2 práce, kterou si vybrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.4.23 12:19

2 práce, kterou si vybrat

Ahoj,
jsem vrchní pochybovátor a spekulátor a mám problém se rozhodnout.

Dokončila jsem vysokou školu a hledám si práci. Nyní se mi po měsíci vyselektovaly v podstatě 2 varianty, diametrálně odlišné.
A) soukromá sféra - rodinný malý podnik - už pro ně pracuji déle - vytvořili by místo, ale byla by tam větší zodpovědnost, a bojím se, že bych se nevyhla řešení povinností 24/7 (část práce je redakční činnost). Výhodou je možnost práce z domu.
B) veřejná sféra - horší peníze, ale mnohem větši jistota a benefity. Musela bych si udělat časem odborné zkoušky. Největší nevýhodou je to, že na stejné pozici pracoval před lety můj bratr, který odešel hodně ve zlém (jeho chyba) a bojím se, že tam budu už zaškatulkovaná.

Případně tedy čekat na něco třetího, úplně jiného. Už jsem pár dobrých nabídek odmítla a nevím, jestli nejsem až moc vybíravá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35495
13.4.23 12:23

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
13.4.23 12:39

Rozhodně A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
13.4.23 12:41

Jestli se chces někam posouvat a si ambiciozni tak A, jestli chces teplý mistecko a mit víc klidu tak B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
13.4.23 12:53

Jsi po škole, vyber si těžší variantu, která tě spíše posune. Na teplé místečko se můžeš uklidit vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
13.4.23 13:00

Souhlasím. Záleží jen na tobě. Po škole bych trochu zariskovala a třeba se vše vydaří. K jistotě můžeš přistoupit potom vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
14.4.23 14:55

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
17.4.23 21:43

Napiš si plusy a mínusy podle sebe.

Obecně je pro ženskou smlouva na neurčito velké plus, pokud ale nechceš hned do 5 let dítě, tak ale tyhle „jistoty“ nemusíš brát vůbec v úvahu. Stejně tak to vůbec nemusíš řešit, pokud sice dítě brzo chceš, ale zároveň máš odbornost, o kterou je zájem - u takových lidí pak fakt nehrozí, že by se po MD/RD nikam nedostali.

Pak finance - zase pokud nezakládáš rodinu a máš pokryté náklady, zas tak to hrotit nemusíš. Pokud ale třeba ty peníze na něco potřebuješ, máš třeba investiční záměr, je to důležité hodně.

Pak tady je zajímavost práce - to má většina absolventů jako prioritu. Klidně bych teda zkusila nějaký dream job, což mi teda nepřijde ani to áčko. :think: Ale to vidí každý jinak. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
17.4.23 21:48
  1. a k tomu se rozhlížet
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
17.4.23 22:07

Jsi po škole, bez závazku, takže jednoznačně A. Je jednodušší přejít z A do B než z B do A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat