Roční dítě - trápení s hrnečkem

545
27.1.13 10:07

Roční dítě - trápení s hrnečkem

Mám takové trápení a potřebovala bych poradit.
Dcerka má čerstvě rok a strašně bojujeme s pitím. Né, že by pila málo, spíš jde o techniku.
Pokud pije z lahve, musí u toho ležet (aby ji mlíko/čaj) teklo. Pokud ji dám lahvičku v sedě, tak si ji sice drží a saje, ale protože nedá ručičky nahoru, aby jí to teklo, tak lahvičku odhodí. Do tho lehu ji musím dát, sama by si nelehla.
S učícím hrnečkem je to podobné. Opět neumí pochopit, že má zvednout ručičky a hrneček naklopit. Když ji ho přidržuji nebo držím ručičky ať je má správně, tak se někdy napije, jindy dělá, že neví na co tam ten náustek je, kouše do něj a nechává si stékat čaj po bradě. Máme doma už asi 10 hrnečků a se všema je to stejné.
Taky si nikdy lahev ani hrneček nevezme sama, aby se napila. Když ji ho nechám na stolečku, tak si pro něj sice příjde, ale jen si s ním hraje, cabrá všude okolo a pak se v těch kapkách patlá. Když už si ho strčí správně do úst, tak opět saje, ale protože ji to neteče začne si s ním hrát.

Už jsem z toho celá špatná. Všude jen slyším, jak ostatní ročnáčci krásně pijí z hrníčku a my nic. Přitom je ji nak hrozně šikovná.
Co mám udělat, aby se to naučila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
27.1.13 10:12

Dej jí takový ten hrneček s brčkem, ten se nemusí naklánět.
A nesrovnávej. Každý je jiný. Vsadím boty, že v první třídě bude pít jako člověk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.1.13 10:17

@Pipet Bohužel s brčkem jsme už hrneček taky zkoušeli. U toho ji zase nedojde, že má sát. A to jsme ji to ukazovali, předváděli… no groteska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.1.13 10:29
@Chocolate píše:
@Pipet Bohužel s brčkem jsme už hrneček taky zkoušeli. U toho ji zase nedojde, že má sát. A to jsme ji to ukazovali, předváděli… no groteska.

Zkoušeli jste i pitíčko s brčkem? Takovej ten džusík, krabička jde zmáčknout, takže trošku brčkem do pusy vymáčkneš a zbytek by měl docvaknout mrněti, že má sát a na brčko se naučí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.1.13 10:31

Já bych to nehrotila. Malá má 4 roky a vůbec netuším, jak a z čeho pila v roce :nevim: mlíko měla v takové lahvičce s násoskou :think: a obyč pití nevím. To není důležité…
Tak se to naučí za měsíc nebo za půl roku nebo za rok… a co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.1.13 10:36

Neporadím, ale aspoň tě uklidním. Starší v roce ještě zdaleka z hrníčku nepil. Nepamatuju se přesně, ale řekla bych, že to uměl dobře až tak ve 2. Do té doby prostě flaška, časem pochopil hrníček s pítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.1.13 11:08

Mě dvouletá nejvíc vypije z flašky s dudlíkem. Umí teda už i pítka, ale v roce ani ránu. Jelikož málo pila a dudlík fakt vedl, upřednostňovala jsem ho. A obyč hrneček, sklenička.. v tom si spíš vymáchá ruce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.1.13 11:23
@hofka píše:
Mě dvouletá nejvíc vypije z flašky s dudlíkem. Umí teda už i pítka, ale v roce ani ránu. Jelikož málo pila a dudlík fakt vedl, upřednostňovala jsem ho. A obyč hrneček, sklenička.. v tom si spíš vymáchá ruce:-)

Ale já nemluvím o obyč hrnku/skleničce, ale o těch učících s pítkem/násoskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.1.13 11:47
@Chocolate píše:
Ale já nemluvím o obyč hrnku/skleničce, ale o těch učících s pítkem/násoskou.

Však píšu, že pítka v roce ani ránu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.13 11:49

Naučila jsem malého pít po brčku tak, že jsem koupila džus v krabičce s brčkem, dala mu brčko do pusinky a trošku zmáčkla, aby to ochutnal. A jakpak se k brčku přisál. Od té doby to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
27.1.13 11:50

Moj Kubko ma 1,5 roku a sam nepije ani nahodou. Z hrnceka len ked mu ho drzim a len par hltov, potom nechava vsetko vytekat z pusy. Sam len caka okolo a nepije vobec. vacsinou pijde z flasky, ale musi mi lezat v kline a mat nejaku animaciu - pesnicky, basnicky, inak sa nenapije. Sam ani z flasky. Takze vy ste na tom este lepsie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
27.1.13 12:19

Ahoj mám synka skoro 20 měs. z učících hrnečků pít taky neumí, ani z lahve s dudlíkem, nechápe jak si to má naklonit, cucne si max. když mu to podržím a nebo mlíčko z flašky v postýlce ráno v leže, koupila jsem mu v dm drogerce hrneček s brčkem a z toho mi pije krásně, taky sem tam zkoušíme, že se napije odemě ze skleničky, to ho hrozně baví, v roce jsme ale ještě pořádně pít určitě neuměli, takže se neboj určitě se to naučí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
27.1.13 12:20
@sonam píše:
Moj Kubko ma 1,5 roku a sam nepije ani nahodou. Z hrnceka len ked mu ho drzim a len par hltov, potom nechava vsetko vytekat z pusy. Sam len caka okolo a nepije vobec. vacsinou pijde z flasky, ale musi mi lezat v kline a mat nejaku animaciu - pesnicky, basnicky, inak sa nenapije. Sam ani z flasky. Takze vy ste na tom este lepsie :)

Tak to jsi mě uklidnila, děkuji.
Oba synovci se totiž od necelého roku sami obsluhovali z hrníčku s pítkem… tak švagrová a tchýně májí remcy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
27.1.13 13:13

V roce taky malej vubec nechapal, ze by si mel hrnecek naklonit. Vubec jsem to nehrotila a ani nezkousela, proste jsem mu ji vzdycky podrzela. V jeho 16 mesicich jsem si rekla, ze uz by to mel prece zvladnout sam, dvakrat jsem mu to ukazala - dala hrnek do rucicek a zvedla - a hned to umel! Treba by to zvladnul i driv, ale ja to proste driv nezkusila. Tak mu dej jeste cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Betty1981
27.1.13 18:42

Malá má taky čerstvě rok a dnes si prvně hrneček naklonila (cizí, ten její přeci drží maminka :mrgreen: ), ale dvě minuty potom nikoliv…Neznám moc dětí, které by byly schopné pít z hrnečku samy v roce. I když brčkem jí to jde skvěle… Každé dítko je jiné a jde si svou cestou a rychlostí. Moje holčička se před pár týdny teprve postavila, ale chápe strašně věcí, kamarádky stála v sedmi měsících a v roce, když už uměla dobře chodit, tak se teprve začala soustředit na to ostatní. Někdo je šikovnější na ruce, někomu to jde lépe hlavou…Nesrovnávat a vypouštět kecy ostatních.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí

Poradna o autosedačkách