2 měsíce bez menstruace

225
14.3.16 13:58

2 měsíce bez menstruase

Dobrý den ženy.:)
Mám na Vás dotaz, který se tu již nezpočetněkrát objevil. Už dva měsíce jsem nedostala menstruaci. S přítelem si nejsme vědomi, že bychom při styku nějak zazmatkovali a zadělali na mimčo. Stejně jsem neváhala a ihned po prvním měsíci jsem si nakoupila těhotenské testy vzala jsem testy, které stáli okolo 100kč a v lékárně mi říkali, že jsou kvalitní (testy do proudu moči) Druhý den ráno jsem si test ihned udělala a vyšla mi jedna čárka…žádný duch. Tak jsem to nechala. Jenže teď už je to druhý měsíc a opět nic. Opět jsem si udělala ráno test a opět vyšla jedna čárka (bez ducha). Příznaky pro těhotenství (nevolnosti, bolavá prsa apod.) nemám. Je pravda, že během těch dvou měsíců jsem asi 2× brala antibiotika a marodila.. :? od spousty lidí a slýchám, že jsem strašně zhubla (i se tak cítím) a změnila jsem zaměstnání. Napadlo mě, že i to by možná mohla být příčina proč jsem měsíčky nedostala. :zed:, Myslím si, že po dvouch měsících už by mi těhotenský test těhotenství ukázal. 8o 8o
Stalo se někomu něco podobného? ( Moje kamarádka na tom byla podobně, nedostala mens. půl roku…což je podle mého už hodně špatné :think: :think: )
Ještě doplním, že nemám pravidelnou menstruaci a přesně tohle se mi už jednou stalo (na gyndě nic nenašli, byla jsem na 3 vyvolávačkách a mens. jsem měla jen jeden den a to ještě tak slabou, že mi stačila slipka. :oops:
Děkuji…:) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
14.3.16 14:00

Proč nejdeš k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.3.16 14:03

@kopejka už jsem objednaná, jen jsem chtěla znát názory žen, kterým se stalo něco podobného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.3.16 14:15

Tak stres působí celkově negativně, může samozřejmě zpozdit i menses. U tebe to však vidím spíš ne vleklejší gyn. problém, třeba hormonální. Zajdi k lékaři. Btw. nejsem příznivce vyvolávaček. Problém neřeší, jen maskují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.16 14:18

@Si_Si20 anovulační cyklus? Ms jsem neměla klidně čtvrt roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.3.16 14:21

@martina.se tento termín slyším poprvé.. 8o Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje..jdu mrknout na net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.3.16 14:22
@martina.se píše:
@Si_Si20 anovulační cyklus? Ms jsem neměla klidně čtvrt roku..

Nechci se plést, ale nemáš ty dítě přes prášky? Ve spojení s anovulací jsi přírodní úkaz :palec: :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.16 14:24
@pe-terka píše:
Nechci se plést, ale nemáš ty dítě přes prášky? Ve spojení s anovulací jsi přírodní úkaz :palec: :mrgreen: :kytka:
:mrgreen: jo, mi se záhadně ovulace dostavila při braní HA nejspíš v kombinaci s kontryhelovým čajem :oops: :mrgreen: já za to fakt nemůžu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.16 14:25
@Si_Si20 píše:
@martina.se tento termín slyším poprvé.. 8o Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje..jdu mrknout na net

cyklus bez ovulace, celkem běžná záležitost ;) a pak bývá ms hodně zpožděná - osobní zkušenost :think: měla jsem fakt ms klidně jen 2-3× za rok :nevim: a sex bez ochrany, nikdy se nic nestalo :think: ducha na testu mi dělala max cysta, ale ty máš test čistý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.3.16 14:26

Taky se mi to stalo, vloni jsem měla MS v červenci, pak nic, v říjnu po vyvolávačce slabou a bolestivou, pak zase nic, řekla jsem si, že už to řešit nebudu, když ani doktoři nic nenašli. Dostala jsem to před silvestrem samo od sebe a pak zase pravidelně 2×. Akorát teď dříve o týden. Ale já jsem starší, přičítám to předmenopauzou, i když na tu jsem podle tabulek ještě mladá. V rodině to ale máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
14.3.16 14:31

Já takhle funguji celý život pomalu. Doktoři nikdy nepomohli. Podle nich je to vyřešené podáním vyvolávačky nebo HA.
Zkusila bych něco přírodního. Zvažovala jsem Femigard a Gynex, nakonec jsem brala Sarapis mensis. Srovnal mi to ukázkově.
Teď nic vyloženě neberu, ale piju ajurvédskou kávu Shatawari a chodí mi to tak plus mínus. Když piji pravidelně, za 28 dní, když míň, tak třeba 35 dní.
Teď 14 dnů zkouším pupalkový + brutnákový olej a taky se mi to zdá dobrý (MS za 29 dní a PMS jsem nepozorovala vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.3.16 14:32
@martina.se píše:
cyklus bez ovulace, celkem běžná záležitost ;) a pak bývá ms hodně zpožděná - osobní zkušenost :think: měla jsem fakt ms klidně jen 2-3× za rok :nevim: a sex bez ochrany, nikdy se nic nestalo :think: ducha na testu mi dělala max cysta, ale ty máš test čistý :think:

Tohle je test, který jsem si dělala 2 dny zpátky.  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.3.16 14:33
@martina.se píše: :mrgreen: jo, mi se záhadně ovulace dostavila při braní HA nejspíš v kombinaci s kontryhelovým čajem :oops: :mrgreen: já za to fakt nemůžu :mrgreen:
:mrgreen: ty seš případ :palec:. Tak aspoň budeš vědět, jak na to, kdybyste náááhodou chtěli třetí :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.3.16 14:34
@LucaLuca
@LucaLuca píše:
Já takhle funguji celý život pomalu. Doktoři nikdy nepomohli. Podle nich je to vyřešené podáním vyvolávačky nebo HA.
Zkusila bych něco přírodního. Zvažovala jsem Femigard a Gynex, nakonec jsem brala Sarapis mensis. Srovnal mi to ukázkově.
Teď nic vyloženě neberu, ale piju ajurvédskou kávu Shatawari a chodí mi to tak plus mínus. Když piji pravidelně, za 28 dní, když míň, tak třeba 35 dní.
Teď 14 dnů zkouším pupalkový + brutnákový olej a taky se mi to zdá dobrý (MS za 29 dní a PMS jsem nepozorovala vůbec).

To jsou léky na předpis? Nebo se dají koupit volně v lékárně? Něco by se mi opravdu šiklo. :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.16 14:34

@Si_Si20 jo, to je negat. pokud fakt váháš, zda přeci jen, tak test z krve, tam by se ukázalo. Ale ten anovulační je dost dobře možnej.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty