Neplodnost u partnera

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
9.11.11 21:24

Neplodnost u partnera

S partnerem se snažíme o miminko už skoro 2 roky.Před měsícem absolvoval vyšetření spermiogramu s hrozným závěrem - 0,9mil.spermií/1ml :cry: Doktor nás sice ujistil, že nelze dělat závěry z jednoho vyšetření, ale moc mi to nepřidalo. Já bych měla být zdravá, sice mám za sebou jenom vyšetření UZ a vyšetřenou štítnou žlázu. Cyklus mám taky pravidelný, tak i ovulace by měla být o.k. Teď nás čekají 3 dlouhé měsíce ke kontrolnímu odběru. Režimová opatření a baštit vitamíny, to je rada… :-( Snad bude výsledek lepší. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Dá se vůbec očekávat lepší výsledky za tak krátkou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
9.11.11 21:33

Ty jo, tak tedy výsledky nic moc, ale, mám známou, a ti taky nemohli mít, a manžel měl taky nějaký hrozný výsledky, jaký nevím, ale prý nemožné otěhotnět, tak absolvovali 2× IVF a neúspěšně, pak si dali pauzu a otěhotněla přirozeně. Ale to je asi vyjímka, s tímhle výsledkem, no držím hodně palce, zázraky se dějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.11.11 21:33

Ono to fakt hodně kolísá, a ty tři měsíce jsou doba, kdy se to změnit může. Znám nejeden případ, kdy se to fakt prudce změnilo, i když během delší doby. Ono dost záleží i na tom, jestli existuje nějaká příčina toho špatného spermiogramu, někdy to prostě moc nezlepšíš, ale ve většině případů to není vyloučené, tak věřit, zatím! Nicméně, velice dobrá zpráva je ta, že tam nějaké spermie jsou, a v případě ivf je dobré, že ty jsi v pořádku, šance je potom opravdu vysoká.

No a ještě někdy záleží víc jak na počtu na morfologii, apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bia
443
9.11.11 21:40

Máte to hodně podobný jako u nás, přítel měl 1mil.spermií/1ml, bral vitamíny jako selen, zinek a vitamín E, po půl roce šel znova, ale žádná změna, řekli nám, že přirozeně to nepůjde a dali nám žádanku do centra. Jo a já bych měla být taky zdravá. No moc jsem ti asi nepomohla viď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 21:40

No,sice naděje umírá poslední, ale při tolika měsících čekání, jestli se to opozdí, tolik těh. testů, co jsem vyzkoušela, když už jsem si myslela, že už je „to“ tady, pokazilo mi to totálně náladu a nemyslím na nic jiného… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 21:45

bia

Jsem ráda, že na to nejsme sami takhle… bojím se toho výsledku, že to nebude lepší. Už byl boj dostat přítele na vyšetření a další nervy z IVF… Ale s takovým výsledkem asi žádné jiné řešení asi nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.11 21:45

Tvorba spermií trvá právě asi ty tři měsíce. Takže to má smysl. Kvalitu spermií nelze podle některých odborníků téměř ovlivnit (doslova jeden MUDr. s letitými zkušenostmi řekl, že kdyby to někdo uměl, tak je to na Nobelovu cenu). Podle jiných však pomůže zdravý životní styl, volné prádlo (trenky), ne upnuté džíny, ne sauna, ne alkohol, nekouřit. Osobně mám zkušenost s tím, že se spermiogram zlepšil po užívání vitamínů (konkrétně bioaktivní selen zinek) právě za ty tři měsíce. A to z 1 mil. v ml na 17 mil.!!! :palec: :palec: :palec: Samozřejmě vyšetření spermiogramu obsahuje i jiné také důležité hodnoty - o těch nepíšeš. Tak ať to vyjde, jak nejlíp to půjde! :-)

• Citovat
  • Upravit
5278
9.11.11 21:49

tak já povzbudím…manžel prý tak špatný spermiogram, že jedině IVF s ICSI…prý spermie ani samy nedokázaly oplodnit vajíčko…tak jsme nasadily vitamíny a máme z IVF jednovaječný dvojčata a 9 měsíců po porodu se nám zadařilo přirozeně…a to jsem nějakou dobu brala antiko, protože jsem měla císaře a pak jsem si řekla, že na to kašlu…a ejhle… :kytka:

takže nevzdávat to, baštit vitamíny a bojovat…stojí to za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 21:53

My se v tom výsledku pravda moc nevyznáme, ale morfologii máme 12% a pohyblivost 50%… Doktor partnerovi předepsal SUPRADYN, prý s tím má dobré zkušenosti, tak uvidíme a další opatření se snaží taky dodržovat… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.11.11 22:01

můj muž měl jen 250tisíc spermií, špatná morfologie a pomalé - vše špatně

otěhotněla jsem těsně poté, co nám po druhém kontrolním SPG řekli opět, že jedině ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
9.11.11 22:03

… spermiogram se opravdu hodně mění a těch případů, kdy nešlo jinak, než z IVF + ICSI a pak přišlo přirozené otěhotnění je celkem dost.
Rozhodující hodnota spermiogramu není množství ani rychlost, ale morfologie, tj. tvarová správnost spermií. Až z této hodnoty můžeš usuzovat, zda podstoupit inseminaci nebo IVF, anebo uvažovat o dárci. Ale nechci strašit, počkej půl roku, uvidíš, jak se spermio vyvine. … chápu, taky jsem honila každý měsíc a každý den, ale ve výsledku není půl roku tak dlouhá doba (pokud Ti netáhne na 40). Držím palce!
Jinak u nás bylo spermií ještě méně, rychlost skvělá, ale morfologie 0%. Tyto výsledky trvaly skoro dva roky a pak najednou, bez příčiny, byly výsledky nadprůměrné (žádné vitamíny, žádná změna životního stylu, nic). Takže šance je vždy, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 22:13

Jeeee, děkuji za takové uklidnění. :palec: V mém okolí nikdo s podobným problémem zkušenost nemá, ba naopak… kolem mě je spousta těhulek a mi je z toho do breku…Aspoň teď vím, že to není tak hrozné, jak se mi zdálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.11.11 22:13

nám teda bylo řečeno,že z jednoho spermiogramu závěr nedělají :nevim: my ho měli silně kolísavej,přítel začal ďobat MACU,já začla pít femigard,máme za sebou 2× IVF,jeden KET a nic a ve finále jsme otěhu přirozeně :palec: takže určo nic nevzdávej :hug:
pozvali vás na další spermiogram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 22:18

Další máme za 3 měsíce. Ještě absolvovat urologické vyšetření, jestli není problém tvorby těch potvůrek někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.11.11 22:26
zlatinka píše:
Další máme za 3 měsíce. Ještě absolvovat urologické vyšetření, jestli není problém tvorby těch potvůrek někde jinde…

jj,to máme taky za sebou všechno :hug:
hele nechci tu nějak prudit,vim jak by bylo mě kdyby mě takhle psala nějaká těhule,když jsem tenkrát byla v hajzlu z toho :roll: ale fakt to nevzdávej,z jednoho spermiogramu se prosím nehruť fakt to nic neznamená :hug: příští může bejt dobrej nebo taky ne,ale furt jsou tu možnosti jak pokračovat dál :hug: hlavně se snaž myslet pozitivně,vím,že je to těžký,fakt to znám a hlavně se snaž podržet partnera,protože ten i jestli to nedal znát,tak je na tom taky dost blbě,chlapi si tohle hrozně berou,kort když jde o ně :-( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí