Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:ty seš případ
. Tak aspoň budeš vědět, jak na to, kdybyste náááhodou chtěli třetí
dej pokoj.. chlap šel na sterilku, žádné třetě nebude - pokud tedy fakt nepřepíšem tabulky s tim, že mu dělali kontrol testy, že je fakt neplodný a já i přesto neotěhotním
samože s nim, s jiným nespím
to by nás asi pinklo..
@martina.se píše:
@Si_Si20 jo, to je negat. pokud fakt váháš, zda přeci jen, tak test z krve, tam by se ukázalo. Ale ten anovulační je dost dobře možnej..
A existují nějaké přípravky (radši bych byla pro přírodní preparáty, než do sebe cpát chemii), které by mi to urovnali? Nebo s tím musím na gyndu?
![]()
@LucaLuca píše:
Já takhle funguji celý život pomalu. Doktoři nikdy nepomohli. Podle nich je to vyřešené podáním vyvolávačky nebo HA.
Zkusila bych něco přírodního. Zvažovala jsem Femigard a Gynex, nakonec jsem brala Sarapis mensis. Srovnal mi to ukázkově.
Teď nic vyloženě neberu, ale piju ajurvédskou kávu Shatawari a chodí mi to tak plus mínus. Když piji pravidelně, za 28 dní, když míň, tak třeba 35 dní.
Teď 14 dnů zkouším pupalkový + brutnákový olej a taky se mi to zdá dobrý (MS za 29 dní a PMS jsem nepozorovala vůbec).
Správný přístup
Touhle cestou bych šla já, pokud bych měla podobný problém. Lepší než série syntetických medikamentů… Ještě holky často radí kontryhelový čaj, ten je na všechny možné ženské potíže.
@martina.se píše:
dej pokoj.. chlap šel na sterilku, žádné třetě nebude - pokud tedy fakt nepřepíšem tabulky s tim, že mu dělali kontrol testy, že je fakt neplodný a já i přesto neotěhotnímsamože s nim, s jiným nespím
to by nás asi pinklo..
no, to byste asi fakt vešli do dějin ![]()
@Si_Si20 píše:
A existují nějaké přípravky (radši bych byla pro přírodní preparáty, než do sebe cpát chemii), které by mi to urovnali? Nebo s tím musím na gyndu?![]()
![]()
já to neřešila, prostě jsem s tim žila. Ale holky už psaly výše - např gynex je fajn. Nebo kontryhelový čaj. určitě je lepší příroda..
@martina.se píše:
já to neřešila, prostě jsem s tim žila. Ale holky už psaly výše - např gynex je fajn. Nebo kontryhelový čaj. určitě je lepší příroda..
super mrknu se ve městě
![]()
@martina.se píše:
@Si_Si20
snad s tím máte pravdu…četla jsem, že i úbytek váhy může opozdit menstruaci…my ženský máme prostě pořád nějaké problémy
![]()
@Si_Si20 jo, i ta váha může udělat svoje, navíc pokud zhubneš nezdravě, ms většinou úplně zmizí atd..
@martina.se píše:
@Si_Si20 jo, i ta váha může udělat svoje, navíc pokud zhubneš nezdravě, ms většinou úplně zmizí atd..
počítá se i na nezdravé hubnutí honění v práci?
Protože v novém zaměstnání jen chodím (piju vodu) ale nezdravě si spíš myslela ty ketodiety a tak, že? ![]()
@Si_Si20 píše:
počítá se i na nezdravé hubnutí honění v práci?![]()
Protože v novém zaměstnání jen chodím (piju vodu) ale nezdravě si spíš myslela ty ketodiety a tak, že?
pokud klesneš na váhu, které tvému tělu nesedí (jedno jakým způsobem), může se to projevit přesně takhle. Tělo nezkoumá, jak jsi k té váze došla.
@Si_Si20 píše:
@LucaLucaTo jsou léky na předpis? Nebo se dají koupit volně v lékárně? Něco by se mi opravdu šiklo.![]()
Sarapis mensis volně, Shatawari ve výživě, pupalkový olej v kapslích v dm (měla jsem i Wallmark a ten na mě vůbec nepůsobil).
@Si_Si20 píše:
A existují nějaké přípravky (radši bych byla pro přírodní preparáty, než do sebe cpát chemii), které by mi to urovnali? Nebo s tím musím na gyndu?![]()
![]()
Podle svého založení… Píšem ti tu spíš tu přírodu, ale většinou to i leze do peněz. ![]()
@LucaLuca to k mi nějak jedno
hlavně aby se mi to urovnalo.. ![]()