Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem tu s dalším dotazem. Snad mě aspoň trošičku uklidníte
Jsem teprve v 18 týdnu a už mám CS2 - jestli to dobře chápu, mám trošku uvolněné nebo otevřené děložní hrdlo. Doma mám malýho drobka, tak nemůžu na stopro ležet, ale snažím se. Podařilo se vám s takovou diagnozou mimi donosit? Pořád doufám, že se to ještě upraví a vydržíme aspoň do 32tt !!!
Pepi, já na tom byla podobně když jsem čekala Klárku. je to naše první, takže jsem mohla ležet, ale doktorka mi říkala, že se to dá zvládnout i s malým dítkem. nakonec jsem rodila v 38+4tt
, takže úplně v rámci normy a termínu. Pravda je, že Klárka vyhrožovala, že se vylodí v 32tt (to už doktorka nahmátla hlavičku, takže jsem i ležela 10 dní na rizikovém). ale přemluvili jsme jí ![]()
jenom jedna poznámka - ono se to nezlepší. jenom by se nález neměl zhoršovat. s postupujícím těhu se tento nález bude dostávat stále více k normálu… ![]()
držím strašně moc palce, ať je všechno OK!!!
Ahoj Pepi,
snad tě moje zkušenost trošku uklidní. Já jsem před dvěma lety čekala svoje první mimčo a okolo 18 tt jsem taky měla CS 2 a okolo 24 tt už 2-3, dál už se to neměnilo. Můj gynekolog to nijak nekomentoval, tak jsem si říkala, že je to asi normální. Nakonec jsem 8 dní přenášela
a žádný klidový režim jsem nedodržovala. Do 32 tt jsem chodila do práce a pak jsme s manželem pořád courali na nějaké procházky a výlety.
Doufám, že to u tebe dopadne taky dobře.
Romana
Taky tě chci uklidnit, v 18tt jsem měla CS 1, od 20tt CS 2, teď jsem 34tt a CS stále 2…Tak se neboj, klidový režim nemám a na porod to nevypadá ![]()
taky jsem měla CS 2 okolo toho 20.tt, doma už jedno extra živý dítko…nakonec jsem to vydržela do 35+0, malá měla váhu 2kg a 42cm, 14 dní sme pobyly v porodnici a je naprosto v pořádku, dokonce se do 8mi měsíců vyrovnala vývojově dětem narozeným v termínu
rodila jsem s CS 5, ještě ten den Dr. na kontrole řekl, že to ještě tak 14 dní vydrží (do další kontroly), nevydrželo to ani 6 hodin… ![]()
CS nema absolutne zadnou vypovidajici hodnotu, nechapu, ze se v CR porad na nej lekari tak upinaji. U nas se zadne vnitrni vysetreni v prubehu tehu nekona (pouze na zacatku na stery a ke konci take na stery), takze o problem mene
. Koukni na www.porodnice.cz , poradny, Dr. Koucky, tam najdes spoustu odpovedi na sve dotazy a zjistis, ze jsi zdrava tehulka a podle toho se take chovej, stres a nervy hod za hlavu
. Linda
Pepi neboj, určitě to dobře dopadne. Já měla taky problémy od 18 tt, kdy dr. zjistila, že mi měkne, zkracuje se a otvírá čípek, poležela jsem si pár dní v nemocnici, kde jsem dostávala kapačky s hořčíkem a do toho mi dost tvrdlo břicho, tak 30× denně. Měla jsem strach jako ty, ale vypadá to, že malýho donosím až do konce. CS jsem měla od toho 18 tt 3 a pak každou kontrolu bylo vyšší a teď už mám asi 7, ale i CS 10 neznamená že rodíš, můžeš s tím klidně měsích běhat a nic. Akorát jsem brala hořčík v prášcích na to tvrdnutí a docela to i pomáhalo. Měla jsem celou dobu ležet s vypodloženou pánví, akorát jsem to nikdy nevydržela a nic se nestalo. Hlavně se snaž být psychicky v pohodě a užívej si bříška. ![]()