2 DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2 DPČ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Teď jsem vedena na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let, v září malý už půjde do školky, takže už tak nahlášena být nemůžu a já se budu buď muset nahlásit na úřad práce anebo si platit zdravotní pojištění sama. Budu chodit na 2 brigády(na DPČ) a tím pádem, na pracák se asi nahlásit nebudu moct, protože budu omezena pulkou minimální mzdy. Nevíte, jak by se počítalo zdravotní, když bych si ho platila sama? Děkuji za odpověďi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mitata81 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Teď jsem vedena na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let, v září malý už půjde do školky, takže už tak nahlášena být nemůžu a já se budu buď muset nahlásit na úřad práce anebo si platit zdravotní pojištění sama. Budu chodit na 2 brigády(na DPČ) a tím pádem, na pracák se asi nahlásit nebudu moct, protože budu omezena pulkou minimální mzdy. Nevíte, jak by se počítalo zdravotní, když bych si ho platila sama? Děkuji za odpověďi.
A z těch DPČ nebudeš mít odvody?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mitata81 No jelikož te trapi omezení na polovinu minimální mzdy, tak z toho jasně plyne, ze minimálně v jedné DPČ limit peo placení zdravotniho prekrocis a bude ti tedy strhavano tam a případně i z te druhé, pokud limit prekrocis i tam. Minimálně z minimální mzdy a jinak dle vydwlku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 určitě budu. Na jedné budu met hrubou mzdu okolo 10 tis a na druhé kolem 5000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takže by se strhávalo zdravotní z obou dvou, když překročim limit ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius jako na internetu to napsaný je, jen nevím, jestli když se mně bude strhávat zdravotní z obou DPČ, tak jestli to není nějak nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mitata81 píše:
@Cenarius jako na internetu to napsaný je, jen nevím, jestli když se mně bude strhávat zdravotní z obou DPČ, tak jestli to není nějak nižší.
Ano z obou. Akorát se domluv ze kterýho ti budou strhávat sociální a zdravotní do povinného minima. Pak by to z toho druhýho už neměli a bylo by to jen podle výdělku. Pokud se nepletu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit