Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Klid, ten proužek detekující erytrocyty je děsně přecitlivělý. Dcera měla v kojeneckém věku zánět ledvin, tak jsem ji pořád kontrolovala moč a ty erytrocyty jí tam vycházely pořád, i když pak v laboratoři nebylo nic nebo „méně než 1 erytrocyt“. Tahle kostička detekuje každou „špínu“.
@dickys Dekuju. Ono z té moči to bylo jen lehce. Ale právě jak jsem to dala do toho vytoku tak to bylo úplně modré a to nevím jestli něco znamená
Dokud ten vytok neni zabarveny krvi, tak bych byla zcela v klidu. Nasim detem ty prouzky temer vzdy detekuji erytrocyty v moci. A v laboratori pak nic nenajdou.
Příspěvek upraven 18.02.22 v 19:27
@Anonymní píše:
@Janča6 pravě že není, výtok má mléčnou barvu.
Tak bych byla naprosto v klidu. I kdyz tvuj strach o miminko chapu. Nam se prvni nedarilo pres 5 let. Ale uplne stejne jsem se pak bala i o dalsi, ktera se darila bez problemu. Drzim palce, at mas klidne tehotenstvi a zdrave miminko.
@Janča6 moc dekuji a gratuluji k dětem. A nevíš proč se z toho vytoku tohle ukazuje?
@Anonymní píše:
@Janča6 moc dekuji a gratuluji k dětem. A nevíš proč se z toho vytoku tohle ukazuje?
Diky, je to radost
Jak pise @dickys vyse, to policko na erytrocyty reaguje zrejme nejen na erytrocyty, ale na ruznou “spinu”.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím jestli jsem zařadila otázku správně, ale zkusím to. Jsem v 18 tt a mám tehotenskou cukrovku. Tak testují asi 2 den ketony z moči. No a ukázalo mi to i krev, ale jen lehce, spíš okraj byl lehce zbarvený do modra. No a co mě nenapadlo… tím že mám od začátku těhotenství docela silný výtok, tak jsem zkusila ten testovací proužek otřít o ten výtok a ten cely úplně zmodral. Teď nevím co dělat. Mám strach, ale je pátek a už se k lékaři nedostanu. Nevím zda to není něco vážného. Třeba otevírání, předčasný porod. Před 2 týdny jsem byla u lékaře s bolestmi, ale vše v pořádku, čípek 29mm. Bolesti jsou prý od toho jak se vše roztahuje. Beru utrogestan a magnesol. Prosím uklidněte mě že je to normální, že to je třeba uvnitř jen více prokrvené. V letáčku sice píšou že do moči se nesmí dostat jiná tekutina, ale stejně mi to nedá, proč se to po výtoku zbarví do modra. Nebo mám radši jít na pohotovost nebo v pondělí hned k lékaři? Mám hrozny strach, miminko je vymodlené. Čekali jsme na nej několik let.
Ahoj jak si tenkrat dopadla? Ja resim ted neco podobniho…😔
@Anonymka2468 ahoj, vše bylo v pořádku. Je to prý normální, ze z vytoku se to takto zabarví.
Ahoj, nevím jestli jsem zařadila otázku správně, ale zkusím to. Jsem v 18 tt a mám tehotenskou cukrovku. Tak testují asi 2 den ketony z moči. No a ukázalo mi to i krev, ale jen lehce, spíš okraj byl lehce zbarvený do modra. No a co mě nenapadlo… tím že mám od začátku těhotenství docela silný výtok, tak jsem zkusila ten testovací proužek otřít o ten výtok a ten cely úplně zmodral. Teď nevím co dělat. Mám strach, ale je pátek a už se k lékaři nedostanu. Nevím zda to není něco vážného. Třeba otevírání, předčasný porod. Před 2 týdny jsem byla u lékaře s bolestmi, ale vše v pořádku, čípek 29mm. Bolesti jsou prý od toho jak se vše roztahuje. Beru utrogestan a magnesol. Prosím uklidněte mě že je to normální, že to je třeba uvnitř jen více prokrvené. V letáčku sice píšou že do moči se nesmí dostat jiná tekutina, ale stejně mi to nedá, proč se to po výtoku zbarví do modra. Nebo mám radši jít na pohotovost nebo v pondělí hned k lékaři? Mám hrozny strach, miminko je vymodlené. Čekali jsme na nej několik let.