skracene delozni hrdlo

2547
2.6.08 15:47

skracene delozni hrdlo

Dr mi oznamila ze mam skracene d. hrdlo/cipek na 1cm. Mate nekdo skusenosti? Je to moc nebezpecne, musi se lezet? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.6.08 15:53

Ahoj,
vlastní zkušenost nemám. Ale kamarádka měla stejný problém u druhého těhotenství, teda mluvila o zkráceném hrdle (o čípku nevím). Zhruba ve stejné fázi těhotenství, jako jsi ty, musela jít do nemocnice ležet. Doma sice předtím taky týden ležela, ale nezlepšilo/nezastavilo se to. Takže ležela pár týdnů v nemocnici (myslím, že do 35. týdne), hlavou dolů, aby se stav udržel. Když se malý otočil a netlačil tolik na děložní hrdlo, tak se cítila mnohem lépe.
Po propuštění z nemocnice doma taky ležela, pak už měla dovolené procházky. Miminko se nakonec narodilo 8 dnů před termínem.

Bohužel hrozí předčasný porod, takže asi opravdu budeš muset ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.08 19:03

Měla jsem zkrácený čípek (jen lehce, ale kolik cm nevím..) v 21 tt, do toho tvrdnutí. Klidovým režimem, poleháváním v rámci možnost, tedy v rámci současné výchovy tříletého dítěte :twisted: se to po pár týdnech zastavilo, pomohlo mi myslím i pití kontryhelového čaje, který má mírnit křeče děložního hrdla. teď jsem v 35 tt a v tuhle chvíli čípek zase trochu „pracuje“, ale už má na to nárok a já ho v tom neklidovým režimem podporuju :P
Držím palce, pro jistotu vážně radím klídek
 NiKi

• Citovat
  • Upravit
16743
2.6.08 19:15

Ahoj, já jsem měla to samé. Poprvé jsem byla v nemocnici v 18 tt a to se zase dalo nějak do pořádku a pak od 26 tt jsem musela ležet až do konce. Nebo teda do 36.tt kdy lékaři už nepředpokládají žádné riziko. Kolem 30.tt jsem měla asi taky tak 1 cm.
To ti k tomu doktorka nic neřekla? Mě teda hned hnali do nemocnice. Ležela jsem taky hlavou dolů a nakonec všechno dopadlo dobře a rodila sjem 2 dny po termínu.
Každopádně teď mám z dalšího těhotenství nepřekonatelnej strach :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
2.6.08 20:21

Ahoj, čípek jsem měla zkrácený od 32 tt na 2,1 cm a porodila jsem přesně v termínu. Dr. radila šetřit se, ale s ohledem na to, že jsem měla 2,5 letého syna, o kterého jsem se musela starat, tak to moc nešlo. Ale strašili mně taky fest. Tak neboj, ono to nemusí být tak zlé. :wink: Jen budeš muset určitě ležet, máš ho fakt docela krátký a kus cesty ještě před sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
2.6.08 22:45

Zrovna řeším stejný problém- zkrácené děložní hrdlo (o čípku Dr. nic neříkal- tak asi kvůli tomu mě nehnal do nemocnice), jsem ve 26tt- nařídil mi klid- alespoň tak na měsíc (aby bylo pak mimčo větší, a nemohlo už „vypadnout“ ;o)..ležet v rámci možností a podložit si zadek polštářkem, aby byla děloha směrem dolů..takže když ležím tak s polštářem pod hlavou , pod zadkem, a pod nohama (otoky:o(…a připadám si jak lazar;o)… :roll:
Taky mi pomohl magnosolv (hořčík), který už jsem doma měla kvůli bolestem v podbřišku..a te´d ho znovu beru- je to prý způsobené dráždivou dělohou..zatím se mi to nezhoršuje- tak to snad bude ok;o)

Když se budeš šetřit, polehávat s polštářem, zkus magnosolv..tak by se to mělo samo zlepčit-resp. nezhoršit…držím palce;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
3.6.08 10:38

diky za rady vsem, taky se divim, ze mi dr k tomu nic moc nerekla.

Ale dalsi kontrolu mam za tyden a to uz v me porodnici, tak snad to nejak zvladneme. Ja jsem netusila, jestli musim lezet porad, nebo muzu aspon na kratke prochazky a do obchodu..Fakt mi ta moje gynekolozka rekla jenom ze je to kratke, stezi 1cm…

leilo, proc mas strach, vzdyt vse dobre dopadlo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.08 11:49

Setri se4, a to jak fyzicky, tak pokud mozno i psychicky. Hranice delky delozniho hrdla je asi 2,5 cm, takze 1cm je dost malo. Mela bys to nechat casteji kontrolovat, v pripade, ze nepomuze klid a magnezium je mozne to zkusit pozastavit leky, ale to v nemocnici (pres kapacku). Kazdopadne se drz do konce 34. tydne(pak uz jsou dost dobre vyvinuty plice), tak daleko uz to nemas.
Mej se a hodne stesti
neprihlasena Helena s podobnymi problemy (taky ze srpnatek)

• Citovat
  • Upravit
16743
3.6.08 12:43

No na procházky a na nákup s takovýmhle nálezem určitě ne. Jak jsem ležela v nemocnici přes 2 měsíce tak jsem poloodborník :wink: :lol: Fkat si lehni a lež. Pokud nemáš ještě žádné dítě tak to půjde snadno :wink: řekni si že to naspáváš do zásoby :lol: Každopádně si myslím že s tímhlenálezem je divný že ti k tomu nic neřekla, osobně si myslím, že by to možná bylo i na nemocnici, ale to nechci strašit jen říkám svůj názor :wink: Ale já když jsem měla ípek 1 sm tak považovali můj stav za vážný. Fakt lehni a choď jen na záchod a do sprchy a na jídlo. Uřž nejsi tak daleko od cíle a za donošený miminko to stojí.
Ptáš se proč mám strach z dalšího těhotenství když to dopadlo dobře. Tak dobře to dopadlo ale ve mě ten pobyt v nemocici a všechen ten strach jak to dopadne a ajeslti miminko donodím a když ne jeslti bude v pořádku-to ve mě strašně zůstalo a fakt na to vzpomínám hrozně nerada. Těhotenství sjem si vůbec neužila, vlastně jsem ho celé protrpěla-ze začátku nevolnosti, strach o to ab bylo všechno OK, protože jsem za sebou měli jeden nezdar a pak když jsem si řekla že si to konečně začnu užívat tak první hospitalizace a pak už to bylo jenom s strachu a dalších pobytech v nemocnici, takže nějak nemám na co vzpomínat v dobrém. A bojím se že další těhu bude stejně a teď už je doma dítě o které se bude muset někdo postarat a když budu doma tka si prostě nebudu moct lehnout a ležet a tak všechno dohromady :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.6.08 16:10

Dotaz

Hezky den preji vsem :) Rada bych se zeptala na neco „mimo tema“. Kamaradce take zjistili velikost delozniho cipku 1 cm a ted musi doma lezet. Zajimalo by me, cim jste vyplnovaly cas. Rada bych ji necim udelala radost, ale rika, ze uz ji nic pri tom lezeni nebavi.

• Citovat
  • Upravit
17.4.13 09:53

kratke hrdlo 1,5

Ahojky holky včera jsem byla na kontrole jsem ne 24tt a mam kratky hrdlo na 1,5cm hrozně se bojím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
25.4.13 17:24

@sarinaropuska ahoj,tuhle problematiku aktualne resime v „Zkracuji se cipek, lezeni, TP daleko…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí