1. byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
27.9.16 22:40

@Patri.sha01 hledejte pronájem bez realitky, přímo od majitele, ušetříte zbytečné peníze za provizi, protože stejně další věci ohl. nájmu a případných problémů budete řešit pouze s majitelem, tohle už realitka nezajištuje, ale je možné, že se vám budou snažit mazat med kolem pusy ohl. právnického ser visu, tak na to pozor.
NO a soukromníci inzerují např. v avizo.cz,bazos. cz,bezrealitky.cz,i-pronajem. cz,hypereality.cz,možná i annonce, dejte si i vy zdarma interáty na tyto servery a na různé vývěsky po Praze, třeba i v albertu, tescu a napište, že nechcete aby vás kontaktovaly rk.

Při přejímání bytu cchtějte předávací protokol se stavem bytu a jeho zařízení a hlavně s počátečním stavem vodoměrů, elektroměrů a plynoměru. Chtějte přednostně takové byty či se domluvit s majitelem, aby jste na sebe měli možnost napsat elektriku, popř. plyn, při odchodu z bytu nebudete muset z nikoho dolovot vyúčtování, dodavatelé ho pošlou přímo vám.

• Citovat
  • Upravit
28.9.16 07:55

Děkuji vám strašně moc za rady!!! O několika věcech jsem neměla ani páru! Jste nejlepší, po tomhle snad nenalítnu ;) ;) ;) Děkuji ještě jednou. PS:omlouvám se za nejasnosti v termínu podnájem, myslela jsem pronájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.9.16 09:04
@blobfish píše:
@Ivan PPZ Máš pravdu, a? Myslím, že asi málokdo větou „chci jít do podnájmu“ myslí „chci jít do podnájmu ve smyslu § 2274 a násl. OZ“, z kontextu je jasné, o co tazatelce jde. Když mi někdo řekne, že má problémy s firmou, taky mu neříkám: „fakt, a co máš za problém se jménem?“

OK, alespoň si tedy uvědomila, že jsou i jiné druhy smluv. Klidně se jí mohlo stát, že dostane podnájemní smlouvu (protože neví, že to je něco jiného). A že to v praxi může být veliký rozdíl se tu už také mohla dozvědět. Že ten rozdíl chápu já a ještě někdo přeci neznamená, že se na to bude automaticky přistupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný