Lze otěhotnět s PCO?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
11.11.11 23:45

Tak to mě můj cyklus mile překvapil /teda ne že bych si nepřála si oddychnout déle, ale pocit, že funguju jako ženská sama od sebe je boží :wink: /, v obou případech jsem začala menstruovat po 7 měsících od porodu a to jsem též kojila. A dokonce jsem měla cyklus i pravidelný po luxusních 31dnech :palec:
Myslím, že by mi otěhotnění šlo ještě snadněji, kdybych se nevracela do práce a pořídila si prcka hned po tom prvním :nevim:

Chodila jsem do Gestu a tam mi právě dr.nejdřív doporučil LPS a jsem za to ráda, protože už jsem tady i jinde četla takových případů, že se bezhlavě vrhnou do IVF a teprv pak se řeší LPS a příjde se třeba na polyp, který brání otěhotnění, nebo rozsáhlou endometriozu. A největší pecka byla, když jsem četla, že holčinu v Iscare natlačili do 3IVF, pak teda přešla jinam a tam přišli na to, že má v děloze přepážku, to mi příjde velké diletantství, i když to si zas netroufám odhadnout, jestli při LPS zjistí :nevim:

Já nastupovala v neděli po obědě, v pondělí udělali LPS a ve čtvrtek ráno jsem šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
12.11.11 10:24

ahoj zakladatelko, taky Ti vliju sílu do žil :srdce: .. Mám PCO a MS po vysazení HA žádná, ovulace žádná, clostylbegyt a duphaston nezabraly. Po roce mne chtěli hnát do IVF, ale já to odmítla a trvala na laparoskopii, aby mi opravdu potvrdili nebo vyvrátili PCO. Takže to potvrdili, udělali již zmiňovaný driling vaječníků a odstranili mi srůsty po slepáku, který jsem měla chronický a 2. cyklus jsem otěhotněla a dnes mám 11ti měsíční Kristýnku :dance: :palec: :potlesk: .. Od doby vysazení do doby otěhotnění to trvalo 1.5 roku !
Držím palce, aby to dopadlo, v případě otázek, ptej se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
12.11.11 13:47

da:) vysledek je v metriku :) cyklus cca 90 dni,ovulace zadna…po nasazeni hormonu jsem druky cyklus prirozene otehotnela :dance: tak drzim palecky,at mas stejne stesti taky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.11 14:35

Moc všem děkuji za Vaše zkušensti a názory hodně moc mi to pomohlo v rozhodování co dál a určitě zajdu za gyndařkou a dám s ní na tohle téma řeč jestli to u nás dělají vůbec ten driling. Hlavně jaký jsou objednací lhůty, jak dlouho se tam leží nebo zda se to platí ale když jste to zvládly vy a máte mimča, tak to snad dám i já a povede se!
A příprava je před tím jaká? Den se asi nejí, klystýr, ráno nástup, pak den na JIP a pak normální pokoj cca 3 dny? Narkoza se píchá předpokládám? :nevim: omlouvám se za tyhle otázky ale já na žádnej operaci nikdy nebyla jen ta cca 10 minutová při OPU :think:
Já tomu pořád nemůžu věřit, že se to dá takhle pořešit a i ms se tím upraví to bych ocenila hodně moc abych nemusela jíst ultrogestany 3× denně a stejně čekat než za 10 dnů přijde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
12.11.11 20:36

Už si to moc nepamatuju. Určitě se nějakou dobu nesmí jíst. Já šla třeba hned ráno a od půlnoci jsem nesměla ani pít. Pak klystýr, natáhnout punčošky (kvůli sraženinám), oblbovačka (ta byla asi formou injekce) a pak na sál, anestezii dávají asi do kapačky, to už jsem moc nevnímala. Někde pak dávají na JIP nebo tzv. dospávací pokoj, mě dali hned na normální, ale měla jsem ho hned naproti sesterně, takže akorát nechali otevřené dveře. Pak jsem tam byla ještě 4 dny, ale jak už jsem psala, všude je to jinak. Pro mě byl nejhorší zážitek z celýho pobytu v nemocnici reakce na anestezii…celý den jsem prozvracela, ale to je hodně individuální. Jinak mi teda pri laparce udělali i hysteroskopii (prohlídli, jestli je děloha v pořádku)…tam mi zjistili, že tam mam horší přístup :roll: a chromopertubaci (snad to píšu dobře), což je propláchnutí vejcovodů a zjištění, jestli jsou vůbec průchodný. (Třeba kamarádka se snažila o dítě asi 2,5 roku, při laparce jí vůbec nic nezjistili, ale stejně po ní otěhotněla…zřejmě prý měla jen někde „slepený“ vejcovody a potřebovaly propláchnout)
S dr. to prober, určitě poradí nejvhodnější postup. :palec:

• Citovat
  • Upravit
17609
13.11.11 22:57

Drilling jsou schopní udělat na každý běžný gynekologii, kde operují, tj. v každý nemocnici. Tam by to mělo být na pojišťovnu a platit jen ten poplatek, nebo se to dá někde soukromě, tzn. nadstandartní pokoje, míň pacientů na 1 sestru apod. a to se připlácí - třeba kamarádka takhle byla v Gyncentru v Hloubětíně, ale libovala si, že prý přístup skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.11.11 09:56

Bubu to víš, já měla asi štěstí, že o první jsem se snažila v prehistorii, kdy se v léčbě postupovalo od A do Z, tj. od zjištění diagnozy, přes dostupnou léčbu až po IVF. Netvrdím, že je to tak všude a vždy, ale dneska CARy spíš řeší až to Z a když to nejde, tak začnou teprv řešit proč :nevim: Ale když o tom člověk něco ví a o ty vyšetření si řekne, tak oni na ně většinou doporučení dají, protože CAR člověk může měnit jak ponožky, tak se snaží vyhovět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.11.11 12:37

Bubu jenže o tom to právě je, aby ti to v CARu řekli - máte nejspíš PCO, tak by vám mohla pomoct laparoskopie, má to výhodu, že vám pravděpodobně budou vaječníky lépe fungovat, taky se při tom objevit nějaký problém v děloze, zkontroluje se průchodnost vejcovodů a taky endometrioza, ale zase je to operace, popřemýšlejte o tom, zda to chcete podstoupit.
Ale nechci házet špínu na CARy, protože oni za to až tolik nemůžou, tlačí je k takovému postupu pojišťovny - perzekuují je za nadbytek doporučení ke specializovým a pochopitelně drahým vyšetřením.
Já ve svém CARu zůstala jako běžná pacientka a tak jsem zjistila, že s nimi pojišťovna zrušila smlouvu, právě z tohohle důvodu, tak jsem musela jinam, protože kvůli zubaři měnit pojišťovnu nemůžu :-?
Schválně jsem si tenkrát nechala udělat výpis ze zdravotní pojišťovny, jestli neúčtovali nějaké výkony navíc a neúčtovali, zato jeden poměrně vyhlášený primář, ke kterému jsem přešla, mi při každé návštěvě naúčtoval vyšetření na koze a to i těsně po potratu, kdy se na mě ani nepodíval :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
14.11.11 13:21

Já v tomhle měla štěstí na gynekoložku. Co se týče třeba hormonů a prášků vůbec, tak dává, až když už nejde jinak. I po tý laparce, když se pár měsíců stále nic nedělo, mi je rozmluvila, objednala si mě na měření folikulů, našla tam folikul těsně před prasknutím, řekla teď se snažte a bylo to. Ona to bere tak, že se musí postupovat od nejjednodušího k nejsložitějšímu, tzn. spermiogram, laparka, CAR. :palec: Dokonce mě i sama odoperovala a nakonec i byla u porodu. :hug:
Přeju Ti, abyste se s dr. domluvili na nejlepšim možnym postupu a hlavně, aby Ti to vyšlo. :hug:

• Citovat
  • Upravit
marcela_81
14.11.11 18:02

Nemáš zač. Já to tady na emiminu řešila před skoro třema lety taky. Hlavně nám pak dej vědět, jak jsi dopadla. Držim palečky. :palec: :hug:

• Citovat
  • Upravit
LuciTau
15.11.11 15:54
mamaspapas5555 píše:
Zeptám se teda jinak holky a asi budu za blbce ale opravdu v tomhle tápu :nevim:
Jak poznám, že se mi tvoří cysty vůbec když na UTZ mi Dr nikdy neřekla, že tam nějakou vidí jen že je tam hodně folikulů a žádnej zralej takže nebyla ovulka což bylo skoro vždycky ale při inseminaci co jsme zkusili jednou, tak byly krásný dva folíci ale bylo z toho biochemický těhotenství.

Prostě asi sama neovuluju ale cysty jsem nikdy neslyšela, že bych měla ani ms nemám nějak bolestivou a 5 dní jen nevim kdy bych to dostala bez Ultrogestanu a zda vůbec :think: hlavně ani nikde nemám napsaný, že tu diagnozu mám ale mě je jasný, že určitě když nemám ovulku logicky přeci :nevim:

Do laparky nebo toho drilingu, tak vážně zvažuji, že bych prubla než další pokus IVF :roll:

Ale PCO jsou vaječníky obalené cystama

• Citovat
  • Upravit
17609
15.11.11 20:10

PCO je dost složitý problém, je to souhrn vícero symptomů a cystičky jsou jedním z nich. Co jsem načetla, tak někdy se PCO pozná jen při histologii odebraného vzorku vaječníku.
Asi bych být tebou chtěla po dr. vysvětlení popřípadě vyšetření toho, proč neovuluješ.
Hydroskopie? 8-o Nemáš na mysli hysteroskopii? To je jenom prohlídka dělohy, ta ti k ovulaci nijak nepomůže, může se přijít třeba endometriozu, na myom, na polyp, které otěhotnění mohou bránit, ale pořád nemají nic společného s ovulací :nevim: A dělohu by ti při LPS zkontrolovali tak jako tak :wink:
Určitě si nech poradit od doktorů, co ti doporučují oni, jestli nepospícháš, tak se objednej i jinam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
15.11.11 20:25

Ahojky mám PCO, snažíme se otěhotnět 9 měsíců, a stále nic, už pomalu ztrácím naději :zed: já mám vaječníky obalené cystama a je jich tam spoustu, jsem silnější a mám ted akné a ochlupení, není to tak hrozný, nejsem jako gorila :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
marcela_81
15.11.11 21:13

Tak mě nikdy cysty na vaječníkách ani jeden dr. nenašel (a to jsem byla postupně u tří, kvůli stěhování a pak odchodu dr. do důchodu) a stejně PCO mam.
A co mi dr. říkala, tak je to opravdu individuální, že jí tam chodí pani přímo obézní, chlupatá jak ta gorila a rodí jedno dítě za druhym a naopak, že jí tam příjde hubená holka a má PCO. Takže je to opravdu hodně individuální. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17609
15.11.11 21:36

Luci tak to máš obdobné jako já. Fakt ti doporučím si vydupat laparku před IVF, kdyby k němu mělo dojít. V dobách, kdy se ještě tolik neřešily peníze za výkony, mi dr. řekl, že po ošetření vaječníků je pak jejich odezva mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí