2 Těhotenství a rozchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A takové výsměch že mi selhala podruhé antikoncepce o tom tady nikdo nemluví 🙏 takže prosím neodsuzujte když tohle není pravda. A poté co jsme se sestehovali já měla vlastní pronájem a šla jsem teď bydlet k němu, měl větší byt pro mě i pro děti byla to lepší možnost já bydlela s dcerkou ve 2+kk. Kde dcera měla pokoj a já spavala na sedačce.. Ale přemluvit mě že má 3+1.a bude lepší když nebudu platit nájem atd. A vybavení mám vše co je v jeho bytě je v podstatě moje pračka, sušička, lednička on měl staré vybavení které si rozprodal a vše s mého bytu šlo do jeho kromě postele a nějakých pár drobností. Je vše moje. Takže v tomhle problém nebude ale nasetreno Teda nemám a rodina momentálně vbc nic netuší nechci je zatěžovat mýma problemama. Myslí si že je vše v pohodě ikdyz není. A těší se na miminko. Budu si muset zajistit pronájem, a přestěhovat se, ale nevím jak bude reagovat on. 😔Protože už jednou jsem mu řekla když mě dal facku že si balím tašku a odejdu a on se mi smál že nemám kam jít že stejně musím u něj zůstat že nemám ani peníze na to abych odešla a s malou sama a těhotná. Naši si prožili mě první tehotenstbi a ví že to nebylo příliš šťastné a já už je nechci zatěžovat. 😔 Myslím že jinej chlap by byl rád že má doma těhotnou holku a že mají společný víkend já sem celej víkend sama a on má svoje plány, dnes jen přišel pohádal se semnou, a šel pryč a jediný na co se těším už od pátku je až bude neděle a vrátí se mi moje srdíčko od táty a budeme zase spolu. Asi mám hold smůlu a přijde mi že až mě ma a je si 100%jistej tak už ho já ani malá nezajímáme. 😔 😔 Je mi s toho opravdu smutno. Jak někteří lidi dokážou otočit a že jsem náleteka, zamilovala se a zase to dopadá takhle.
Hele, vykašli se na nejaky nechci je zatěžovat mýma problema. Seber odvahu a jdi rict mámě (ségře, brachovi, tete…), jak to je. Budeš potřebovat veškerou jejich pomoc a podporu, abys to zvládla. A z druhé strany, pro me jako pro mamu (ale i segru a tetu) by bylo strašný, ze se mi moje nejbližší bala nebo styděla říct, ze je v maleru a ze ji muž ubližuje. Ze mi to tajila kvůli nějaky falešný pýše.
Nebude to jednoduchý, ale poradila sis jednou, zvládneš to i podruhé. Jen si to zbytečně neztěžuj… A drž se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tady se ale nebavíme o tom že někomu selhala antikoncepce, já miminko neolanovala proto jsem po tom co jsem přestala kojit okamžitě začala brát ha, děti miluju a ano rozhodovala jsem se že začátku těhotenství protože jsem s partnerem nebyla nějaký roky zdali jít na ukončení těhotenství ale prostě jsem srab a představa že zabíjí. dite mi nedovolila to udělat. A taky jsem měla pocit že můj přítel je úžasnej a milej chlap ale bohužel čas a situace mě. Přesvědčili o tom že je to člověk kterého vbc nepoznavam a nechápu kde se v něj vzalo tolik zlosti, a pokud máte celý sobotní večer jen na to abyste se vysmivali smutným ženám a osudum tak se dobře bavte.
Jdi za rodinou, popiš jim, jak to je, na holičkách tě nenechají. Tak ses spálila 2×. Nic tak hrozného se neděje. S přítelem dojdi na matriku, ať je v rodném listu. Pak bude platit alimenty na dítě a do 2 let věku dítěte i na tebe. Teď se ti bude odcházet lépe, než za pár měsíců s miminkem.
Máš nárok na mateřskou? Mohla by si nějakou dobu bydlet u rodičů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Tvém místě bych se svěřila někomu z rodiny. Neboj, hlavu Ti jistě neutrhnou.
Já bych nezůstala s přítelem, který mě bije.
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvaz pro a proti, ja byla po porodu celkem v haji a potrebovala bych pomoct, ale zase jestli bych spis nez pomoc mela nervy a strach, tak radsi odejit hned. Taky se ti bude vse lepe zarizovat kdyz je jeste mimi v brisku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no já jsem si prošla a procházím peklem.
Je mi líto násilí…ale věř, že se to stává v mnoha rodinách a nemluví se o tom.
V pořádku to určitě není.
Já jsem zažila něco podobného, ale (ex)partner do teď nevidí u sebe chyby a prý jsem se praštila sama, nebo co měl jiného dělat. ![]()
Já to zpětně vidím tak, že on se nějak zasekl jak jsme začali plánovat mimi.
Podle mě se cítil ohrožený a ok to není doteď…
Doporučuji ti zajít někam do poradny. Ty sama a zkusit si o tom přemýšlet…zkusit se naučit postavit sama za sebe.
Taky být tebou to řeknu nějaké kamarádce nebo v rodině, aby nebyli překvapení až se to provalí…
A taky až bude klidná chvilka, tak mu říct, že tě to trápí a že potřebuješ klid..že to chceš řešit a pokud na tebe ještě nevztáhne ruku, že to oznámís na policii (a pak se nebát a skutečně to oznámit)
Já lituji, že jsem to neoznámila…ale u nás to nejhorší trvalo pár měsíců a oproti jiným případům to nezašlo moc daleko
Jinak tě můžu uklidnit, nemohla jsi to dopředu vědět…nicméně si možná hledáš nevhodné partnery.
Doporučuji ti neodcházet ze zázemí Před porodem…ale taky nedoufej, že ho miminko změní.
Dceru bych na období po porodu dala k bio otci nebo babičce, dopředu si domluv pomoc od kamarádky, rodiny.
Je to celkem ostré v šestinedělí…i jinak hezké vztahy se vyostřují…
Tak se dobře připrav, najdi si poradnu a opravdu to zavčas oznam (a pak to ale nestahuj)
Oni vás pošlou do intervenčního centra.
Ještě můžeš zkusit ligu otevřených mužů, mají kurzy pro muže a pro nastávající rodiče.
Hodně štěstí a opatruj se…
Hodně chlapů znejistí a sáhnou k násilí, bohužel…jsi teď oslabená a on má navrch.
Důležité je to řešit včas a postavit se sama za sebe ![]()
Ale pokud máš kam odešla bych, ale pochopila jsem, že nemáš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady se ale nebavíme o tom že někomu selhala antikoncepce, já miminko neolanovala proto jsem po tom co jsem přestala kojit okamžitě začala brát ha, děti miluju a ano rozhodovala jsem se že začátku těhotenství protože jsem s partnerem nebyla nějaký roky zdali jít na ukončení těhotenství ale prostě jsem srab a představa že zabíjí. dite mi nedovolila to udělat. A taky jsem měla pocit že můj přítel je úžasnej a milej chlap ale bohužel čas a situace mě. Přesvědčili o tom že je to člověk kterého vbc nepoznavam a nechápu kde se v něj vzalo tolik zlosti, a pokud máte celý sobotní večer jen na to abyste se vysmivali smutným ženám a osudum tak se dobře bavte.