Jít ve 2 letech dítěte do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Neznám tě, nevím, jakou máš práci ani jak jste na tom finančně, jestli tě práce baví, jestli tě naplňuje být doma, jestli nepotřebuješ mít pocit seberealizace. Takže za sebe - nevím, co bych dělala na tvém místě, nejsem ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde o učitelství, práce mě pře MD hrozně moc bavila, proto i ta varianta 2 let zpět, finančně bych nepotřebovala…spíše jsem dřívě žila prací a nedokázala si představit být doma, ted, když mám prcka, tak je to jiné…
- Citovat
- Upravit
Co vám končí- rodičovská dovolená, nebo rodičovský příspěvek? šla jsem do práce dříve 2× na snížený úvazek, mám jenom pozitivní zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každá jsme jiná, těžko říct.
Zhruba od dvou let dítěte jsem toužila po ukončení RD s pocitem, že to dceři ani mě nic nepřináší, jenže dítě nebylo kam dát. Ovšem to jsem já a moje dcera, která vždycky odloučení zvládala bez nejmenších problémů. Vy to můžete mít doma jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 končí mi obojí, příspěvek bych si prodloužila, v práci také, jen prostě váhám…Opravdu jen pozitiva, nelitovala jste?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jde o učitelství, práce mě pře MD hrozně moc bavila, proto i ta varianta 2 let zpět, finančně bych nepotřebovala…spíše jsem dřívě žila prací a nedokázala si představit být doma, ted, když mám prcka, tak je to jiné…
Při práci pedagoga- super- pokryty prázdniny, volné víkendy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@blecha72 končí mi obojí, příspěvek bych si prodloužila, v práci také, jen prostě váhám…Opravdu jen pozitiva, nelitovala jste?
NE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš hlídání bez problému, babičky jsou v důchodě, hlídání by bylo, je s něma i ráda. Jen mám strach, že si to budu jednou vyčítat, že jsem odešla a dala přednost práci…
- Citovat
- Upravit
Na jednu stranu, budeš pracovat až do smrti. Já jsem třeba mateřskou a rodičovskou využila k realizaci jiných plánů - studium, jiná práce, kterou jsem dávno chtěla zkusit - na což při běžné práci nebudu pak mít čas. Učím se vařit a další věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Knihomyš hlídání bez problému, babičky jsou v důchodě, hlídání by bylo, je s něma i ráda. Jen mám strach, že si to budu jednou vyčítat, že jsem odešla a dala přednost práci…
Máte možnosti, jaké se jiným matkám nenabízejí. Příznivá pracovní doba, možnost pracovat z domova..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 no, přesně tak, od okolí slyším různé názory (což je jasné), ti, co mě podporují, mě dodají vždy znovu pracovní elán, při těch druhých pohledech a názorech ve mě začně hlodat červík ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@blecha72 no, přesně tak, od okolí slyším různé názory (což je jasné), ti, co mě podporují, mě dodají vždy znovu pracovní elán, při těch druhých pohledech a názorech ve mě začně hlodat červík
Musíte si to srovnat sama. Já se domů těšila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem třeba nejdřív do práce chtěla, ale pak jsem si řekla, že se ještě napracuju dost a radši si dělám tu školu… to záleží na každém, nikdo to za tebe nerozhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, za 3 měsíce mi končí RD a měla bych nastoupit do práce - na 4 hodiny denně. Ted začínám ale váhat, jestli ano nebo ne, jestli si to nebudu vyčítat, jestli si rodičák neprodloužit alespoň o půl roku, když by zaměstnavatel nebyl proti…Co byste dělaly na mém místě? Díky moc…