Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem tady nová a hledám budoucí kamarádky, které čeká něco podobného jako mě. V prosinci začínám brát antikoncepci, v lednu stimulace.Najde se někdo? ![]()
Ahojky ![]()
Mě sice už čeká 3. IVF, ale tentokrát mám taky dlouhý protokol. Začínám brát antikoncepci už tehnle měsíc, protože se mi nějak rozhodila MS, v prosinci další platíčko antikoncepce a 22.DC začnu se synarelem, to bude 4.1. 12. Ráda poradím, pokud budeš něco potřebovat ![]()
Děkuju,rady se určitě budou hodit.A určitě i vzájemná psychická podpora.Já mám začátek stimulace naplánovanej na 2.1.,pokud budou výsledky z krve v pohodě.Zatím si nedokážu představit že se budu píchat do břicha.A nad tím ostatním radši taky moc nehloubám.
To ti věřím, já byla při prvním taky vyplašená, strašně jsem se toho bála, ale jde o to první píchnutí a uvidíš, že to nic není a vůbec to nebolí a pak za ten výsledek to určitě stojí
Mě to tedy píchá manžel.
Tak to máš dobrý,můj manžel omdlívá i při odběrech ![]()
A co vás čeká dál?Nás rovnou PICSI,PK,asi i AH.
Doufám,že se to nám oběma povede.
To manžel taky, nemá rád krev, ale tohle zvládnul líp než já. Já byla statečná, než došlo k činu, to jsem zbledla a hotovo.
Asi pud sebezáchovy. ![]()
No nás čeká ICSI, PK to uvidíme, jak se budou embryjka vyvíjet. Při prvním jsme měli PK, při druhém ne. A AH podle toho, co nám řekne embryolog. Ale asi taky.
Kde je u vás problém, že jdete do IVF?
U nás je to hodně špatný spermiogram,jen 1% tvarově správných,je jich málo a ještě se hýbají jen na místě.Jelikož je to nejspíš po dětské nemoci,tak žádný zázračný vitamín nám nepomůže:(Já snad (ťuk ťuk) v pohodě.A odkud jste nebo kam chodíte?
My jsme z jihu Čech a chodíme do Pronatalu do ČB, na odběry musíme bohužel až do Varů, protože v Budějovicích nemají smlouvu s pojišťovnama ![]()
Tak to s IVF budete mít dost velkou šanci a určitě to vyjde ![]()
Až do Varů?No Ty jo,to je docela daleko.To máte můj obdiv. My jezdíme do Brna a máme to jenom asi půl hodiny cesty.Moc děkuju za povzbuzení
My si taky fandíme,pan doktor nám taky fandí-ale bohužel vždy se může ještě něco po…však víme.Teď zrovna čekáme na nějaké to genetické vyšetření.Je to děs,člověk žije vcelku zdravě a stejně nic.A co vás trápí?
Ahoj holky ![]()
Mužu se k Vám přidat
Mě nejspíš bude čekat první IVF v lednu
Teprve ted v prosinci jdu na první konzultaci.Tak zatím nevím co mě čeká a nemine
a ještě žiji v cizině tak jsem zvědavá jak to tady chodí.
Naushika píše:
Ahoj holky, jsem tady nová a hledám budoucí kamarádky, které čeká něco podobného jako mě. V prosinci začínám brát antikoncepci, v lednu stimulace.Najde se někdo?
Ahoj holky, muzu k vam? Sice me jeste v patek ceka posledni mozne iui, ale pokud nevyjde, tak v prosinci zadost o ivf, a zaroven antikoncepce. Takze asi budem stejne…
Ahoj holky
my mame veskere testy ok. Genetiku, imunologii, stitnou zlazu i srazlivost krve, vse je ok. Mela jsem vysoky prolaktin, ale ten je ok. V patek me ceka uz 5 iui.
Jo a mam nizskou sliznici a bez utrogestanu nemam ms a bez klostiku a pregnylu memam ani ovulaci. Pritel ma ukazkove spermije. A ma dokonce 2 deti. Chodim od ledna do Fertimedu Polanka nad Odrou. 5 km za Ostravou. Jsem ze severni Moravy.
Ahoj děvčata,vítám vás tady a doufám že to společně dobojujeme do zdárného konce.
Miššíí:A kdy jdeš konzultovat?Držím pěsti.
Milas:To je děs,když už jsou v pořádku spermie,tak se zas po…něco jinýho.Prolaktin mě občas taky pozlobí,ale chodí to jinak jak švýcarský hodinky,ale jak vidíš,tak máme taky problém ![]()
Naushilka děkujem za přivítání ![]()
No já jdu na konzultaci 13.12 Mam za sebou jedno IUI,ale neklaplo to a další už nechcem zkoušet protože už se snažíme dva a pul roku
Ale už jsem těhotná byla 2 krát jenou to skončilo samovolným potratem a podruhé mimoděložní ![]()
No já v to hodně doufám do IVF vkládám veliké naděje
I když to samé jsem si říkala i ted před IUI a nic z toho.Nevím proč nám to nejde
a to jsme 2krát otěhotněla přirozeně tak nevím kde je chyba ![]()
Holky a jak dlouho se snažíte vy?
Tak to mě mrzí.Snad to už konečně vyjde.
My se snažíme asi 3 roky,ale jdem rovnou na ICSI.Na první konzultaci jsem byla už v úterý.