Jít ve 2 letech dítěte do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Capelucita
Hodně do školek vozí děti maminy s rýmou, protože nechtějí být pořád doma. U syna jsem i viděla, že v šatně dával tatík Mucosolvan a že se to pořád řeší ve školce. Asi je rozdíl mezi tím, zda jsou tam 4děti a když jich je tam 15. Sousedka dostala po prvním prckovi výpověď, byla pořád doma, když ho dala ve 2letech do jeslí, našla si jiné místo, narodil se další prcek, opět ve 2.letech šla do práce a znovu výpověď - opět po sérii asi 4měsíců s antibiotiky. A ten první už není tak nemocný. Takže já věřím, že prostě se imunita musí trénovat. Proto jsem pro kolektiv, pár hodin týdně, navyšovat, ale ne najednou. Všude se píše, že imunita zraje kolem 3.roku dítěte - jsem řešila atopic. ekzém u dcery a lékařky se tímto oháněly, že do 3let věku dítěte se to nedá definovat, nemá smysl nějak řešit.
Kamarádka dala i tak 3.leté do školky a stejně pořád doma. Ale s nižším věkem je vyšší šance na nemocnost - tak aby ta práce měla u tebe smysl.
Sedím doma, dcera má 2roky a taky nikam nejdu, mám z tohoto strach. Dávám ji do miniškoličky aby se otrkala a zase nebyla jen doma bez nějaké možné nákazy. U syna jsem to takto dělala a i pediatrička, která mě varovala, jak bude mi nosit nemoci na mimčo, když nastoupí do školky, říkala, že je hodně zdráv. Myslím, že to bylo tím trénováním imunity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale třeba máš hlídání. Ale toť můj postoj, neb to řeším sama u sebe - jít a nejít do práce, že mám strach z toho, že budu platit soukr. školku a stejně budu doma a nakonec o práci přijdu. Nemám hlídání, dvě děti, takže bych měla strach ji dát teď na plno do školky, v listopadu vypuknou nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se vrátila zpět do práce když byly malému necelé 2. Práce mě vždycky bavila, takže jsem se zpátky moc těšila. První půlrok v pohodě. Pak už to začalo jít dost z kopce. Malého hlídala babička a každý večer, když jsem ho dávala spát, tak jsem si říkala, co umí všechno nového a o co přicházím. Ale je taky pravda, že jsem měla plný úvazek + cca hodinu na dojíždění a seděla jsem v jednom kanclu s naprosto příšernou kolegyní, takže to se na tom taky podepsalo. Doteď lituju, že jsem se vracela, možná kdybych počkala ještě rok, dopadlo by to vše jinak. Rozhodnout se musíš sama
Jinak já dala v práci po roce výpověď, dělám práci asi na 4 hod. z domova, takže to teď prckovi vynahrazuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi jak moc Te to doma bavi a tak. Ja uz jsem doma pres pet let a mam lehce tezce ponorku a do prace nutne chci. Takze od pristiho tydne nastupuji, jsem VS pedagog, jdu na snizeny uvazek (3 dny v tydnu, plus prazdniny)
jo male budou v rijnu dva, jde do soukrome skolicky na dva dny tydne, jeden den bude u babicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka pomalu se připravujeme. Minulé pololetí jsme chodily 1× týdně do RC na cvičení. Teď chodíme 2×. Od ůnora ji tam občas budu nechávat samotnou na hlídání. A v té době budu hledat flexibilní „babičku“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc dekuji za názory, ja stejne porad nevim, dnes jsem třeba litala po doktorech dopoledne, malou hlidala babicka, ja se vratila, jen jsem ji dala obed a sla spinkat…je to vlastne jen chvilinka, ale ja neviiiim:-/ kdybych se umela rozhodnout safra uz!!! Do tydne se musim rozhodnout konecne
- Citovat
- Upravit
@Petu22 jojo, presne tak, to miluju, takove reci…jsi ve 12 nejpozději v 1 doma, same prázdniny…ale to, ze nad pripravami sedim do pulnoci a o víkendech, nikdo uz nevidi…Mně teda ta práce hrozně bavila, ale tyto reci me strasne vytaci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Petu22 jojo, presne tak, to miluju, takove reci…jsi ve 12 nejpozději v 1 doma, same prázdniny…ale to, ze nad pripravami sedim do pulnoci a o víkendech, nikdo uz nevidi…Mně teda ta práce hrozně bavila, ale tyto reci me strasne vytaci
naprosty souhlas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky moc dekuji za názory, ja stejne porad nevim, dnes jsem třeba litala po doktorech dopoledne, malou hlidala babicka, ja se vratila, jen jsem ji dala obed a sla spinkat…je to vlastne jen chvilinka, ale ja neviiiim:-/ kdybych se umela rozhodnout safra uz!!! Do tydne se musim rozhodnout konecne
Plný úvazek bude fakt makačka, doma s prckem těžko něco odpoledne uděláte. Zkusila bych si domluvit částečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na plny uvazek bude asi zahul…
Ja dala malou do skolky minuly tyden…prvni tyden jen po hodine a pondeli uz 4 hodiny…no a v utery teploty…!Mala mela nedavno 2 roky…je spolecenska a do skolky se tesi…tak jako ja do prace…doufam ze tomu tak bude i nadale…,! Jinak vsude ve svete chodi deti do jeslicek a skolem mnohem drive…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja dala malou do skolky minuly tyden…prvni tyden jen po hodine a pondeli uz 4 hodiny…no a v utery teploty…!Mala mela nedavno 2 roky…je spolecenska a do skolky se tesi…tak jako ja do prace…doufam ze tomu tak bude i nadale…,! Jinak vsude ve svete chodi deti do jeslicek a skolem mnohem drive…
Takovy luxus je jen u nas
tri roky materska- nejen polaci (polky) by nam mohli zavidet vidte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 no on je to sice plny, ale jak uz jsem psala, jde o ucitelstvi, tkze nejpozději ve 13.00 budu doma a to jen 2× tydne, jinak ve 12…a připravy si naplanuji bud na vikend nebo na vecery ![]()
@Anonymní píše:
viz příspěvek vyse:-)
- Citovat
- Upravit
U nás tedy všeci chodí po roce určitě, ale jakože na částečný úvazek- většinou 2 dny v týdnu plus 2 služby v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit