pohyby

158
2.6.08 09:28

pohyby

ahoj holky,preji vam vsem krasne rano a chtela jsem se zaroven zeptat,kdy jste citily prvno pohyby?a hlavne jak to rpobihalo?ja jsem 18 plus 4 a zatim nic,tak jsem nervozni,je to me prvni miminko,obcas citim kruceni v brise a to po jidle,takze mam problem poznat jeslti jsou to streva,nebo ne,vubec nevim,dekuji za kazdou odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
2.6.08 09:41

ahojky, já jsem se pozorovala tak od toho 18tt a pohyby si spíš namlouvala, než abych něco opravdu cítila :D Opravdu jsem je cítila až tak od 20tt (teď jsem 24tt) a nejvíc se všeho mi to připomínalo jako bych v břichu měla nervový tik, prostě tam vždycky tak krátce škublo. Kdybych ale nevěděla, že jsem těhotná, tak by mě to určitě nenapadlo, že to jsou pohyby :wink: Představovala jsem si to vždycky jinak. Teď je to taky takový jakoby tik, jen už je to silnější, že to cítí i manžel, když dá ruku na břícho. Přeju pohodové těhotenství. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
2.6.08 09:43

Kaacenko,neboj se,nic se neděje.Já jsem u první holky měla pohyby v pátém měsíci,u druhé krátce po čtvrtém a ted po třetí týden před pátým měsícem.Takže se ničeho neboj,určitě to „tukání“ poznáš,až to příjde :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.6.08 10:10

Já měla první pohyby na začátku 5. měsíce, a jako prvorodička jsem si nejdřív myslela, že mám silnější větry. :lol: Asi druhý den mi to došlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
2.6.08 10:16

Kacenko, neboj - já jsem první pohyby zaznamenala kolem 19+0 a to ještě k tomu fakt slaboučké a občas, až tak za týden jsem si byla opravdu jistá, že jsou to pohyby - teď jsem 22+0 a už jsou to krásné zřetelné šťouchance - ale stejně jako Katzi jsem si je představovala úúúplně jinak a přiznám se, že ze začátku jsem byla i celkem zklamaná, že je to takové nijaké :lol:
jinak pokud jsi malinko silnější, může to být cítit později - ale myslím, že tak kolem 20tt už je cítí většina prvorodiček… kamarádka je cítila až koncem 21tt a to je štíhlá jako proutek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.6.08 10:35

Kačenko, neboj se . Jako prvorodička je můžeš cítit až ve 20tt a nebo i pozděj. Já jsem druhorodička a pohyby jsem cítila až v 19+1 a to tak jak tu píšou holky, je to jen takový tušení teprve až zesílí tak si s jistotou uvědomíš že to bylo ono. Dneska jsem v 28tt. Nestresuj se a nenervuj, hezky si užívej těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
2.6.08 11:45

moc vam holky dekujio za odpoved,aa preji moc hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.6.08 12:26

poprvé v 17+4, podruhé cca stejně. Ale znám holčinu, která první pohyby registrovala od 22tt.

Záleží na tom, jaké jsi postavy, jaké máš bříško (myslím třeba tukové vrstvy:D ), na tom, jak je uložená placenta, jak moc se tomu věnuješ (v práci většinou není čas to sledovat jako doma na posteli)…ale na to být nervozní je ještě brzy. Obecně se udává kolem 20tt a to ještě pár týdnů pak nemusí být pravidelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
2.6.08 12:46

u prvního dítka bývají tak 20tt a víc… u dalších je to dřív! protože už víš.. jak to prostě vypadá! vydrž je vše určitě ok! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.6.08 13:04

Poprvé kolem 18. týdne, ale to jsem si ještě nebyla jistá. V 19. týdnu už jsem to poznala 100%, několikrát mě kopla, když jsem si lehla na břicho :lol: Od toho 20. pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
2.6.08 13:09

Jistá jsem si byla až ve 20tt. Ale zpětně si uvědomuji, že jsem je již cítila dříve - jen jsem nevěděla, že je to no. Přesně - takové nervové tiky..či praskání bublinek v břiše.. Neboj, poznáš! Tak pohodové těhu přeji a užívej si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
2.6.08 15:22
katzi píše:
ahojky, já jsem se pozorovala tak od toho 18tt a pohyby si spíš namlouvala, než abych něco opravdu cítila :D Opravdu jsem je cítila až tak od 20tt (teď jsem 24tt) a nejvíc se všeho mi to připomínalo jako bych v břichu měla nervový tik, prostě tam vždycky tak krátce škublo. Kdybych ale nevěděla, že jsem těhotná, tak by mě to určitě nenapadlo, že to jsou pohyby :wink: Představovala jsem si to vždycky jinak. Teď je to taky takový jakoby tik, jen už je to silnější, že to cítí i manžel, když dá ruku na břícho. Přeju pohodové těhotenství. Katka

Ahoj já jsem to měla úplně stejný jako Katzi. Taky jsem si myslela že to jsou nervové tiky, a když jsem to popisovala doktorce tak mi řekla že to jsou pohyby na 100%. Takže jsem je měla už 20 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.6.08 16:49

Ahojky, taky jsem první pohyby cítila až kolem 20 tt a bylo to takové jako když v bříšku praskne bublinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
2.6.08 20:41

U me to bylo v 19. tydnu. A byl to primo vykop, uplne se mi vyboulilo bricho. Cekala jsem, jak popisuji holky nejake tiky ci bublinky, ale mrnous me prekvapil hned vykopem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
2.6.08 22:34

Ahojky..tak přesně tímhle jsem se strašně trápila;o)..už od 18tt jsem je očekávala (i když jsem věděla, že jako prvorodička je ucítím nejdřív kolem 20tt…)no a když přišel 20tt tak už jsem začínala být nervózní (dokonce jsem si koupila stestoskop- abych mohla slyšet alespoň srdíčko;o)..ale nic :roll: :roll: ..s tím stetoskopem to slyším až teď -od 25tt- ale dost slabě..)

Všude na netu jsem hledala jak to má vypadat!!.. :?: ..našla jsem, že je to jako „motýlek v břiše“ což mi moc nepomohlo…Máma mi zase řekla, že je to jako prdíky, …jo jo střeva jsem slyšela naprosto zřetelně- ale právě jsem nevěděla jestli jsou to střeva nebo první pohyby…NAKONEC jsem to poznala.. :wink: :wink: - a bylo to jako prdíky (nebo zmiňované praskání bublinek ;o)..akorát že ne ve střevech, ale už jakoby na povrchu bříška!!! :wink: - od prdíku zřetelně rozpoznatelné;o)

Cítit jsem je začala až v 21tt!!!- a to jsem štíhlá, drobná..akorát placentu mám na přední stěně- tak to bude asi tím ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí