2 malé děti a do práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
226
5.10.15 12:13

2 malé děti a do práce

Je tu prosím nějaká maminka, která šla do práce na plný úvazek, když měla 2 malé děti (1 rok a 2,5 roku) Uvažuju, že bych takto dobrovolně šla, a hlídání řešila babičkou + chůvou, ale nevím, jestli si na sebe nepletu bič…Práce mě baví, ale i přesto… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3088
5.10.15 12:20
@gwennie píše:
Je tu prosím nějaká maminka, která šla do práce na plný úvazek, když měla 2 malé děti (1 rok a 2,5 roku) Uvažuju, že bych takto dobrovolně šla, a hlídání řešila babičkou + chůvou, ale nevím, jestli si na sebe nepletu bič…Práce mě baví, ale i přesto… Děkuji

V čem úplést bič? Záleží, zda jde o přilepšení finančně (což je potřeba), nebo spíše o to vypadnutí mezi lidi :nevim:

Já vždycky říkala, že bych nešla od dítěte. Že nechápu rodičák na 2 roky a hup do práce. Ale sama bych ráda měla třeba v roce dítěte aspoň občasnou brigádu, právě abych vypadla. Plus taky měla nějaký ten přivýdělek, když to půjde a nebude problém s hlídáním. Jiná by od dětí nešla pomalu na krok, takže to si musíš zvážit sama. Zda to zvládneš, zda to zvládnou děti a zda není tedy problém hlídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
5.10.15 12:27

@gwennie Sice pracuju na plný úvazek, ale z velké části z domova, takže nejsem ten případ, na který se ptáš. na celý do kanclu bych nešla, přijde mi ideální něco kolem kolem půlky (pokud je vše mimo domov).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
5.10.15 12:31

@gwennie na začátek bych zkusila částečný úvazek, pokud by s tím nebyl problém. Na plný bych s takhle malými dětmi asi nešla, ale hodně záleží, co budeš dělat, jak daleko máš práci, pracovní dobu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.10.15 12:32

@gwennie nešla bych. Pokud máte na chleba a není to z finanční nutnosti, nešla bych Děti jsou hodně malé, budou trpět tvou nepřítomností. Bude je vychovávat převážně babička. To si uvědom, jestli zvládnešm, kor jestli máš jinou představu. Navíc starší člověk by neměl být s tak malými dětmi na takhle plný úvazek, jsou to přece jen ještě dva roky než půjde mladší do školky a to může nyní optimistickou a ochotnou babičku uplně vyšťavit a ty třeba zjistíš, že ti z dítěte roste něco co nechceš. Že tvá představba je jiná, no nemůžeš nic, protože jsi 8h denně fuč. Jestli nemusíš kvůli prachům, fakt to zkus nedělat a spíš třeba na 2 dny v týdnu, než na plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
5.10.15 12:34

@j.a.n.i1 Dobry den, Jano. Mela bych na vas ekonomicko-pravni otazku, muzu napsat strucnou sz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
5.10.15 12:37

Pujdu na castecny a zse syn narodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
5.10.15 13:07

Na plný bych nešla. Jak tu někdo zmínil, za dva roky si odděláš babičku a až budeš potřebovat hlídat dítko, co bude co dva týdny marod ve školce, tak abys nesplakala.
Pokud to není existenční záležitost, vzala bych maximálně částečný.
Podle mě tě jednou bude mrzet, že jsi místo užívání si dětí a jejich nejhezčích okamžiků lítala na celé dny do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
5.10.15 13:10

Já chodila na brigádu od Honzíkova roka, přibližně, ale to byly jednorázové záležitosti, vypadla jsem mezi lidi, přinesla domů pár tisícovek, přitom sem nebláznila babičku. takže spokojenost na všech frontách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
5.10.15 13:11

@Lada84 Jasně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.10.15 14:27

@gwennie Půjdu, dětem bude 8 měsíců a 2,5 roku. Budu mít teda možnost hodně využívat práci z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.10.15 15:11

Finančně to nepotřebujeme - sice kapesné se hodí :-) - ale to určitě není ten důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat