1.screening, není pozdě?

27
3.10.22 12:34

1.screening,neni pozde?

Ahoj holky, 29.9 jsem byla u gynekologa a dostala jsem prvni fotecku na ktere je uvedene, ze jsem 10tt+3, (prikladam foto) jenze… Dnes 3.10 jsem byla u sestricky na odber krve a dala mi kontakt, abych se objednala na prvni screening. Sestricka se me ptala, jestli presne vim v jakem tydnu jsem. Rekla jsem, ze ano, ze mam v telefonu aplikaci (tehotenstvi+) a ze jen nevim, jestli jsem 12tt a nebo 11tt (prikladam foto) a sestricka se podivala a rekla, ze to mam nejak spatne a spocitala to a vypocitala mi k dnesnimu dni, ze jsem 10+4 a ze to mam nahlasit az budu volat na prvni screening. Prijela jsem domu a premyslela nad tim, ze to musi byt blbost a ze bych spravne mela byt v 11tt. Volala jsem tedy na prvni screening a sestricka me objednala az na 25.10 a to uz budu 14+1. Muj dotaz zni, zda neni pozde takto jit na prvni screening a zda je mozne, ze sestricka u ktere jsem byla dnes na krvi, tak se spatne jen prehledla a spatne vypocitala tech 10+4? Dekuji🙈 Jinak v te aplikaci to mam nastavene od posledni menstruace prvniho dne, kdy zacala a to bylo 18.7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
3.10.22 12:41

Ale 10+4 je 11tt, jinak první screening se dělá od 11 do 14tt, to ti nevyjde akorát o den, byla bych v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.10.22 12:45

@Tichošlápek jenze ja jsem dnes presne podle aplikace 11+0 a i podle te fotky z ultrazvuku ktera byla 29.9 porizena, tak jsem nejaka z toho zmatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
3.10.22 12:49

Hlavně na tom screeningu teprve „pevně“ určí to stáří a dál se bude délka těhotenství brát podle toho, co naměří tam. Takže jim klidně může vyjít, že jsi teprv, plácnu, 13+2.
Jinak pokud tě to znervózňuje, není nic snažšího, než zvednout telefon a na tom screeningu si to vyjasnit, jestli nedošlo k šumu.

Příspěvek upraven 03.10.22 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
3.10.22 12:52

Já bych to taky černě neviděla. Když půjdeš dýl, bude třeba už vidět víc pohlaví :dance: hlavně, že je vše v pořádku. Co bych za to dala. Já jsem v 11 TT a už pět týdnů poslouchám, že mám veliký riziko potratu.
Termin poslední menstruace máme stejný, ale já mám třeba termín porodu až první týden v květnu, protože jsem měla ovulaci později. :think:

Příspěvek upraven 03.10.22 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
3.10.22 12:54

Den sem..den tam :nevim:…oni si tam to mimino přeměři a podle to budou i interpretovat ty výsledky..hlavně klid 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.10.22 12:55

@Shen Ja se prave docetla, ze se ma jit na prvni screening nejdele do 13+6🤔 ale tak uvidime🙂 je fakt, ze az tam presneji urci stari plodu. Kazdopadne tobe preji at je vse s mimi v poradku🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68972
3.10.22 13:01

Aplikace je aplikace, ovulace mohla být o pár dní někam posunutá, podle toho se to nedá na dny přesně počítat. Ultrazvuky jsou plus minus pár dní, jako nejpřesnější se obvykle bere ten prvotrimestrální, takže se to možná ještě pohne. Prostě je to orientační, neplašila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
3.10.22 13:01

10+4 je 11.týden… nahlaš prostě termín poslední menstruace sestřičce a pozvou si Tě podle toho. Stáří těhotenství, které bude směrodatné, určí stejně až právě na tom screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
3.10.22 13:02

@Terinkak dekuji :hug: bude to dobré, ikdyz půjdeš déle. Někde to dělají, že jdeš na krev 10tt a na ultrazvuk 13tt, aspoň v CAR to tak dělají. Já jdu na krev taky tento týden a ultrazvuk nevím. Jestli to je nakej speciální. Je to moje první těhotenství :dance: třeba půjdu taky až jako ty později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
3.10.22 13:08

Ja mela vzdy instrukce od gynekologa hlasit pri objednavani na 1.screening jak datum posledni MS, tak i jak urcil stari on pri posledni kontrole, obvykle se drzeli jeho urceni, pokud byl rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
3.10.22 13:10

Prosimtě, mě podle aplikace nevycházelo nic. Týdny o 3 dny víc a termín porodu o týden dřív. Trendy TP ti nikdo s jistotou neřekne (pokud to nebude nap vyvolání, Plánovaný CS). Ani ten screening. Apka je orientační. Vždycky jsem se řídila podle vyšetření u obvodního gyn. Pak budeš všude hlásit jenom TP podle screeningu :nevim:. Zbytečně neplas a moc se v ničem nevrtej! Budeš klidnější :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.10.22 13:19

@Atisia ano, vim ze aplikace je jen orientacni, ale i podle prvni fotky z ultrazvuku to vychazi k dnesnimu dni na 11tt🙂 mne jen zaleklo, ze jsem pak cetla, ze se ma chodit max do 13+6 ale je fakt, ze jsem si neuvedomila, ze az presne tam urci stari plodu🙂 spis jsem jen nechapala, kde dnes sestricka prisla na stari plodu 10+4, kdyz minuly tyden ve ctvrtek jsem mela 10+3🤔 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.10.22 13:21

@Shen u me je to tez prvni tehotenstvi😊 tak nam drzim palecky, at vse dopadne na jednicku😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
3.10.22 13:24

Sice si nepamatuju přesný tyden. Zato vím, že jsem to měla jen tak tak. Stejně nebylo vidět co máme. Akorad zadel, na Dr vyšpulena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí