2 práce, kterou si vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jestli se chces někam posouvat a si ambiciozni tak A, jestli chces teplý mistecko a mit víc klidu tak B.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi po škole, vyber si těžší variantu, která tě spíše posune. Na teplé místečko se můžeš uklidit vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím. Záleží jen na tobě. Po škole bych trochu zariskovala a třeba se vše vydaří. K jistotě můžeš přistoupit potom vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš si plusy a mínusy podle sebe.
Obecně je pro ženskou smlouva na neurčito velké plus, pokud ale nechceš hned do 5 let dítě, tak ale tyhle „jistoty“ nemusíš brát vůbec v úvahu. Stejně tak to vůbec nemusíš řešit, pokud sice dítě brzo chceš, ale zároveň máš odbornost, o kterou je zájem - u takových lidí pak fakt nehrozí, že by se po MD/RD nikam nedostali.
Pak finance - zase pokud nezakládáš rodinu a máš pokryté náklady, zas tak to hrotit nemusíš. Pokud ale třeba ty peníze na něco potřebuješ, máš třeba investiční záměr, je to důležité hodně.
Pak tady je zajímavost práce - to má většina absolventů jako prioritu. Klidně bych teda zkusila nějaký dream job, což mi teda nepřijde ani to áčko.
Ale to vidí každý jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi po škole, bez závazku, takže jednoznačně A. Je jednodušší přejít z A do B než z B do A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jsem vrchní pochybovátor a spekulátor a mám problém se rozhodnout.
Dokončila jsem vysokou školu a hledám si práci. Nyní se mi po měsíci vyselektovaly v podstatě 2 varianty, diametrálně odlišné.
A) soukromá sféra - rodinný malý podnik - už pro ně pracuji déle - vytvořili by místo, ale byla by tam větší zodpovědnost, a bojím se, že bych se nevyhla řešení povinností 24/7 (část práce je redakční činnost). Výhodou je možnost práce z domu.
B) veřejná sféra - horší peníze, ale mnohem větši jistota a benefity. Musela bych si udělat časem odborné zkoušky. Největší nevýhodou je to, že na stejné pozici pracoval před lety můj bratr, který odešel hodně ve zlém (jeho chyba) a bojím se, že tam budu už zaškatulkovaná.
Případně tedy čekat na něco třetího, úplně jiného. Už jsem pár dobrých nabídek odmítla a nevím, jestli nejsem až moc vybíravá.