Lze otěhotnět s PCO?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.11.11 21:56

Lze otěhotnět s PCO?

Ahojky holky,

chtěla jsem se jen zeptat zda se Vám někomu podařilo otěhotnět s touto diagnozou až už s pomocí laparoskopie( pokud ano, tak co Vám našli a jak to odstranili nebo nebo pořešili) nebo IVF či přirozeně.

Díky moc všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
648
11.11.11 21:58

Ahoj já mámPCO,otěhotněla jsem po třetím pokusu IVF.Máme dvouletá dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
11.11.11 21:58

Ano podařilo a přirozeně a ještě k tomu s hodně špatným spermiogramem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
11.11.11 22:11

U PCO záleží jak moc špatný máš cyklus, zda aspoň někdy smaa ovuluješ, zda se dá medikamentózně zvládnout přítomnost těch cyst.
Já menstruovala pouze stimuýlovaně, ovulaci jsem měla taky stimulovanou, a otěhotněla jsem díky IVF hned na první pokus :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81

Podařilo, s pomocí laparoskopie. Byl mi proveden tzv. drilling vaječníků a za cca 5 měsíců po zákroku jsem otěhotněla.

• Citovat
  • Upravit

A holky jak to u vás řešili? Nějakýma stimulacema jako clostilbegytem nebo pregnylem? Nebo prostě se ta ovulka dostavila sama pak? :nevim:
Z IVF máme klučíka a chtěli bychom druhý, tak jsem se nad tím tak zamyslela, zda je to vůbec reálné s touto diagnozou :cry: nebo zda nás čeká zase vše s IVF spojeným :roll:
Snažili jsme se rok přirozeně a nic :nevim: před prvním. Ale jak neni asi ovulka, tak je to pro mě bez šance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.11 22:13

Holky to se tak krásně čte tohle :andel: to jste měli teda moc velký štestí, že to klaplo :palec:
Driling vaječníků? Teda tak to slyšim poprvé ale úplně :roll: a co to jako v praxi je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
11.11.11 22:14

Ovulku ti nastzimulují, pokud máte dobrý spg, lze určitě otěhotnět pomocí stimulované ovulace. Pokud dchcete druhé,zadi k dr a řekni mu to, aby se zaměřil na redukci těch cyst…mě výborně na PCO fungoval Siofor, ten se často u PCO využívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
11.11.11 22:19

V praxi to znamená, tři díry do břicha a oškrabání „slupky“ z vaječníků, přes kterou nemohou procházet folikuly a vytvářejí se tak cysty. Alespoň tak mi to laicky vysvětlovala moje doktorka.
Ale taky to znamená, že ta vrstvička se může za čas vytvořit znova. PCO se říká taky syndrom porcelánových vaječníků.

• Citovat
  • Upravit
11.11.11 22:28

Zeptám se teda jinak holky a asi budu za blbce ale opravdu v tomhle tápu :nevim:
Jak poznám, že se mi tvoří cysty vůbec když na UTZ mi Dr nikdy neřekla, že tam nějakou vidí jen že je tam hodně folikulů a žádnej zralej takže nebyla ovulka což bylo skoro vždycky ale při inseminaci co jsme zkusili jednou, tak byly krásný dva folíci ale bylo z toho biochemický těhotenství.

Prostě asi sama neovuluju ale cysty jsem nikdy neslyšela, že bych měla ani ms nemám nějak bolestivou a 5 dní jen nevim kdy bych to dostala bez Ultrogestanu a zda vůbec :think: hlavně ani nikde nemám napsaný, že tu diagnozu mám ale mě je jasný, že určitě když nemám ovulku logicky přeci :nevim:

Do laparky nebo toho drilingu, tak vážně zvažuji, že bych prubla než další pokus IVF :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
11.11.11 22:32

Já podstoupila tu laparku s tim, že dr. měla podezření na PCO a při laparce se to jen potvrdilo a rovnou to i odstranili. Předtím jsme se snažili o miminko asi rok a půl, neovulovala jsem, menstruaci jsem měla nepravidelnou, většinou po 50ti a více dnech.
S IVF zkušenost nemám, takže nemůžu porovnávat.

• Citovat
  • Upravit
446
11.11.11 22:57
marcela81 píše:
V praxi to znamená, tři díry do břicha a oškrabání „slupky“ z vaječníků, přes kterou nemohou procházet folikuly a vytvářejí se tak cysty. Alespoň tak mi to laicky vysvětlovala moje doktorka.
Ale taky to znamená, že ta vrstvička se může za čas vytvořit znova. PCO se říká taky syndrom porcelánových vaječníků.

Taky jsem prodělala laparku a drilling vaječníků , otěhotněla jsem 3.měsíce po laparce pomocí IUI. Po laparce jsem byla stimulovaná clostilbegytem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.11.11 23:16

Já otěhotněla přirozeně 3 měsíce po laparce, ale já byla klasický PCO případ - na vaječnících hromada cystiček, můj dr.tomu říkal hrozen vína. Ono je povícero typů PCO a někdy se prokáže jen biopsií vaječníků, jak jsem četla.
Mně dr. říkal, že ty cysty si v sobě drží nějaký hormon a tak je lepší LPS ošetření i pro případ, že bych bývala nakonec šla na IVF.
Netvrdím, že toto pomůže každému, ale určitě bych to zkusila před IVF, protože to s touto diagnozou výsledek může jen vylepšit.
A tím, že já jsem otěhotněla brzy po LPS a asi se mi i změnila hormonální rovnováha po porodu, tak od porodu mám pravidelnou menstruaci a druhé otěhotnění mi tak dlouho netrvalo, bohužel zamlklo a zas mi hormony rozhodilo. Ale vybojovala jsem i 3.těhotenství přirozeně a od porodu mám zase pravidelnou MS. Tu pravidelnou MS mám otestovánu 2roky, pak jsem musela vždy brát HA z důvodu vysokého testosteronu, takže doživotní záruku nedávám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
11.11.11 23:21

Probíhá to v celkové anestezii. Já byla v nemocnici pondělí až sobota, s tim že laparka proběhla v úterý. Ale co vim, tak někde pouštějí hned druhý den domů. Po probuzení to bolelo dost, ale jedna injekce pomohla a pak už se bolest nedostavila. Ale pak bolí to, jak se vstřebává plyn, kterým nafukujou břiší dutinu, aby tam něco viděli, ale v pohodě se to dá zvládnout. Jizvičky zůstanou (jedna v schovaná v pupíku)…ale po těhotenství už je mezi těma striema teda fakt nenajdu :wink: . Ovulace se mi tim vyřešila sama, bez clostylbegitu. Postupně se mi zkracoval cyklus, což byl podle dr. příznak, že dochází k ovulaci. Pak jsem jednou přišla na měření folikulů a v tom samym týdnu jsem otěhotněla. :palec:

• Citovat
  • Upravit
marcela_81
11.11.11 23:25

Kadlino, moje dr. mi říkala, že prý některá centra přímo před IVF laparku vyžadujou. :nevim:
Jinak jsi mě potěšila, že se dá i bez laparky otěhotnět znovu přirozeně. Rádi bychom druhý dítě. Ale zatím nemůžu vůbec říct, jak jsem na tom, protože jsem teprve před necelými dvěma týdny dokojila, takže od porodu (16 měsíců) jsem měla menstruaci všehovšudy 3×.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex