Jít ve 2 letech dítěte do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.9.14 21:26

jít ve 2 letech dítěte do práce

Ahoj holky, za 3 měsíce mi končí RD a měla bych nastoupit do práce - na 4 hodiny denně. Ted začínám ale váhat, jestli ano nebo ne, jestli si to nebudu vyčítat, jestli si rodičák neprodloužit alespoň o půl roku, když by zaměstnavatel nebyl proti…Co byste dělaly na mém místě? Díky moc…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
16.9.14 21:27

Neznám tě, nevím, jakou máš práci ani jak jste na tom finančně, jestli tě práce baví, jestli tě naplňuje být doma, jestli nepotřebuješ mít pocit seberealizace. Takže za sebe - nevím, co bych dělala na tvém místě, nejsem ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.9.14 21:29

To my nemůžeme vědět, jestli máš jít do práce nebo ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 21:30

Jde o učitelství, práce mě pře MD hrozně moc bavila, proto i ta varianta 2 let zpět, finančně bych nepotřebovala…spíše jsem dřívě žila prací a nedokázala si představit být doma, ted, když mám prcka, tak je to jiné…

• Citovat
  • Upravit
66798
16.9.14 21:31

Co vám končí- rodičovská dovolená, nebo rodičovský příspěvek? šla jsem do práce dříve 2× na snížený úvazek, mám jenom pozitivní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.9.14 21:31

Každá jsme jiná, těžko říct.
Zhruba od dvou let dítěte jsem toužila po ukončení RD s pocitem, že to dceři ani mě nic nepřináší, jenže dítě nebylo kam dát. Ovšem to jsem já a moje dcera, která vždycky odloučení zvládala bez nejmenších problémů. Vy to můžete mít doma jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 21:32

@blecha72 končí mi obojí, příspěvek bych si prodloužila, v práci také, jen prostě váhám…Opravdu jen pozitiva, nelitovala jste?

• Citovat
  • Upravit
66798
16.9.14 21:32
@Anonymní píše:
Jde o učitelství, práce mě pře MD hrozně moc bavila, proto i ta varianta 2 let zpět, finančně bych nepotřebovala…spíše jsem dřívě žila prací a nedokázala si představit být doma, ted, když mám prcka, tak je to jiné…

Při práci pedagoga- super- pokryty prázdniny, volné víkendy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
16.9.14 21:33
@Anonymní píše:
@blecha72 končí mi obojí, příspěvek bych si prodloužila, v práci také, jen prostě váhám…Opravdu jen pozitiva, nelitovala jste?

NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Knihomyš hlídání bez problému, babičky jsou v důchodě, hlídání by bylo, je s něma i ráda. Jen mám strach, že si to budu jednou vyčítat, že jsem odešla a dala přednost práci…

• Citovat
  • Upravit
7904

Na jednu stranu, budeš pracovat až do smrti. Já jsem třeba mateřskou a rodičovskou využila k realizaci jiných plánů - studium, jiná práce, kterou jsem dávno chtěla zkusit - na což při běžné práci nebudu pak mít čas. Učím se vařit a další věci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
16.9.14 21:34
@Anonymní píše:
@Knihomyš hlídání bez problému, babičky jsou v důchodě, hlídání by bylo, je s něma i ráda. Jen mám strach, že si to budu jednou vyčítat, že jsem odešla a dala přednost práci…

Máte možnosti, jaké se jiným matkám nenabízejí. Příznivá pracovní doba, možnost pracovat z domova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 21:37

@blecha72 no, přesně tak, od okolí slyším různé názory (což je jasné), ti, co mě podporují, mě dodají vždy znovu pracovní elán, při těch druhých pohledech a názorech ve mě začně hlodat červík :(

• Citovat
  • Upravit
66798
16.9.14 21:38
@Anonymní píše:
@blecha72 no, přesně tak, od okolí slyším různé názory (což je jasné), ti, co mě podporují, mě dodají vždy znovu pracovní elán, při těch druhých pohledech a názorech ve mě začně hlodat červík :(

Musíte si to srovnat sama. Já se domů těšila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.9.14 21:48

Já jsem třeba nejdřív do práce chtěla, ale pak jsem si řekla, že se ještě napracuju dost a radši si dělám tu školu… to záleží na každém, nikdo to za tebe nerozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat