Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, 2 dotazy ![]()
Díky komukoliv ![]()
@Bubla Bůčková cream cheese majú v Lidli ich značky za 25. Niekedy dám aj trochu mascarpone. S ružami neporadím, mne nič nevydrží ![]()
@Bubla Bůčková
Cream cheese je u nás právě ta Philadelphia, to je asi nejvíc podobný.
Pak bych k podobnosti zařadila I žervé..Jde i mascarpone.
@Sunnysmile19 píše:
@Bubla Bůčková
Cream cheese je u nás právě ta Philadelphia, to je asi nejvíc podobný.
Pak bych k podobnosti zařadila I žervé..Jde i mascarpone.
Philladelphia je jedna asi tak ze 150 tisíc značek krémového sýra, není na ní nic speciálního, kromě její ceny v ČR, Philladeplphia se jmenuje jen a pouze proto, že v době vzniku této značky se v USA věřilo, že mléko z Philadephie je to nejkvalitnější. Český žervé takový to ve staniolu je kyselý, Gervais od Lučiny je v podstatě ono a jakýkoli jiný krémový sýr z Lidlu, Penny, Kauflandu a tak dále.
Jo gwrvais sem si taky rikala. A v tom lidlu je to s názvem cream cheese teda? Já to hledala jen v Albertu.
Příspěvek upraven 28.02.24 v 16:57
Cream cheese už řekli nademnou. Je ale přece jen trochu jiné, lehce slané a jemnější. Úplně nejblíž by asi byla podle mě ricotta.
A u růže tipuju málo světla. Já, když něco nemám naražený na okně, tak to chcípá.
@Bubla Bůčková obal vyzerá takto, aj v Kauflande je pod názvom cream cheese. Používam aj do pomazánok.
@jjss píše:
@Bubla Bůčková obal vyzerá takto, aj v Kauflande je pod názvom cream cheese. Používam aj do pomazánok.
Díky! Já to hledala na Googlu a nějak skončila jen u té Philadelphia ![]()
Obyvak na stole je malo svetla.
Vetsina kytek musi byt primo na okne, jinak spatny.
A moc mokro! Zalevat jen jednou tydne.
Ty růže ti chcípnou vždycky. Je to jen o trochu trvanlivější varianta řezané kytky. Ani venku na záhonu moc nerostou…
@Janli píše:
Ty růže ti chcípnou vždycky. Je to jen o trochu trvanlivější varianta řezané kytky. Ani venku na záhonu moc nerostou…
Mě nechcípla, ale měla jsem jí na okně a vydržela skoro rok. Pak se na ní objevily svilušky, a nešlo se jich zbavit. Třikrát jsem ji vypiplala z holých větviček, přesadila, chemií ji prolila a stejně se zase objevily. Tak šla z domu.
@Mina Titivu píše:
Mě nechcípla, ale měla jsem jí na okně a vydržela skoro rok. Pak se na ní objevily svilušky, a nešlo se jich zbavit. Třikrát jsem ji vypiplala z holých větviček, přesadila, chemií ji prolila a stejně se zase objevily. Tak šla z domu.
Ono je stejne nejlepsi ji presadit do zahonu.
Čajová růže - to myslíš kamélii??? Jestli ano, tak ta chce chladno, chodba, schodiště…
@Poustevnice píše: Čajová růže - to myslíš kamélii??? Jestli ano, tak ta chce chladno, chodba, schodiště…
Simte měla jsem to na parapetu u okna, ale dávám občas větracku, tak di říkám to bude tím a posunula jsem ji o metr dál na stůl. No v chodbě je tma zas…asi pujde do koše no..