíka, ke svačince banán nebo přesnídávku, no a oběd ať udělám cokoliv, tak nechce. A protože mám strach, aby neubral na váze - protože má jen 9,5 kg, tak mu dám aspoň to mlíko s kaší :oops: no a pak ke svačince rohlík nebo půl chleba s plátkem sýra a večer kaši + mlíko…už jsem zkoušela ho nechat i „vyhladovět“, ale to bych opravdu musela uvařit já nevím co, aby to do tý jeho pusiny vzal a snědl, ale ani to nevyšlo a vyhrálo mlíko… :roll:. Asi to fakt dělám špatně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.11.11 20:56

Nabízím mu toho dost a každý den, ale prostě nevezme nic…tak v tom holt budu pokračovat a modlit se a čekat, až začne konečně papat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.11.11 21:02

Renny, až na ten oběd mi to nepřijde jako tragédie :nevim: Přijde mi, že toho sní dost.
Jen bych místo oběda nedávala mlíko s kaší. Proč by se dítě namáhalo s bramborama, když dostane mlíko? :nevim:
Dítě po roce už nepřibírá tolik. Ani tolik nejí. Nemá čas a má mnohem víc pohybu. Maty mi ve dvou letech snědl snad půlku toho co v roce. Jednu svačinu jsem úplně vypustila.
Pro srovnání a hlavně tvé uklidnění (snad): Matyho porodní váha byla 3,85kg, v roce měl 9,3kg, v 18ti měsících 11,2kg a ve 3letech 14,2kg.
Co na váhu tvýho syna říká pediatr???

Příspěvek upraven 04.11.11 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.11.11 21:06

No ja se snazim byt tvrda a kdyz neji tak proste neji a nedostane nic do dalsiho jidla. Nemuze ladovat veci okolo a ta dulezita jidla odmitat. Nas mladej ji jak co. Obcas toho sni hodne ale vetsinou si rikam proboha z ceho je ziv. Ale myslim ze kdyz neni podvyziveny tak si muzu dovolit mu nedat nic na dosyceni. Mame za tyden 18 mesicu, 11 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.11.11 21:10

Já myslím,že on bere jako oběd to mlíčko s kaší a čeká na to, nejspíš mu sladká kaše chutná :wink: ví,že to dostane… dala bych asi až svačinu :think: Mám doma to samé, ale čtyřleté, pomalu se to zlepšuje díky školce, ale má období, kdy nejí obědy ani tam. On si klidně počká na tu svačinu a pak zbouchá dva rohlíky a celé jablko, ale to neřeší problém s obědem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.11 21:13

mám dceru 17m a mlíčko máme 5-6×denně - zkoušela jsem mlíčko nedat, ale to je pak řev - jí mi jak kdy polévky a miluje rýži a omáčky, ale odmítá maso, ovoce - občas teda kousne kousek banánu, ale jinak je hlavní zdroj jídla mléko - náš pediatr to nehrotí - prý do 3 let si nemám lámat hlavu
když má den D - jak já říkám věším prapor, že papá tak sní cokoliv - ale prostě mini množství - prostě mi přijdě, že jen ochutnává - jestli je to srozumitelné - sní talířek polévky, ale musí se dodlábnout mlíčkem má necelých 11kg a jsem v klidu

spíš jsem přemýšlšla o nějakých vitamínech, když nepapá ovoce - miluje teda rajčata a okurky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.11.11 21:50

tak můj syn má 20 měsíců a taky mi na jídlo hází „bobek“. Ráno a večer má mlíko, dopo přesnídávku, někdy, ale opravdu jen někdy vezme zavděk banánem. V poledne sní polévku, ale to jenom některou. Rýži a maso nebo brambory jenom občas. A dokonce se naučil to,že když mu něco nechutná,tak to rovnou vyzvrací.A někdy to je tak, že to ještě nestihne skoro ochutnat a hned se poblije. A když mu dám druhou lžičku, tak ji zblajzne a sní to nakonec třeba celé. Odpoledne dostane jogurt a po jogurtech by se utloukl, ty by jedl klidně celý den + mlíko. Že by snědl ovoce, zeleninu nebo krajíc chleba nebo rohlík, tak o tom se mi může leda tak zdát :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.11.11 21:53

Dcera taky byla živá jen z mlíka, dost dlouho. Všechno ostatní jen okousala, požmoulala a tak. Trochu víc se rozjedla až nedávno po odstavení. A i teď považuju za zázrak, když sní celý jogurt :lol:
Pokud normálně přibírá, neřeš to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.11.11 21:55
Ywett píše:
Tady v těch situacích mě vždycky zajímá - a ty mu ty blbosti a mlíko dáváš, když ti normálně nejí? Co se stane, když mu dáš JEN normální jídlo? Snídani, oběd, večeři, svačinu, a nic mezi tím. Když budeš tvrdá, druhý třetí jídlo ti nesní???

Tak mně osobně suchý rohlík a sýr nepřijdou jako blbosti :think: A jinak odpověď na tvou otázku: Moje dítě fakt bylo schopno nejíst a být živo jen z mlíka. Nedávat mu mlíko jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.11.11 12:28
chuanitka píše:
Ywett píše:
Tak mně osobně suchý rohlík a sýr nepřijdou jako blbosti :think: A jinak odpověď na tvou otázku: Moje dítě fakt bylo schopno nejíst a být živo jen z mlíka. Nedávat mu mlíko jsem nezkoušela.

Taky rohlík a sýr neberu jako blbosti, to je podle mě plnohodnotná snídaně/svačina/večeře. Ale myslím, že zakladatelka blbostma myslela jakékoliv „dobrůtky“ mezi jídly.
Ale o tom právě mluvím, kdybys ani to mlíko nedala (pokud dáváš mlíko jako denní jídlo - moje malá dostává mlíko ráno, pak běžíme do školky a pak až snídá - to je jiná!), umřelo by ti dítě tvrdohlavě hlady nebo by se rozjedlo? Nebo by mu stačilo jen to mlíko třeba ráno 2 hodiny před snídaní? To by mě zajímalo!!! Na to mi nikdo není schopen odpovědět :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí