Neplodnost u partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
9.11.11 22:39

rohlice

My se držíme navzájem, protože už mi z toho tečou nervy. Když se to nedařilo rok, tak jsem to ještě brala, ale ten druhý je strašný… Po tom výsledku se ve mě něco uklidnilo, že už aspoň víme, kde může být chyba a nějak se to může pořešit. Jsem ráda, že jsi mi to tak napsala, ted budu mít jistotu, že to není úplně ztracené. Moc to miminko chceme, tak budeme bojovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.11.11 22:43
zlatinka píše:
My se držíme navzájem, protože už mi z toho tečou nervy. Když se to nedařilo rok, tak jsem to ještě brala, ale ten druhý je strašný… Po tom výsledku se ve mě něco uklidnilo, že už aspoň víme, kde může být chyba a nějak se to může pořešit. Jsem ráda, že jsi mi to tak napsala, ted budu mít jistotu, že to není úplně ztracené. Moc to miminko chceme, tak budeme bojovat :-)
:palec: :potlesk: :pankac:
naděje je vždycky :pankac:
hele já už začla pomalu uvažovat i o adopci,už jsem „gůglila“jak vzteklá…
je moc dobře,že se držíte,to je hodně moc důležitý :hug: budu držet pěstičky :kytka: :huban: dřív nebo později se toho uzlíčku dočkáš :palec: :huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
9.11.11 22:53
rohlice píše: :palec: :potlesk: :pankac:
naděje je vždycky :pankac:
hele já už začla pomalu uvažovat i o adopci,už jsem „gůglila“jak vzteklá…
je moc dobře,že se držíte,to je hodně moc důležitý :hug: budu držet pěstičky :kytka: :huban: dřív nebo později se toho uzlíčku dočkáš :palec: :huban:

A jak dlouho jste se snažili vy o mimčo?
Hodně nás to teď stmelilo, protože jak jsme byli pořád v nejistotě a nervíky hrály, tak došlo i na hádky a teď to jsou líbánky… možná i teď to naladění „udělá“ lepší výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.11.11 23:04

no od 2006 jsme spolu,snažíme se vlastně celou dobu,ale až v 2009 jsme začli řešit s doktorama,no 2× IVF a 1× KET neúspěšný a letos v únoru jsme jeli na hory a lup,přivezli jsme si horalku :palec:
je moc dobře,že vás to ztmelilo,my vlastně skoro celou dobu co se to začlo řešit přes dr.měli krizi,ani jeden jsme to nedávali :zed: a asi i to udělalo hodně,protože pak když jsem se zasekla a že na další pokus nejdu,tak jsem se hodila jakžtakž do pohody,příťa to taky trochu vypustil a ejhle ono se zadařilo :palec: takže to,že jste v pohodě a držíte se a nehádáte je moc dobrýýýýý :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.11.11 11:23

Asi budu muset začít víc myslet na sebe a ne na ty nezdařené pokusy. To asi i ta psychika nám to kazí :-D Uvidíme, co udělá vánoční pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cinkilinki
12.11.11 15:58

KET v normálním cyklu

Zdravím všechny, co bojují se špatným spermiogramem. Nemáte někdo zkušenost, jak probíhá KET při normálním cyklu - tj. když žena má plodné cykly a je špatný spermiogram partnera. Asi to zní divně, ale není mi jasné, jestli se rozmražené embryo přenáší podle přirozené ovulace nebo se do toho nějak zasahuje léky a vedle toho normálně zrajícího a uvolňujícího se vajíčka se prostě jen zavede embryo.

Hezkou sobotu! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4542
12.11.11 20:56
Cinkilinki píše:
Zdravím všechny, co bojují se špatným spermiogramem. Nemáte někdo zkušenost, jak probíhá KET při normálním cyklu - tj. když žena má plodné cykly a je špatný spermiogram partnera. Asi to zní divně, ale není mi jasné, jestli se rozmražené embryo přenáší podle přirozené ovulace nebo se do toho nějak zasahuje léky a vedle toho normálně zrajícího a uvolňujícího se vajíčka se prostě jen zavede embryo.Jsou dvě možnosti - jedna je regulovat ovulaci léky, kontrolovat ultrazvukem, a vložit embryo dle toho, a druhá možnost je spolehnout se na přirozený cyklus a vložit embryo dle ovulace ženy. Většina CAR se přiklání k těm lékům, je to pak „jistější“, ale často ti dají vybrat :-)
Hezkou sobotu! :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cinkilinki
12.11.11 22:50

Díky za odpověď Fiali :palec:
Jsou to trable s těma spermiema - a pak že stačí jedna… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1
25.2.16 08:40

Klinefelterův syndrom

Dobrý den dámy, vzhledem k tomu, že jsem KS tady nikde nenašel, napíšu Vám zde pár slov, informace se vždy hodí.
S manželkou jsme se snažili o dítě 2roky, po dlouhých měsících jsem si nechali udělat genetické testy. Následovalo dlouhé čekání, pak přišla rána pro nikoho nečekaná…
Diagnóza je Klinefelterův syndrom nebo-li karyotyp 47XXY v mozaikové formě. Pro mě jako pro muže to znamená neplodnost. Ikdyž centra píší, že je zde možnost mít potomky z MESA/TESE tak toto riziko by nikdo podstupovat nechtěl. Pokud by se vše povedlo a byl by to kluk, automaticky se přenáší KS, tzn. syn by byl opět neplodný!
Pokud by to byla holka, je zde 30% šance že bude zdravá, zbylých 70% jde na vrub nemocem a jiným gen. poruchám. Toto jsme konzultovali s několika genetiky a vždy se nám dostavila podobná odpověď. Z tohoto důvodu volíme raději dárce.
Velmi zajímavá věc je pro páry, co jsou gen. v pořádku, pokud jsou azoospermie a nejdou ani vyoperovat, existuje možnost odběru tkáně z varlat a z nich lze vytvořit spermie.
Pokud si přečtete něco o KS, můžete se domnívat, že jsem dement s eunuchoidními rysy. Bohužel nejsem, mám svalovou hmotu, normální penis, vlastní firmu atd… Jeden znak na těle přesto sedí, jsou to malá varlata. Další problémy související gen. poruchou mám uvnitř.
Za Klinefelterův syndrom žádný muž nemůže, nejde ovlivnit ani léčit. Lze ho jen mít.
Nikde na emiminu jsem toto téma nenašel, tak jsem zde pár řádku napsal…
Hezký den a ať se ti prcci rodí jak na běžícím páse!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
25.2.16 08:43

@Martin83 A nesla by vysetrit embrya pomogi PGD? Vzdyt kvuli temto nemocem ty metody vznikaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
25.2.16 09:00
@Cuddy píše:
@Martin83 A nesla by vysetrit embrya pomogi PGD? Vzdyt kvuli temto nemocem ty metody vznikaji?

Vyšetřit PGD určitě embrya půjdou, ale co to přinese - kluk bude jasně nositelem poruchy, tak leda u holek by to mohlo přinést výběr zdravého embrya z té 30% šance.

@Martin83 píše:
Pokud si přečtete něco o KS, můžete se domnívat, že jsem dement s eunuchoidními rysy. Bohužel nejsem, mám **svalovou hmotu, normální penis, vlastní firmu ** atd…

Tahle kombinace mě fakt pobavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
25.2.16 09:09

@histep A kluk bude nemocny 100%? Jinach z prispevku @Martin83 chapu, ze holcicka nositelem teto geneticke nemoci nebude, ale v 70% muze mit jine geneticke onemocneni. Ale to bohuzel kazde dite bez ohledu na zdravi rodicu. Takze by pak bylo resenim vybrat holcici embrya. Samozrejme mame zde otazku etiky, ale reseni je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.2.16 09:32
@Cuddy píše:
@histep A kluk bude nemocny 100%? Jinach z prispevku @Martin83 chapu, ze holcicka nositelem teto geneticke nemoci nebude, ale v 70% muze mit jine geneticke onemocneni. Ale to bohuzel kazde dite bez ohledu na zdravi rodicu. Takze by pak bylo resenim vybrat holcici embrya. Samozrejme mame zde otazku etiky, ale reseni je.

Každé dítě sice může mít potencionálně genet. onemocnění, ale rozhodně se to netýká 70% embrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
25.2.16 09:37

@leryl A kolika teda? Znas statistiky vysledku metody pgs (ne pgd)? Ono to klidne tech 70% byt muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
25.2.16 12:47
@Cuddy píše:
@histep A kluk bude nemocny 100%? Jinach z prispevku @Martin83 chapu, ze holcicka nositelem teto geneticke nemoci nebude, ale v 70% muze mit jine geneticke onemocneni. Ale to bohuzel kazde dite bez ohledu na zdravi rodicu. Takze by pak bylo resenim vybrat holcici embrya. Samozrejme mame zde otazku etiky, ale reseni je.

70% to určitě nebude. Jedině by v tom musely být zahrnuty rané potraty, o kterých se ani neví a těch je údajně hodně.
V tomto případě je to fakt velké riziko a pak pokud není jasně dané, co všechno za nemoci by se geneticky mohlo přenést, tak pak se to ani nedá zjistit žádným testováním. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí