Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem.
nemáte někdo zkušenosti s vakcinací v těhotenství?? Jsem v 7tt a chodim na vakcinaci proti bodnutí včelou vosou. Alergolog říká, že prý můžu pokračovat, ale je riziko, že při prudké reakci, jsem prvořadá a dali by mi léky, který by mrňous určitě nepřežil. Za 3 roky jsem žádnou reakci kromě nateklé ruky neměla. Máte někdo zkušenosti?? Mám se do pátku rozhodnout a nevím. Dík za radu ![]()
Do toho bych nešla… Sama jsem chodila X let na vakcíny a vím, že jsem občas měla i teploty a tak, takže bych se toho, zvláště takhle na počátku těhu, dost bála ![]()
Mě alergološka jasně řekla, že při kojení a v těhotenství se AUTOVAKCÍNY nesmí. Je ale fakt že já bych měla proti senné rýmě. ![]()
Tak hlásim, že jsem do toho šla. Po důkladné poradě s alergologem jsem uznala že měl pravdu. Prý je nejlepší, kdyby mě něco píchlo, aby nebyly třeba žádný léky a moje tělo si s tím poradilo. Takže jsem šla na vakcínu a dopadlo to dobře. Nic mi nebylo, jen maličko oteklá ruka. Takže budu chodit dál, ale při každé injekci budu pod zvýšeným dohledem.
Jinak prý kdyby to bylo třeba kvůli travám, tak by v tom taky nepokračoval. Prý ale včela je hodně agresivní.