1x měsíčně týden nevolnost

601
23.9.19 06:54

1x měsíčně týden nevolnost

Ahoj,

už nějakou dobu mě trapi cca 1× měsíčně nevolnost ( pocit na zvracení, tlaceni žaludku), trvá to vždy cca týden. Bez průjmu. Při minulých potížích jsem byla u lékaře, ten mě prohmatal a řekl, ze to vypadá napr na stres. Nepomáhá mi na to nic typu Iberogast apod. Beru antikoncepci, takže k ovulaci to taky nebude. Mam 20mesicu od druhého porodu, nevím, zda to s tím nějak souvisí. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Dost mě to omezuje a paralizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.19 07:04

Není to asi úplně rada, ale mně se zase donedávna stávalo, že jsem se vždy cca po ovulaci až do MS cítila nemocně, rýma, kašel, únava, pálení očí… A takhle to šlo už několik měsíců. Pak jsem otěhotněla, takže to vymizelo a přišly zase jiné věci. Ale tohle bylo divný… Takže jsem také zvědavá, co ti kdo odpoví..

• Citovat
  • Upravit
316
23.9.19 07:08

@mesiah Něco podobného měl manžel sestřenice. Jenže ona pracuje v nemocnici, tak ho hned nahnala na gastroskopii s podezřením na bakterie. Ty se skutečně v žaludku našly a po přeléčení je fit. Ale u tebe záleží jestli se to opakuje pokaždé ve stejném termínu, nebo je to čistě náhodné a zaměřit se na události před, tím vyloučíš stres, a pak by to chtělo zaměřit si i na jídlo, jestli těsně předtím nejíš či nepiješ něco specifického (knedlo-vepřo, něco smaženého,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 07:17

@phedr prave, ze s jídlem si myslím, ze to nesouvisí. Nemám v něm žádné výkyvy. Prvně jsem si myslela, ze je to něco hormonalniho, ale když beru antikoncepci, která zabraňuje ovulaci, tak to s tím asi souviset nebude. Když to srovnán s minulým měsícem, tak tam mi bylo spatne přesně od stejného data, jako tento mesic… na gastro chci jako poslední možnost, protože mam fobii ze zvracení a bojím se toho jako čert krize :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 07:18
@Anonymní píše:
Není to asi úplně rada, ale mně se zase donedávna stávalo, že jsem se vždy cca po ovulaci až do MS cítila nemocně, rýma, kašel, únava, pálení očí… A takhle to šlo už několik měsíců. Pak jsem otěhotněla, takže to vymizelo a přišly zase jiné věci. Ale tohle bylo divný… Takže jsem také zvědavá, co ti kdo odpoví..

Mě to prave netrápí uplne od porodu, ale až tak nějak po cca roce, možná ze od ukončení kojení? Fakt nevím, ale je to nepříjemné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
23.9.19 07:41

@mesiah No, pokud je to pravidelne, tak bych hledala souvislost s tou ha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.9.19 07:42

Napadá mě žaludeční neuróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 07:45

@j.a.n.i1 brala jsem i Azalii, ta funguje trochu jinak a měla jsem to taky, ale ne od začátku, přišlo to až cca po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 07:46

@j.a.n.i1 takto pravidelně? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
23.9.19 07:49
@j.a.n.i1 píše:
@mesiah No, pokud je to pravidelne, tak bych hledala souvislost s tou ha…

Taky bych tam hledala souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.9.19 08:00

Já bych zkusila vylučovací metodu. Zkuste si měsíc, dva poctivě psát co se dělo, jak se cítíte a co jste jedla. Pak zkuste vysadit HA a zase 2 měsíce pozorovat co se změnilo. Mě třeba antikoncepce způsobila hromadu problémů, ale uvědomila sem si to až zpětně po vysazení a s následky bojuji doteď a to už jí dobrých 9 let neberu. Dokud jsem jí brala tak mi přišlo všechno v pohodě až muž přišel s tím že co tu antikoncepci beru tak se se mnou nedá žít a ať si další dávku nenechám píchnout. Pokud to nebude ani ta antikoncepce tak bych zkusila to gastro a jestli ani to nepomůže tak asi psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
23.9.19 08:35

Zřejmě neporadím, ale uklidním tě tím, že v tom nejsi sama. Mám to úplně stejně jako ty. I s tou emetofobií. Vystupňovalo se mi to cca 10 měsíců po narození nejmladšího. Byla jsem bez hormonů, teď s Mirenou. Je to pořád, řekla bych, stejné. Vždy se hrozím, že mám nějakou žaludeční virozu a trnu, kdo další to dostane. Nikdy nikdo. Vidím velkou souvislost s tou fobií. Já se na gastro dokopala. Vše OK, jen lehounký reflux.
Posílám odkaz k diskusi, kde jsem to řešila.
 https://www.emimino.cz/…nuti-339804/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 09:27

@mrazik6 děkuji za příspěvek. Ani po nějaké době to tedy u tebe není lepší? Mě tam děsí ta pravidelnost. Je mo hrozně, jsem strašně unavená… Přitom spím celou noc. Po týdnu to vždy odezní a já jsem zase ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.9.19 09:28

@Heivka ale zase tuto HAK jsem brala i před dětmi, cca 9let a žádné potíže jsem neměla.. Nebojestli to změní porod.. Těžko říct. Na gyndě mi asi neporadí, co? Nebo nějaké gynekologické vyšetření by nic neřeklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.9.19 10:20

@mesiah Tak ona účinnost léků se po čase mění, třeba já musela po 15 letech změnit prášky na alergii protože po prvním porodu jsem po nich začala natvrdo usínat a to takovým způsobem že jsem si vzala prášek a za půl hodiny jsem usnula ale klidně i za chůze. Dostala jsem jiné a po těch jsem jenom mírně otupená, ale funkční. A po porodu se hormonální systém může změnit hodně, mě zůstal + - stejný, ale třeba ségře se vyostřilo PMS, zkrátila se délka cyklu z 30 na 26 dní a délka krvácení se o 2 dny prodloužila. Je z toho nešťastná, HA brát nemůže protože má po mononukleóze poškozená játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí