Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, potřebuji si někde vylít srdce a taky se z toho potřebuju trochu vypsat, protože je ještě brzo na to to s někým řešit kromě manžela. Máme doma roční dceru, kterou kojím.. jsou to 2 týdny co se mi na testu objevil duch, který každým dnem samozřejmě sílil. Samozřejmě z toho máme s manželem radost, ale já mám měla trochu i obavy, jak to vlastně budu zvládat s tak malými dětmi a dcera je ještě taková živější
každopádně jsem volala doktorce a v úterý jsem byla na utz. Dle menstruace mám být v 8tt ale dle utz jsem tak 6tt. Než jsem tam šla, měla jsem pocit, že tam nebude jen jedno, ale budou tam 2 a světě div se, doktorka hlásí 2 gestační váčky. 1 je větší se srdíčkem, druhý je menší a může zaniknout, ale celkem jsem šla do kolen a doktorka taky, protože ví, že mám doma roční dítě
každopádně mi vzala krev, aby se teda asi vědělo, jak dlouho to je a má mi volat na další kontrolu. Na 1 stranu jsem strašně ráda, že jsem těhotná a ani ty dvě další by mi nevadili, vždycky jsem chtěla velkou rodinu, ale na druhou stranu mám strach jak to budu zvládat. Jsem s dcerou více méně stále sama.. manžel chodí normálně do práce a pak má ještě fušky, takže se vidíme více méně až večer. Takže obavy o to jak to budu zvládat jsou velké a taky se bojím, že to nemusí dopadnout. Mám v sobě strašně moc pocitů a nevím jak s nimi naložit, protože jsem si řekla, že napíšu sem a snad mě někdo pochopí. Každopádně bych se chtěla zeptat i na ty gestační váčky jestli máte někdo zkušenost, že ten 1 zůstal a ten druhý zanikl nebo zůstaly oba dva nebo taky ani 1. Děkuji za jakoukoliv odpověď ![]()
Já mám zkušenost. Otěhotněla jsem neplanovane cca 2,5 měsíce po porodu dcery. Na utz 2 gestacni váčky, jeden o polovinu vetsi se srdíčkem. Další kontrola už druhý vacek zanikal. Říkal že to je hodně caste…
Mám kamarádku, co to má přesně jako ty - dvojčata rok a třičtvrtě po 1. dítěti. Začátky hooodně náročné, ten starší musel prostě „rychle vyrůst“ (přestala v těhotenství kojit, naučila ho fungovat bez kočárku apod.). Teď je dětem už 8 a skoro 7 a nemůže si to vynachválit jaká je to pohoda - jsou to prostě parťáci, kteří jsou schopni skvěle fungovat celé dny sami - zabavit se vzájemně.
Já mám „jen“ dvojčata a každému vždycky říkám, že první rok je masakr, pak je to náročné a od 3. roku pohodička ![]()
Mam doma dve deti do 3 let, nyni jsem znovu tehotna a na utz byly take dva vacky, jeden prazdny a druhy s plodem a srdcem, ten prazdny se dal zmensoval a na zacatku 12. tydne odkrvacel. Tak se nelekni, pokud se objevi krev.
Ahoj. Já mám 4 děti.
A ted v září mi vynechala ms. Šla jsem k doktorce a byly tam dutinky 4.
no šok to byl veliký.
Trošku jsem pak špinila asi 10 dní a nakonec vyrostlo miminko jen v jedné dutince.
To špinění nevím jestli bylo že ty ostatní odešly nebo to byla krev co jsem měla asi půl roku v břiše. Prodělala jsem krácivou horečku pár měsíců před otěhotněním.
Uvidíš. Dá se to zvládnout.
Ty první 4 děti jsem měla po roce.
Ahoj.
Musela jsem se usmát.
Chápu tvé pocity.
Já už mám velké 4 děti.
Syn už je dospělý.
V září tohoto roku jsem otěhotněla.
Ve 40…5 těhotensví.
A byli tam 4 dutinky.
K tomu mám už 3 císaře.
Byla jsem v šoku. Řešily jsme redukci s doktorkou.
Hlavně kvůli té jízdě po 3 cs.
No ale Bůh to vyřešil..vyrostlo jen jedno miminko.