1.den v práci a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A můžu se zeptat, o jakou práci se jedná, že kamarádka musí mít neschopenku. Kdyby se jednalo o práci v kanceláři, tak by to třeba zvládla i s bolavou nohou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruu píše:
http://www.prace.cz/…ebni-dobe-1/
Z toho odkazu bych ale rekla, ze po tech 21 dnech ji vyhodit muze
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na to byla stejně.. Šest dní v práci a najednou mdloby a těhotenství.. Výhružky a bla, bla, bla.. Každopádně- nemocenskou pobírám, neboť jsem nemocensky pojištěná od prvního dne v práci.. Zkušební doba se jí prodlouží o délku nemoci, ale už neplatí, že nemůže dostat výpověď.. Může.. Ale nemocenská bude chodit pořád. Platí ji stát, po 14ti dnech.. Pokud to půjde, ať si to na sociálku odešle sama, aby jí to šéf nedržel. Ať si zavolá, kam patří. Já si odesílám sama lístky na peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zkušební době ji při neschopence vyhodit může a ať počítá s tím, že ji vyhodí. Jak píše @tria.002, tak si může lístky odesílat sama, ALE ty první papíry musí donést zaměstnavateli a ten to odeslat, protože musí na sociálku poslat vyměřovací základ, respektive u tvé kamarádky smluvní mzdu, protože ještě nic neodpracovala.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Ve zkušební době ji při neschopence vyhodit může a ať počítá s tím, že ji vyhodí.
Zaměstnavatel ale nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů (zřejmě trvání PP) - viz § 66 odst. 1 ZP.
Pokud se jí ale bude chtít zbavit, může pracovní poměr zrušit ve zkušební době po uplynutí těch 14 dnů.
Nemocensky je pojištěna od začátku PP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit