Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mela nejhorsi prvni sekci, to mi jizva hnisala a v predklonu jsem chodila snad tri tydny. Druha prumer a po treti jsem byla 5. den fit. Ale rekla bych, ze jsi jeste strasne brzy po operaci. Pri kojeni se zkus poradne vypodlozit, ja si pri prvnim cpala polstare po ruku, pod zada, hromadku knih pod chodidlo
, abych nemusela namahat ani sval.
@admenL ja měla postspinalni bolesti zad skoro celé šestinedělí. Bylo to strašný. Byl to druhy císař. Jinak ty vpichy nejsou jen od pokusu, ale taky od umrtveni. Jizvu mam na stejném místě. Můžu se zeptat, kde ti to dělali?
@Hobitka me take čeká třetí sekce a bojím se jako čert. Můžu se zeptat na rozestup mezi druhou a třetí z casoveho hlediska?
Mám tři císaře za sebou. Jizva ve stejném místě a ani není poznat že už mám tímto způsobem tři. Vše se mě hojilo skvěle. Třetí císař i když jsem věděla do čeho jdu byl pro mě strašný. Zotavení bylo mnohem delší. Sestře také špatně píchnutý spinal a bolest zad měla ještě půl roku po porodu. Budeš to muset vydržet. Určitě to bude dobrý jen to bude chtít více času. Mě za měsíc čeká čtvrtý císař.
@anastazia6 ahoj, čeká me třetí císař. Mohla bysumi sdělit zkušenosti, v čem byl horší, než ty předchozí? A doktoři te nestrasili s jizvou? Na me každý kouká jak na exota, ze jdu na třetí. Děkuji
@Térouš asi tím že odstup od druhé a třetí dcery byl 9 let a už i ten věk. Ne že by jsem byla stará ale čím jsem starší tím asi bolest vnímám jinak. Taky na mě koukají ale mě to bylo dovoleno. Mám rodit asi za 5 týdnu a vše je v pořádku.
Mně za 4. týdny čeká třetí císař. První byl akutní v celkové narkoze, druhý ve spinálu a úplná pohoda. Jizva v místě první jizvy, tu původní vyřízli. Při třetím císaři si chci nechat aplikovat Hyalobarrier gel na srůsty, tak doufám, že to k něčemu bude.
Já byla v létě na druhý císař po 12 ti letech. Jizvu mi dělali stejnou, ale je delší kvůli špatnému váhovému odhadu
a na jedné straně taková trochu propadlá. Jinak rekonvalescence byla mnohem horší než u prvního- příkladám vyššímu věku, při prvním jsem byla v celkové a ted spinal. Napíchnul to napoprvé a tohle bylo v pohodě. Ted po sedmi měsících už pilně cvičím i ty nejtěžší cviky na břicho, posiluju bez omezení a je to v pohodě, akorát ta jizva byla proste minule hezčí a kratší.
@Térouš Mam sekce 6/2012, 5/2014 a 5/2017. Doporucovali cekat na treti 3 roky, tak jsem je skoro presne poslechla. Prvni akutni v celkove, pak dve ve spinalu planovane. Rezali vzdy do stejneho mista. Ctvrtou mi kvuli srustum uz nedoporucili.
@Hobitka díky. No mě uz nedoporucili tu třetí. Ale otehotnela přes neplodnost a nedokázala jit na potrat. Tak hledám někoho, u koho to dobře dopadlo. Tu třetí budu mít 23 měsíců po druhé
Radu nemam, ale za me obecne ten druhy byl o dost horsi, kvuli srustum vic siti a rezani a ted bude male 7 mesicu a porad zadna hitparada to bricho vevnitr. Drzim palce at je lip