Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prosím o vaše zkušenosti:
Jsem po ET, ale nechci se na to upínat, kdyby to nevyšlo. Ptala jsem se doktora a on číkal, že by se mohl kdyžtak příští cyklus zkusit KET.
A tak by mě zajímalo:
kolikátý den cyklu probíhá, jestli se užívají nějaké léky, jak je to s kontrolama..zkrátka všechno..nemám s KET ýídné zkušenosti, jen s ET..
Předtstavuji si to tak, že nějaký 14den cyklu mi zavedou embryo a pak užívám prednison a utroš jako u ET..nebo se pletu??
Ahoj, budou Ti stimulovat jen děložní sliznici a budeš na ni brát léky (Estrofem, Estrahexal..) zase od prvního dne cyklu. Plus Prednison a Anopyrin. První ultrazvuk cca po 10ti dnech, budou sledovat a měřit jen tu sliznici. Pak kontroly dle potřeby a případná úprava množství léků. Já byla teď na transferu až myslím 22. den cyklu. Ale při předchozích KETech jsem byla myslím dřív. Teď mi nějak nechtěla sliznice vyskočit. Utrogestan asi dva dny před transferem.
Tak podle mě.
Držím pěstičky, ale soustřeď se teď na ten ET, má větší šanci.
Ahoj já jsem po KET.záleží jaký cyklus máš.Zdali přirozený či navozený.Já měla navozený.Tudíš od druhého cyklu jsem užívala Estrofem a Prednison.Pak se přidal Utrogestan.19DC jsem byla na transfer a jsem těhotná.Na poprvé 2.Bohužel o jedno jsem přišla.Někdy je KET ůspěšnější ne ET.Ale pokud si po ET přeji hodně štěstí a nelámej si hlavu KET. ![]()
@Petra2829 ahoj petra, čtu si tady tvůj příspěvek, já mám taky po ket jsem 6den dneska jsem začala trochu spinit, tak jsem si udělala test a mám dvě čárky, nechala jsem si dát taky dvě, jen se chci zeptat zda jste neměla podobnou zkušenost, je možné že se třeba jedno chytlo a druhé ne, děkuji z a odpověď
Ahoj holky chci se zeptat jestli nektera nemate podobnou zkusenost jsem 10 dni po KET tehotensky test od 5 dne krasne carka sili a dnes jsem byla na krvi a hcg je 2,34??? Sestricka rikala ze je to negativni ze se to proste nepovedlo ale proc mam tedy pozitivni testy z moci?? Stalo se to nektery trosku to nechapu proc jsou pozitivni teda testy z ty moci. Carka pokazde naskoci tak do 1 minuty od namoceni. Mam jeste doufat nebo uz je to ztracene…na kontrolni odbery me nepozvali jen rekli vysadit utrogestan a pockat na ms.
Deset dni po ketu mi teda prijde brzo na definivni zavery
U nas v caru se chodi 14ty den na test z krve a z moci. Jeste bych utrogestan nevysazovala a trvala bych jeste na jednom odberu ![]()
No zadny dalsi odber delat nebudou rikali vysadit prasky a prijit ukoncit nemocenskou ze proste krev je negativni pozitivni vysledek je az nad 5 jednotek a ja mela 2,34 ze uz by to 10 den po ket bylo vysoky, ale je mi divny ze testy z moci jsou opravdu krasne pozitivni…tak mi to nejde na rozum a ms jsem vzdycky dostala i pres utrogestan mela prijit vvera a taky nic…ja teda nevim co delat ted…byly to nase jediny mrazacky…:-(
To ja taky teda nevim
Zkusit se poradit jeste u jineho lekare, jestli mas moznost nebo si za tri ctyri dny zajit nekam do nemocnice na krev jako samoplatce?
To je fakt divny, ze jsou s tebou takhle rychle hotovy uz desaty den po ket, jeste kdyz mas pozitivni testy z moci ![]()
Sestricka na moji otazku proc jsou testy z moci pozitivni vubec neodpovedela…a ze sem delala nekolik znacek ruznych a na vsech dve carky…a jako samoplatce se da na krev jit? A nevite kam treba v praze? Me taky prijde jestli treba laborka nemohla udelat chybu. Docela me to zamrzelo ze me takhle odpalkovali a neresej to vubec…:-/
@Hanne A nespletli se v desetinné čárce? Zajdi si na krev jako samoplátce do jakékoliv laboratoře, stojí to kolem 200Kč. Na krvi jsi byla v caru? Jestli ano, tak zajdi ke svýmu gyndaři, ať tě nabere a budeš to mít zdarma.
Nejsem z Prahy, ale vezmou ti krev na hcg urcite v kazdy vetsi nemocnici.. Jeste bych to nevzdavala!
Ja chodila na odbery jako samoplatce na polikliniku Budejovicka
rano na osmou, 239kc a vysledky jsou hned ten den. Nekdy jsem si sla uz ve 12, nekdy treba v 15.. Jediny, co je blby, ze musis prijit osobne s obcankou.. Nedaji ti vysledky po telefonu nebo na mail.
A urcite desaty den po transferu bych zadny leky nebysazovala a trvala bych na dalsim odberu. V car, kam jsem chodila by mi nikdy odber 10.den neudelali.
A kam si prosim chodila do car?? My pred 3 roky byli desne spokojeny a ted kdyz sme byli na tom ketu po 3 letech tak teda des…nikdo nam nic nerekl s manzelem prakticky nikam nemuzu nechali ho sedet v cekarne vzdycky pritom mi prijde ze by zrovna u toho vseho planovani mel byt taky pritomny…a tohke jak me vcera sestra odsejla v tom telefonu a nic dalsiho nevime co a jak tak sem desne zklamana…penize jsou to nemaly a pristup dost katastrofa…tak zkusim tu laborku jedine nebo nevim…
Tady je fotka po tom ketu nahore 8 den po ket spodni je ze vcera 10 den prijde mi ze zesilila jde to spatne videt na ty fotce a docela to vybledlo jak to uschlo ale naskocily vzdycky hned kdyz sem papirek namocila…testy spatny nejsou testovali jsme manzela i syna a ti byli oba uplne negativni…tak co myslite?
Teda koukam ze na ty fotce jak se nahrala je to fakt dost blbe videt…ve skutecnosti ty carky jsou o dost silnejsi…