2 leta se boji kakat

52
26.8.22 16:51

2 leta se boji kakat

Ahoj holky potřebuju pomoct.
S naší malou jsme nemocne. Uz 2 měsíce je odplenkovana. A vlastne nikdy jeste nezazila prujem bez plinky, snad jen kdyz byla miminko. Ted, jak marodime, tak ma asi průjem a boji se vykakat. Vzdy jen ukapne a zacne plakat, ze ji pali pr.elka. Dnes je to 3 den, co nebyla na velke. Zacinam panikarit. Samozrejme vysvetlujeme, at se neboji, ze je to, protoze je nemocná a ze az bude zdravá bude mit zase normální bobky apod. Prosim nemáte radu. 😑 Chudinka mala uz si stěžuje i na bříško. Dekuju holky. 💓
Jinak jeste jdu zkusit ohrat vodu a zkusit jestli to nepujde ve vodě. Mame zrovna odstavku… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19246
26.8.22 17:26

Jestli je opruzena, namaz bepanthenem at se to zklidni a nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.8.22 17:31

@hospodki
Opruzena není 😞 ale mažu i tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19246
26.8.22 17:38

@..vrabik.. ještě me napada ji nad misou podržet jako když cura venku. Je to prý lepší i na zachode si podložit nohy. Třeba se ji od toho tlačí hemeroid a bolí ji to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
26.8.22 17:52

A nemá spíš zácpu? Mně tohle dělá malá už asi rok a půl pokaždé, když má zácpu a kakani ji bolí. Právě že vždycky může odejít troška toho tekutého, ale ten tuhý špunt tam zůstane. Dej jí glycerinový čípek, stačí i půlka. Stačí, že má u konečníku prasklinku a bolí ji to. My máme za sebou období, kdy se kakat chodili se šíleným řevem asi půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.8.22 19:12

@Aduš8 ty blaho.. A to jste přežili jak? 😞.. To si neumim predstavit. Ona si proste sedne na zachod… Nocnik odmítá.. A zacne se vzpirat ze chce dolu a nohy drzi rovně.. Uz si trosku ukakla do kalhotek a pred chvili sla curat a trosku vykakala. Ma to ridky nu. Je to mozny, ze ma trosku natrhlou dirku. Ja nvm. Mazu sudocremem stale. 😑

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.8.22 19:16

@hospodki dekuju. Ma to řídke nu. Vzpira se mi i na tom záchodě. Prát se s ni nechci moc. 😤 Snad to prejde. Budu mazat nu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
26.8.22 19:25

Sudocrem vysušuje, mazala bych Bepanthenem mastí nebo nějakým olejem - mandlový třeba. To jí nepůjde tolik zadržovat a zjistí, že se není čeho bát. Mám bohužel zkušenost s nejstarší dcerou. Musela jsem jí dávat nějakou dobu Lactulosu, aby nemohla kakání zadržovat a překonala strach, že to bude bolet. Mladší sourozenci si jednoduše říkali o plínu, když chtěli kakat. Kecy okolí jsem pouštěla druhým uchem ven, to co s nejstarší už jsem nechtěla dopustit. Než šli do školky, bylo vyřešeno.
Ještě doplním, že s tou nejstarší jsme se domluvily, že mě bude držet za ruce a že mi je zmačkne a tím mi tu bolest předá, že já to vydržím a ji to bolet nebude ;) Naštěstí na to přistoupila, byly to teda manévry na wc :roll: :mrgreen: Ale zanedlouho zjistila, že je to vlastně v pohodě, přestala se bát a bylo to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12001
26.8.22 19:59

Já jsem teď řešila natrhal u dírku u roční…zjistili jsme že má. problem se vykakat jinde než doma a má to pak tuhé…a jak to tlačila tak se udělala prasklinka…doktorka doporučila krom jiných opatření proti zácpě což se vás teda netýká že mám koupit faktu mastičku a čípky..že to je prostě nej a i děti to můžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 01:57

@..vrabik.. Ano, jak už tu někdo psal. Nebude to prujem, ale zacpa. Ma ji z toho strachu. Není to tak dlouho, co jsem tohle mela se svou dvouletou já. Mazec to teda byl. Chodili jsme s tím i k doktorce, protože jsem už nevěděla co dál. Presne jak píšeš, na kalhotkách jen kapky a víš proč? protože to je to, co už neudrží, ale to jde ven přes,, tvrdý špunt,, ( tvrdý bobek) který si zapricinila tim strachem a zadržováním. Nám glyc. čípek nezabiral, doktorka mi předepsala sáčky, které se davaji do pití, vypila to a to ji začalo udržovat stolici měkkou. Po nasazení těch pytlíčků při kakani ( kdy už to nemohla zadržet) ještě rvala jak tur, ale najednou zjistila, že už to nebolí ( protože stolice už byla měkká) tak najednou ze dne na den přestala dělat scény a od té doby kaká v klidu. Ja taky furt pídila nad tím, čím to může být, proc ze dne na den začala takhle brecet, že ji muselo kakani bolet. Ale nakonec jsme s doktorkou zjistili, že to bylo tím, že jsme cca 2 mesice před tím odplenkovali, to bylo v pohodě, ale jednou ji to na záchodě zabolelo a pak už nechtěla, ale ona pak nechtěla ani do pleny ( v tom stresu, že už 9 dni nekakala jsem ji i ráda plenu nabídla) ale odmítla všechno, nočník, záchod, plenu. Díky doktorce jsme měli za 5 dni klid a psych. blok byl pryč. Cca 2 dny než začal působit FORLAX, pak 2× kakani ještě se strachem a pak už v pohodě. Ted chodi v pohodě na nočník i záchod. Forlax mám doma ale pro jistotu už furt. Snad ti moje rada pomůže, je to pár měsícu, co jsem zažívala to samé a vím, jaké to je. Hrozná bezmoc. V případě, že už fakt nebudeš vědět co dál, zajdi k dětské, fakt pomůžou, pry je tehlech případů fakt hodně a uz vedej, jak dítěti se strachem pomoci. Ja jsem naše dr. hrozně vděčná. Ještě dodám, že nám nenapsala FORLAX 4 ( což je pro takhle malé děti) mám ale dala forlax 10 ( protože prý že svých letych zkušenosti ví, že ctyrkovy nezabírá a stejně se dávka musí zvýšit, tak všem dětem co mají tenhle problém předepisuje desitkovy) a fakt zabral a rychle. Bála jsem se, aby pak nebyl problém s prujmem, aby se to pak neotočilo a neměla zas trauma z prujmu, protože to taky není žádná hitparáda že jo.. Ale opravdu prujem nemela, stolice byla hustě kašovitá. Držím moc palce ať to překonáte stejně rychle, jako my. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12001
27.8.22 07:01

Pokud by to byl ten pseudoprujem při zácpě jak píší ostatní tak nám doktorka pro lehčí vytlačení toho špuntu doporučila bylinkovoglycerinovy mikroklystyrek easylax…je volně prodejny…a taky docela dobře pomohl…na ten nejhorší spunt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
28.8.22 07:49

Naší malé se tohle stalo v 18 měsících. Najednou přestala jako do plínky a zadržovala to. Někdy až 5 dnů a museli jsme dávat čípky. Pak jsme zkusili podržet v náručí nad záchodem a světě div se, za strašného řevu se vykakala. Od té doby to děláme každý den a naučila se takto kakat a většinou už ani nepláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
28.8.22 08:28

Řešila jsem zácpu u malý 2,5r teď od dubna. Vydržela nekakat i 4 dny, bolelo ji to. Nepomáhal ani forlax ani glycerinovy čípek. Nasadila jsem každé ráno rozpustnou vlákninu do pití, 7ml lactulosy a biopron. Zkousela jsem to na ni po dobrym - ze za bobek dostane zmrzlinu nebo po zlym, ze kdyz se nevykaka, tak ji budu muset dat ten easylax (je to neprijemny, ale slo to okamzite). Doktorka tvrdi, ze je to psychicke a chce to cas - mela jednou tvrdy bobek a ted se boji. Teď v půlce srpna se jí to konečně upravilo. Z ničeho nic ji to docvaklo, že když bude chodit pravidelně, tak ji nebude bolet bříško ani zadek a my budeme mít radost :palec:
Teď řeším akorát opačný problém :D udělá mi 3 malý bobky klidně 4× denne. Ale lepší neco než nic. Jsme objednaný za týden na proktologii (objednávala jsem už v červnu), tak ji snad jen zkontrolujou.
Držím palce ať se to malý upraví, co nejdříve :palec:
Jinak doktorka ještě radila nastartovat gastro reflex - po jídle dát na nocnik. Ze kdyz do žaludku přijde jídlo, tak se nastartuji střeva a jde to lépe. To jsem nezaznamenala. Hlavně hodně zeleniny a malo sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.22 08:58

@tutulka123 ty sladkosti… znama taky furt řeší u dítěte bobky a ze nic nejí… no nedávno jsme spolu stravily den. Nevim co snidala, ale její jidlo bylo: lizatko, pez bonbóny, půl hodiny před obědě zmrzlina a dzusik, k obědu překvapivě par lžic ryze a kousek rohlíku, gumové bonbóny, sladke krupky… no z toho to dítě nemá co kadit přece :think: moje dítě dalo to same (nechtěla jsem moc prudit a zakazovat když jiné muze), ale na oběd kus masa a par brambor, odpoledne cely croissant, doma k večeři kus okurky, šunku, sýr, kousek pečiva. Moc jsem nepochopila tu zmrzlinu před obědem. Se nedivim, ze pak nic nejí. Já bych jako první doporučení dala - zapsat si par dni jídelníčku dítěte. Pokud nežije jen z cukru nebo nemá šílený energeticky vydej, tak je skoro nemožné nechodit alespoň po 2-3 dnech :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML