1.screening Daw.syndrom

Anonymní
18.2.22 15:29

1.screening Daw.syndrom

Ahoj holky, dnes jsem byla na 1screeningu, a zjistili nám ze by miminko mohlo mít daw. syndrom (jsem 15+3tt).
V úterý jsme s přítel objednány do Hradce na testy.
Pan doktor říkal ze to bude odebíráno s placenty(zjistila jsem ze to jsou klky).
Tak moc se bojim :,(
Mate někdo zkušenost s jak jste dopadly?
Platí se Za odebrání těch klku?
 Díky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
18.2.22 15:34

Nemůže to být zkreslené, protože si šla pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
18.2.22 15:34

A kolik ti vyšlo. Na screaningu si byla docela pozdě. Dělá se do 14tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16947
18.2.22 15:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dnes jsem byla na 1screeningu, a zjistili nám ze by miminko mohlo mít daw. syndrom (jsem 15+3tt).
Pan doktor říkal ze to bude odebíráno s placenty(zjistila jsem ze to jsou klky).
Díky…

Ahoj,

ty výsledky ti vyšly kdy? V kolikátém tt jsi byla? Jak holky píší, může to být zkreslené pozdným screeningem. Popř kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
18.2.22 15:39

Moc málo informací, jak velké máš riziko??? Kolik ti je? Kdy ti dělali ultrazvuk? Byl ultrazvuk v pohodě nebo byla špatná krev? Proč hned odber klku? Můžeš jít na neinvazivní krevní test, další varianta je 2 velké ultrazvuky po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18619
18.2.22 16:32

Pardon, jsem místo do vyhledávače napsala ten text do diskuze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.2.22 16:36

Omlouvám se zakladatelce, že ji vstupuji do diskuze, ale nechci zakládat novou. Snad se nebude zlobit a spíš ji potěší, že v tom zoufalství není sama.
Já byla na screeningu ve středu. Nutno podotknout, že je to naše třetí vytoužené miminko, takže už vím, jak tato vyšetření probíhají. V každém těhotenství jsem tedy byla jinde. Na ultrazvuku jsme byli za sedm minut hotový, ani jsem se nestihla nadechnout, což byl tedy trochu šok, ale prej vypadá dobře a s tím se s námi rozloučili. Jen jsem doma poznamenala, že mi přijde divné, že vůbec nevyšetřila nosní kůstku. O to větší jsem dostala sprchu, když mi v 16.30 volal doktor, aby mi řekl, že mám pozitivní riziko DS z krve a musím na odběr klků nebo plodové vody. Nelenil a hned mě objednal na druhý den ráno, ať přijdu s doprovodem a udělají odběr. Děkuji za eMimino, kde jsem si vše nastudovala a věděla, že mě určitě na toto vyšetření druhý den nikdo nedostane. Volala jsem, vyšetření odmítla a chtěla zaslat své výsledky, abych tedy věděla, a čem jsem. Až po čtvrtém telefonátu jsem si odpoledne dočkala.
Takže riziko Downova syndromu mám 1:239. Výsledek je takový díky volné Beta HCG 1,454 Mom a hodnotě Papp-a 0,470 Mom. Nosní kůstka nevysetreno :zed:. Šíjové projasnění v pořádku.
V pondělí jsi jdu zaplatit nový screening jinam a uvidím, co se bude dít dál.
Jinak mi bude 37 let a strašně jsem teď na začátku přibrala, beru utrogestan. A anopyrin po prodělaném covidu v sedmém týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.2.22 17:13
@Anonymní píše:
Díky…

Jak vysoký riziko máš? Proč rovnou odběr klku? 🤔 Já měla riziko 1:6 (vyšší hcg a vysoký věk, jinak NT i nosní kustky ok), objednala jsem se na genetiku na konzultaci. Odmítla jsem amniocentezu, dohodla se s lékařkou na podrobném utz, který byl v pořádku a z odběru krve si nechala vyšetřit / vyloučit chromozomalni vady. Dopadlo to dobře. Do invazivniho vyšetření bych už nešla (podstoupila jsem v minulych těhotenstvích a hrozny zážitek).
Na tvém místě bych trvala na konzultaci s genetikem a pak až se rozhodovala o možnostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.22 09:32

Zdravím,

Také jsem byla před dvěma dny na prvotrimestralni screeningu. Jsem 13+3tt. Z krve vše v pořádku, ale našli šelest na srdíčku miminka (trojcípá chlopeň- Doppler abnormální, tudíž máme riziko DS 1:47.jinak projasnění šíje ok, nosní kost přítomna. Za týden jdeme na genetickou konzultaci a poté bychom měli jít na odběr plodové vody. Štve mě to čekání, odběr plodové vody co jsem si prostudovala je nejdříve v 16. Týdnu a pak 2-3 týdnů čekání na výsledky, takže 5 týdnů čekání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
23.2.22 10:27

@Petula.011 A nechceš jít, jestli pro tebe peníze nejsou velký problém, na krevní test? Kdybys šla hned, výsledky bys měla mít dřív než odběr plodovky. Jinak první výsledky plodovky bývají do druhého dne… Já měla taky šelest a ještě vyšší projasnění, riziko 1:470, šla jsem na Trisomy, desátý pracovní den jsem měla výsledky, pak mě ještě kvůli tomu srdíčku poslali v 16. týdnu na fecho (tam by tě měli poslat taky, pokud to neudělali). A vše zatím v pořádku, ona je ta chlopenní nedomykavost docela častá a v průběhu těhotenství se může ztratit, ale víc se ví samozřejmě až v pozdějších týdnech těhotenství, jdu ještě na podrobné fecho těsně před 2. screeningem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.22 10:40

@wiwiOL nejspíš mi vše řeknou na té konzultaci nebo v pátek jdu ke své obvodní gynekoložce. O krevním testu se také zmiňovali, ale že mi více řeknou na genetice jaká metoda bude pro nás nejlepší. Trochu se tím, že je to častá věc a i říkali, že je možné že to úplně vymizí uklidňuji, ale strach že tam je DS nejspíš nezmizí dokud nebudu mít všechny výsledky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
23.2.22 10:43

Dobrý den, potřebuji se trochu vypovídat. Trápí mě to Co vás a strašně mi pomáhá o tom s někým mluvit, psát.. Včera screenik ve 14tt. Ultrazvuk se nepovedl celý, ale dr. Viděl jen 90proent toho, co potřeboval a z toho je vše v pořádku, na dovyšetření mám jet zítra. Bohužel mi večer volali, že je potřeba schůzka s genetickou. Podle zprávy co jsem pak dostala asi žádná sláva…
Moc jsem tomu nerozuměla, tak mi to pomohla přečíst paní z emimina. Downuw syndrom 1:340, a edrwar a pattuw syndrom ( omlouvám se, nemám sílu hledat, jak se to přesně píše) 1:100.

Nosni kustka přítomná
Sijove projasnění 1,9
Papp-a 0,28
Hcg 6,07 ng/ml
Miminko nespolupracovalo nějak extra, ale podle zprávy zatím vše v pořádku, končetiny, srdíčko, mocak.. Jen nechtělo ukázat moc obličej..
Myslíte, že je šance, že mi už zítra odeberou nějaké vzorky.? Pro mě je nejhorší to čekání..
Je to hrozný, mám 25 let a tohle jsem vážně nečekala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.22 12:22

@Tereza202081 myslím že vzorky odeberou až po genetické konzultaci, tam vám asi i všechno řeknou vysvětlí. Taky mě to teprve čeká takže víc nepovím… Ale řekla jsem si, že závěry budu dělat, až budu mít všechny výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.2.22 12:47

Dobrý den mě dnes vyšlo Trizomie 18 1:817 prý je to ještě v “šedý zóně “ PAPP-A 1,065 a b-hcg 12,2 IU/I jsem 13+0 mám hrozny strach

Příspěvek upraven 23.02.22 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
23.2.22 14:25

Postup je takovej, ze nejprve probehne geneticka konzultace a kdyz je riziko vysoke a stiha se to, tak navrhnou odber choriovych klku, cili odber kousku placenty.
Pokud riziko je, ale vypada to spis dobre, nebo nebylo mozne odber klku provest kvuli nizko polozene placente, tak se udela v 16. tydnu jeste jeden odber krve, tzv. integrovany test. Pokud se po integraci riziko zvysi, nebo zkratka je stale vysoke, tak od 17. tydne se da udelat odber plodove vody. Ja tedy byla na odberu uz 15+5tt, protoze u me uz to bylo bohuzel jasne a slo jen o 100% potvrzeni. Jinak v 16. tt delaji odber plodobe vody pry neradi, protoze okolo miminka jeste neni tolik mista.

Kdybych mohla vratit cas, sla bych na odber choriovych klku, ale doktorka na genetice se tvarila, ze to bude nakonec dobre a ze nebudeme odberem klku riskovat, protoze tam je asi 1% riziko potratu. Podle meho je lepsi vedet co nejdriv, jak na tom clovek je.
Jinak na vysledek NIPT Panorama jsem cekala vice nez 2 tydny, to jsem tedy za 12 000 cekala rychlejsi vysledek. Ale mozna to trvalo dele, protoze byl pozitivni, nevim.

Jo a vim o holce, co mela riziko 1:3 a bylo to nakonec v pohode, takze opravdu je to jen riziko a vetsinou je to nakonec ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí