18tt a CS2

33
3.6.08 20:16

18tt a CS2

Tak jsem tu s dalším dotazem. Snad mě aspoň trošičku uklidníte :roll: Jsem teprve v 18 týdnu a už mám CS2 - jestli to dobře chápu, mám trošku uvolněné nebo otevřené děložní hrdlo. Doma mám malýho drobka, tak nemůžu na stopro ležet, ale snažím se. Podařilo se vám s takovou diagnozou mimi donosit? Pořád doufám, že se to ještě upraví a vydržíme aspoň do 32tt !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21614
3.6.08 21:04

Pepi, já na tom byla podobně když jsem čekala Klárku. je to naše první, takže jsem mohla ležet, ale doktorka mi říkala, že se to dá zvládnout i s malým dítkem. nakonec jsem rodila v 38+4tt ;-), takže úplně v rámci normy a termínu. Pravda je, že Klárka vyhrožovala, že se vylodí v 32tt (to už doktorka nahmátla hlavičku, takže jsem i ležela 10 dní na rizikovém). ale přemluvili jsme jí ;-)
jenom jedna poznámka - ono se to nezlepší. jenom by se nález neměl zhoršovat. s postupujícím těhu se tento nález bude dostávat stále více k normálu… ;-)
držím strašně moc palce, ať je všechno OK!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
4.6.08 07:51

Ahoj Pepi,
snad tě moje zkušenost trošku uklidní. Já jsem před dvěma lety čekala svoje první mimčo a okolo 18 tt jsem taky měla CS 2 a okolo 24 tt už 2-3, dál už se to neměnilo. Můj gynekolog to nijak nekomentoval, tak jsem si říkala, že je to asi normální. Nakonec jsem 8 dní přenášela :D a žádný klidový režim jsem nedodržovala. Do 32 tt jsem chodila do práce a pak jsme s manželem pořád courali na nějaké procházky a výlety.
Doufám, že to u tebe dopadne taky dobře.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
4.6.08 08:00

Taky tě chci uklidnit, v 18tt jsem měla CS 1, od 20tt CS 2, teď jsem 34tt a CS stále 2…Tak se neboj, klidový režim nemám a na porod to nevypadá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
4.6.08 13:56

taky jsem měla CS 2 okolo toho 20.tt, doma už jedno extra živý dítko…nakonec jsem to vydržela do 35+0, malá měla váhu 2kg a 42cm, 14 dní sme pobyly v porodnici a je naprosto v pořádku, dokonce se do 8mi měsíců vyrovnala vývojově dětem narozeným v termínu
rodila jsem s CS 5, ještě ten den Dr. na kontrole řekl, že to ještě tak 14 dní vydrží (do další kontroly), nevydrželo to ani 6 hodin… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
4.6.08 14:07

CS nema absolutne zadnou vypovidajici hodnotu, nechapu, ze se v CR porad na nej lekari tak upinaji. U nas se zadne vnitrni vysetreni v prubehu tehu nekona (pouze na zacatku na stery a ke konci take na stery), takze o problem mene ;) . Koukni na www.porodnice.cz , poradny, Dr. Koucky, tam najdes spoustu odpovedi na sve dotazy a zjistis, ze jsi zdrava tehulka a podle toho se take chovej, stres a nervy hod za hlavu ;) . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
4.6.08 22:17

Pepi neboj, určitě to dobře dopadne. Já měla taky problémy od 18 tt, kdy dr. zjistila, že mi měkne, zkracuje se a otvírá čípek, poležela jsem si pár dní v nemocnici, kde jsem dostávala kapačky s hořčíkem a do toho mi dost tvrdlo břicho, tak 30× denně. Měla jsem strach jako ty, ale vypadá to, že malýho donosím až do konce. CS jsem měla od toho 18 tt 3 a pak každou kontrolu bylo vyšší a teď už mám asi 7, ale i CS 10 neznamená že rodíš, můžeš s tím klidně měsích běhat a nic. Akorát jsem brala hořčík v prášcích na to tvrdnutí a docela to i pomáhalo. Měla jsem celou dobu ležet s vypodloženou pánví, akorát jsem to nikdy nevydržela a nic se nestalo. Hlavně se snaž být psychicky v pohodě a užívej si bříška. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí