Jaký sklokeramický sporák - doporučte

3157
23.9.16 15:37

Jaký sklokeramický sporák - doporučte

Kupujeme nový sporák, chci sklokeramiku, plyn nemáme, indukci nechci. Doporučíte prosím nějaký konkrétní, se kterým jste spokojeni, popř. s kterým spokojeni nejste? Jde mi hlavně o troubu, protože hodně peču, zapékám, griluji :-) Chtěla bych se vlézt max do 11 tis, ale raději méně. Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
23.9.16 16:53

Žádný. Rozhodně indukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
23.9.16 18:21

@marmelada78
tip ke zvážení. Spousta žen má asi high značky, ale já před deseti lety koupila sklokeramiku a troubu od firmy Amica (Poláci) a jsem strašně spokojená-žádná porucha, snadná údržba. Koukni na jejich sety třeba na mall.cz -nevím, zda chceš vestavěnou nebo ne, ale třeba toto nevypadá zle https://www.mall.cz/…-shc-5784d-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.9.16 20:44
@sofie1974 píše:
@marmelada78
tip ke zvážení. Spousta žen má asi high značky, ale já před deseti lety koupila sklokeramiku a troubu od firmy Amica (Poláci) a jsem strašně spokojená-žádná porucha, snadná údržba. Koukni na jejich sety třeba na mall.cz -nevím, zda chceš vestavěnou nebo ne, ale třeba toto nevypadá zle https://www.mall.cz/…-shc-5784d-x

Děkuji za tip.. právě na Amicu jsem četla snad nejvíc negativních recenzí, takže proto jsem chtěla vědět s čím konkrétně jsou místní emimiňačky spokojené a s čím ne, díky..

@Whitedog píše: Žádný. Rozhodně indukci.

Tak nějak si představuju komentář „k věci“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 20:51

My sme zrovna sklokeramický sporák kupovali nedávno - typ AEG 47056VS-MN. Má horkovzdušnou funkci, horký vzduch cirkuluje rovnoměrně uvnitř trouby. Myslím, že když hodně pečeš, že by ti to mohlo vyhovovat. Sporák je sice dražší, stál přes 13 tis. ale sme s ním hodně spokojení, můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
23.9.16 21:55

@marmelada78

Co ti na tom nepřijde k věci?

Je to podnět k zamyšlení, případně k dalšímu nastudování informací. Přehodnotit můžeš, nemusíš. Tvoje volba.

Já osobně bych si trhala vlasy z hlavy, kdybych pořídila sklokeramiku místo indukce… Nerozumím tomu proč, by si dnes ještě někdo dobrovolně pořizoval sklokeramiku, když je na trhu tolik cenově dostupných indukcí. Když porovnám plyn, indukci a sklokeramiku, tak sklokeramika vychází jednoznačně nejhůře po všech stránkách. Před 10-15 lety, kdy byly mezi sklokeramikou a indukcí propastné cenové rozdíly, bych to chápala - ale teď už ne.

Indukce je rychlá (dokonce rychlejší než plyn), pro děti bezpečná, když ti něco uteče z hrnce, nepřipeče se ti to, setřeš hadříkem, nepotřebuješ škrabku, nikde nemáš nic připečeného, na hrnce nepotřebuješ chňapku, protože uši nepálí… U sklokeramiky stále na něco čekáš - až se ti zahřeje plotna, až se ztlumí, až vychladne… sežere spoustu elektřiny… cokoliv na desce se připaluje, pořád složitě čistíš…

Ale jestli je pro tebe tahle rada /podložená letitými zkušenostmi se všemi třemi typy sporáků/ tak strašně mimo „věc“, tak sorry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.9.16 20:22

@Dominicek2015 Díky za tip

@Whitedog Věřím, žes to myslela dobře, ale radit někomu, kdo ví, že nechce indukci, aby si pořídil indukci.. ale ok díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný