Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj malýmu jsou 3 roky a chce pořád mlíčko, ale jenom z flašky. Taky jsem mu to zkoušela dát do něčeho jiného, ale nechce. A zase si říkám, že je dobře, že mlíčko pořád chce, tak co ![]()
Malá má 26 měsíců a taky mlíčko jedině z flašky. Jsem ráda, že pije, brát ji to nebudu. Dokonce jsem jednou viděla nějaký pořad v tv a tam byl hostem Osmany Lafita. A říkal, že on pil mlíko z flašky ještě asi ve 12 letech
no a jaká je to celebrita ![]()
@Kettlery Tak my resime uplne to same, maly bude mit dva a mliko chce taky jenom z flasky, nejlip jeste z lahvicky od mladsi sestricky:) Z niceho jineho mliko nechce, takze to asi zatim necham tak a obcas to zkusim mu to dat zase do neceho jineho a jednou se treba chyti:)
Ano, mlíko z flašky dcera pije, je to její rituál. Někdy i šťávu. Ostatně, ona má pořád i dudlík:-)
Jestli jen to mlíčko, tak bych to neřešila, u nás to bylo nějak podobně, utnuli jsme to kolem asi 2,5 let s odkazem na to, že je velkej a chtělo by to hrneček, mlíko pije dodnes ![]()
Násilím bych nebrala, ale čas od času zkoušela i něco jiného.
Obě nejmladší dcerky (2 a 3 roky) taky pijí mléko 2× denně z lahve. Osobně mi to žíly netrhá, vše ostatní pijí ze skleničky/hrnečku, takže to neřeším a jsem ráda, že mléko pijí ![]()
Podobně to bylo i u ostatních 4 dětí a lahve jsme postupem času odbourali…
Tak to je dobre, kaslu na to. Jeste dotaz: jake mleko ted davate? Ja porad UM, ale prijde mi to jako pro mimka. Ze bych zkusila „popojet“ alespon v tomhle. ![]()
Zatím taky UM, ale poslední dobou jí to ředím obyč. plnotučným. A nevadí ji to ![]()
UM, kravské jsem zrovna zkoušela, ale teplé nechutnalo. Studené nebyl problém.
Moje dcerka má 2 roky a 7 měsíců a flašku má, z hrnku by mi to mlíčko nevypila, a já jsem ráda, že ho pije, starší dcerka nepije žádné mléko. A dávám jí sunar, zatím to nebudu měnit, má ho ráda a podle mě je UM lepší než obyčejné mléko, jsou v něm i vitamíny a minerály. ![]()
Malej pije od roka normální čerstvé plnotučné mléko na doporučení doktorky. Jeho složení je v podstatě stejné jako UM. Dle mého názoru je umělé mléko pro děti starší roku jen tahání penez z kapes rodičů. Kupuji to nejkvalitnější co je - tedy z automatu a doma pasteruji. Ale dávala bych spíše čerstvé než trvanlivé. To prošlo sterilizací a tak v něm nejsou žádné vitamíny byť výživová hodnota je jinak asi stejná.
MAlej taky pije z flašky a nijak to neřeším. Pije rovnou v posteli ráno a večer po koupání u televize před čištěním zoubků. V poslední době toho večer už vipije míň, tak jestli mu to vydrží i po nemoci (má teď angínu), tak asi najedeme večer na hrneček. Ale pokud se vrátí ke své standardní dávce (250 ml) tak zůstaneme u flašky. Přece jen čtvrt litru z hrnečku, to by asi ještě cintal, a jak píšu, pije mlíčko už vykoupanej a v pyžamku.
Ahoj, syn 26 měsíců pije také mléko stále z láhve, 2× denně, před poledním spaním a večer před usnutím. Také jsem si už říkala, jestli na to není velký, ale on to mléko kolikrát pije už v polospánku a z hrníčku by toho tolik nevypil a navíc by se polil. Dávám čerstvé plnotučné a střídám s UM. Jinak vše ostatní pije ze skleničky. Zatím mu láhev brát nebudu, obecně mnoho tekutin za den nevypije, tak jsem nakonec ráda, že si to mléko takhle dá.
Nam jsou 2 roky a flasku stale mame mliko rano a vecer jinak to nechce:-)pred tydnem jsme odburali dudlik ale flaska nam asi jeste chvili zustane no:-)
Mě UM nepřijde tak finančně nevýhodné. Samozřejmě záleží na ceně UM a KM, obojí má své cenové rozpětí:-)
Příspěvek upraven 04.03.13 v 15:41
Ahojte,
mají vaše děti v tomhle věku ještě flašku na mlíčko? Náš malej z ní pije 2× denně UM. Z netekoucího hrnku ho nechce. Říkám si, jestli mu jí sebrat a tím ho od mléka vlastně odstavit.
Díky