Jít ve 2 letech dítěte do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@blecha72 Mám, mám, 3× do týdne 4 hodiny a 2× do týdne 5 hodin
No tak to nejsou 4 hodiny denně. Pak tady šíříte paniku, že učitelka maká 4 hoďky a plat má za 8
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem chvilku po druhém roce syna, na poloviční úvazek a jsem za to moc ráda. Hlídání jsem neměla a nemám, tak jsem syna dala do jeslí. Jemu se tam líbilo, je hodně společenský a já se dostala mezi lidi a přestala řešit prdíky. U nás oboustranná spokojenost, syn se se mnou nudil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 jinka to není o tom, že by makala 4 hodky, nebo těch 5, když bych to brala podle sebe před MD, tak bych měla i spoustu přesčasů:-D Opravdu každý vidí jen tu dobu, co jsou učitelé v práci, ale už nevidí tu práci doma…
- Citovat
- Upravit
@kacz píše:
Na jednu stranu, budeš pracovat až do smrti. Já jsem třeba mateřskou a rodičovskou využila k realizaci jiných plánů - studium, jiná práce, kterou jsem dávno chtěla zkusit - na což při běžné práci nebudu pak mít čas. Učím se vařit a další věci
To závidím. Měla jsem takové plány, co budu dělat na RD. Jenže bohužel babičky se taky realizují a odmítají hlídat a dávat na svoji realizaci 12tis. za soukr. školku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@blecha72 jinka to není o tom, že by makala 4 hodky, nebo těch 5, když bych to brala podle sebe před MD, tak bych měla i spoustu přesčasů:-D Opravdu každý vidí jen tu dobu, co jsou učitelé v práci, ale už nevidí tu práci doma…
Budte uplne v klidu, ucitelskou praci nikdy lidi, co nezazili, nepochopi. Ja ucim sestym rokem, a krome toho, ze travim cas do pul 2 v praci mam pak jeste praci na 3 hodiny doma, ale kazdy mi rekne, ze co chci, ze jsem ve dve doma. K vasi otazce..ja jsem ted ve 4 mesici a v praci chci byt co nejdele, az to pujde, chci se na zkraceny uvazek vratit, alespon na dva dny, ve dvou letech bych rada zpet uplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakl. já mám RD do 2 let dcery. Nedělám ve školství a vím, že to nebude jednoduché. Práci mám na víc jak 8 hodin denně. Tím, že to nebude jedoduché, tak myslím, že pro mne. Holčička je společenská, takže ona to dá určitě bez problémů. Bude mi to líto, ale na druhou stranu, moje profese mě baví a myslím, že 2 roky doma je moc hezké. Kromě střední Evropy to jinde maminky nezažijí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tak krátký úvazek bych šla. Je to super pro dítko.
Budeš doma i v práci, ne? Jsem proti práci na plný úvazek a dítko 10hod. v jeslích ve 2letech. To vidím u kamarádky - dítě pořád nemocné, ta imunita není na to ještě vytvořena, nakonec byla pořád doma a výpověď dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petu22 píše:
Budte uplne v klidu, ucitelskou praci nikdy lidi, co nezazili, nepochopi. Ja ucim sestym rokem, a krome toho, ze travim cas do pul 2 v praci mam pak jeste praci na 3 hodiny doma, ale kazdy mi rekne, ze co chci, ze jsem ve dve doma. K vasi otazce..ja jsem ted ve 4 mesici a v praci chci byt co nejdele, az to pujde, chci se na zkraceny uvazek vratit, alespon na dva dny, ve dvou letech bych rada zpet uplne.
No jo, ale v soukromé sféře se dělá např. od 8hod. do 18,30 a pak ještě hoďku i dvě večer. Vč. víkendů, dovolené. Taky tak se pracuje ve školství? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capelucita píše:
Zakl. já mám RD do 2 let dcery. Nedělám ve školství a vím, že to nebude jednoduché. Práci mám na víc jak 8 hodin denně. Tím, že to nebude jedoduché, tak myslím, že pro mne. Holčička je společenská, takže ona to dá určitě bez problémů. Bude mi to líto, ale na druhou stranu, moje profese mě baví a myslím, že 2 roky doma je moc hezké. Kromě střední Evropy to jinde maminky nezažijí.
Pozor na nemocnost po druhém roku věku dítěte! To vidím u dětí, co jsou ve školkách ve 2letech 9hod. denně. Mě na to upozorňovala i lékařka. Ale zase nejsem zastáncem, že matka 100% doma - no bohužel snahu návratu mám, ale ne zaměstnavatel
. Prostě půl na půl
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osmanka to ne, maminky s touto praci to pak maji samozrejme jine. Ale to tu neresime, resilo se skolstvi a pak pohled verejnosti na nasi pracovni dobu
a to neni nic proti soukrome sfere, ja lidi takto pracujici obdivuju, ale desne me stve, kdyz mi nekdo predhazuje moji praci a tvrdi, ze jsem v jednu doma a mam furt prazdniny a nic moc nedelam
z toho silim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petu22 píše:
@Osmanka to ne, maminky s touto praci to pak maji samozrejme jine. Ale to tu neresime, resilo se skolstvi a pak pohled verejnosti na nasi pracovni dobua to neni nic proti soukrome sfere, ja lidi takto pracujici obdivuju, ale desne me stve, kdyz mi nekdo predhazuje moji praci a tvrdi, ze jsem v jednu doma a mam furt prazdniny a nic moc nedelam
z toho silim..
Buď na to pyšná, že máš volněji. Je super jít pro prcka v 1hod. a pak si udělat věci večer. Bych kvůli tomu šla klidně i do školství, jenže na to nemám pedagogické vzdělání a nevím zda s obornou VŠ bych uspěla a s praxí. Právě přemýšlím taky co dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petu22 Práce ve školství je opravdu namáhavá, zvláště pak pro učitelky, které ji chtějí dělat dobře a poctivě. Dnes je velký tlak na užívání moderních prvků, ale např. já bych ve škole především upřednostňovala, aby mé dítko dostalo vzdělání. Vzdělanost v ČSSR byla na velmi vysoké úrovni a bohužel po změně režimu (jedna z výtek, které mám) došlo ke změně ocenění školství. Tou změnou myslím nejen opravdu směšné platy učitelů na ZŠ, ale i určitá ztráta prestiže a respektu k učitelům díky, v některých případech, alternativní výchově dětí. Nebo jesli je v tom zkaženost penězi. Já fakt nevím… ![]()
Mě stačilo jet s mojí mamkou - učitelkou, na týden na lyžák, protože jim na poslední chvíli onemocněl jeden školáček a potřebovali zaplnit autobus.
Po 3 dnech pobytu s dětmi v jídelně (přes den jsem si lyžovala sama) u mě došlo k polevení bolesti hlavy z hluku. Chtěla jsem se tam učit na zkoušku na VŠ, ale to se fakt nedalo. ![]()
@Osmanka díky za upozornění. Mám jedinou holčičku. Mě by docela zajímalo, jak je to s nemocností dětí, které chodí do jesliček třeba v Dánsku nebo ve Francii. Tam se chodí do práce cca v 4-6 měsíci dítěte. Já žila ve Španělsku, kolegyně se do práce vrátila po půl roce a kromě toho, že tam neexistuje paragraf na ošetřování dítěte (teda, něco podobného snad ano, ale NIKDO to nevyužívá), tak jsem se jí ptala, jak to dělá, když je malá nemocná. Ona dávala dceru do rodiny, kde paní byla doma s dítětem a brala si další 4. Pro nemocné měla „marodku“, pro zdravé hernu s oddělením spaním. Jen když měla malá vysoké horečky, tak si Teresa brala dovolenou. Tenkrát jsem byla bezdětná, tak jsem to neřešila, dneska si to neumím představit.
Ale jisté je, že nemocné dítě vozila na hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit