2 dotazy na hospodyňky

26747
28.2.24 16:37

2 dotazy na hospodyňky

Ahoj, 2 dotazy :D

1. proč mi chcipla čajová růže už podruhé- mám to doma v malem květináči v obýváku na stole- aby bylo světlo, ale nebyla vystavena otevirani okna a kolisani teplot, zloutne to, schne to, vadne to. Teď jsem zkusila zalévat co dva dny asi decku vody a zas květy dole.
  2. vídám zahraniční recepty na těstoviny - špenát, rajče, česnek a cream cheese. To je v Česku co? Philadelphia za 40 se mi kupovat nechce, tavenak mi zas přijde divnej. Nebo zakysané smetana nebo nějaký to mascarpone?

Díky komukoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14427
28.2.24 16:41

@Bubla Bůčková cream cheese majú v Lidli ich značky za 25. Niekedy dám aj trochu mascarpone. S ružami neporadím, mne nič nevydrží :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
28.2.24 16:41

Ten cream cheese je prostě žervé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.2.24 16:46

@Bubla Bůčková
Cream cheese je u nás právě ta Philadelphia, to je asi nejvíc podobný.
Pak bych k podobnosti zařadila I žervé..Jde i mascarpone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
28.2.24 16:51
@Sunnysmile19 píše:
@Bubla Bůčková
Cream cheese je u nás právě ta Philadelphia, to je asi nejvíc podobný.
Pak bych k podobnosti zařadila I žervé..Jde i mascarpone.

Philladelphia je jedna asi tak ze 150 tisíc značek krémového sýra, není na ní nic speciálního, kromě její ceny v ČR, Philladeplphia se jmenuje jen a pouze proto, že v době vzniku této značky se v USA věřilo, že mléko z Philadephie je to nejkvalitnější. Český žervé takový to ve staniolu je kyselý, Gervais od Lučiny je v podstatě ono a jakýkoli jiný krémový sýr z Lidlu, Penny, Kauflandu a tak dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.2.24 16:56

Jo gwrvais sem si taky rikala. A v tom lidlu je to s názvem cream cheese teda? Já to hledala jen v Albertu.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
28.2.24 16:56

Cream cheese už řekli nademnou. Je ale přece jen trochu jiné, lehce slané a jemnější. Úplně nejblíž by asi byla podle mě ricotta.

A u růže tipuju málo světla. Já, když něco nemám naražený na okně, tak to chcípá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14427
28.2.24 17:05

@Bubla Bůčková obal vyzerá takto, aj v Kauflande je pod názvom cream cheese. Používam aj do pomazánok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.2.24 17:08
@jjss píše:
@Bubla Bůčková obal vyzerá takto, aj v Kauflande je pod názvom cream cheese. Používam aj do pomazánok.

Díky! Já to hledala na Googlu a nějak skončila jen u té Philadelphia :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 17:33

Obyvak na stole je malo svetla.
Vetsina kytek musi byt primo na okne, jinak spatny.

A moc mokro! Zalevat jen jednou tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.24 17:37

Ty růže ti chcípnou vždycky. Je to jen o trochu trvanlivější varianta řezané kytky. Ani venku na záhonu moc nerostou…

• Citovat
  • Upravit
370
28.2.24 20:52
@Janli píše:
Ty růže ti chcípnou vždycky. Je to jen o trochu trvanlivější varianta řezané kytky. Ani venku na záhonu moc nerostou…

Mě nechcípla, ale měla jsem jí na okně a vydržela skoro rok. Pak se na ní objevily svilušky, a nešlo se jich zbavit. Třikrát jsem ji vypiplala z holých větviček, přesadila, chemií ji prolila a stejně se zase objevily. Tak šla z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 23:56
@Mina Titivu píše:
Mě nechcípla, ale měla jsem jí na okně a vydržela skoro rok. Pak se na ní objevily svilušky, a nešlo se jich zbavit. Třikrát jsem ji vypiplala z holých větviček, přesadila, chemií ji prolila a stejně se zase objevily. Tak šla z domu.

Ono je stejne nejlepsi ji presadit do zahonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
29.2.24 08:50

Čajová růže - to myslíš kamélii??? Jestli ano, tak ta chce chladno, chodba, schodiště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.2.24 09:38
@Poustevnice píše: Čajová růže - to myslíš kamélii??? Jestli ano, tak ta chce chladno, chodba, schodiště…

Simte měla jsem to na parapetu u okna, ale dávám občas větracku, tak di říkám to bude tím a posunula jsem ji o metr dál na stůl. No v chodbě je tma zas…asi pujde do koše no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová