20m se vzteká u oblékání

1418
22.7.24 09:41

20m se vzteká u oblékání

Ahoj holky, prosím o Vaše zkušenosti, případně radu.

Dcera chce poslední dobou vše oblékat sama. Problém je, že jí to zatím nijak extra nejde a navíc, ona si s tím oblečením prostě jen hraje. Kolikrát už si bez problémů nandá body přes hlavu, dá tam jednu ruku, ale hned to celé zase sundá a jede od začátku.
Mě nevadí jí u toho nechat hodiny, ať si s tím hraje. Blbé je to jen když někam musíme jít, nebo večer před spaním. Jakmile na oblečení sáhnu, spustí neuvěřitelný řev.
Nebo jí to po chvíli bavit přestane, oblečená není, ale stále mě k tomu nepustí. Takže tu mám buďto nahaté dítě, nebo oblékáme s příšerným řevem. Takovým, že mi u toho modrá a špatně se jí dýchá. Což je třeba pro návštěvu lékaře nebo nákup výborný.
Začíná nám období vzdoru? Co s tím? Mám se s ní prát i na úkor toho řevu? Když jí chci i přes protest obléct, tak jde cíleně proti mně, křičí a bojuje.
V jiných momentech je milá, spolupracující. I když se jí něco nelíbí (např. jít přes cestu za ruku) tak si chvíli protestuje, ale nechá se. Tohle je jediná věc, u které narážíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8518
22.7.24 09:45
@tevl píše: Více

Nic mimořádného v jejím věku. Chce to hlavně hodně trpělivosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:52

Klasika, zkouší hranice :nevim: Ano, pokud potřebujete odejít nebo už je čas jít spát a pořád není oblečená, tak i za cenu řevu. Vysvětlit jí tak, aby to pochopila, že je nutné se obléct, abyste mohli to a to, a nepovolit. Přece si nemůže všechno vyječet, to by sis pěkně zametla cestičku do pekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
22.7.24 09:52

Je léto, proč body u 20ti měsíčního dítěte???
Nákup jí dlouhé trika, šaty, chce to cvik a trpělivost. Využij toho, že se to chce naučit… Neřešila bych že to má naopak, naruby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
22.7.24 09:55

Teď v létě se to předci nemusí tak hrotit. Doma může být nahá, spát jenom v plině. Tam kde je potřeba oblíknout to hold bude s křikem. No, co jako? Ono se nějak něco po když nebude spát v pyžamu? Taky bych využila toho, že se chce učit. treba i toho, že si chce vybrat sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.7.24 09:56

Je fakt, že je léto a ať chodí spát klidně nahatá, ale třeba na mé děti tohle nikdy nefungovalo - podáš prst, sežerou celou ruku. A až se v září ochladí, bude to oblékání s trojnásobným řevem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
22.7.24 09:57

@Menton já nic takového neřeším, ona si to body oblékne sice pomalu, ale celkem bez problémů. Ale nenechá si ho na sobě, hned sundavá a jede zase. Problém není, že jí to nejde, právě že už spoustu druhů oblečení oblékat jakžtakž umí, problém je, že to má jako hru a nenechá se „rušit“. Takže když si „hrát“ nechce tak se neoblékne a já to na ní musím za řevu nacpat (což zrovna dnes když tu prší bude fakt lahoda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
22.7.24 09:58

Zkuste najít kompromis: nabídněte jí, že si může obléct jednu věc sama, a pak jí rychle a s pochvalou pomozte s ostatním oblečením. Můžete také zkusit ji oblékat formou hry nebo soutěže, aby to pro ni bylo zajímavější. Pokud to nepomůže, zvažte předem časovou rezervu na oblékání, abyste minimalizovali stresové situace.

• Citovat
  • Upravit
1418
22.7.24 09:58

@unuděná to u nás nejde, starý dům, metrové kamenné zdi, v noci nám to občas klesne i pod 18 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
22.7.24 09:59

A doma prší taky? :roll: co půlka? Oblíknout legíny a nechat tričko tričkem nebo nabídnout mikynu :nevim:.
Zase já fajn, že má něco u čeho víte, že bude chvíli fakt klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
22.7.24 10:00

@ruzzicka tohle zní super, vyzkouším. I když nevím, jak jí oznámit, že už oblečené triko nemá sundávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Jéé, to závidím :srdce: No jak říkám, pokud je něco z tvého pohledu potřeba (obléknout před spaním, odchodem z domu, jíst u stolu, čistit zuby a milion dalších věcí), tak si na tom trvej i za cenu jekotu. To prostě k tomuto období patří. Jsou věci, ve kterých je fajn dávat dětem možnost výběru, ale kde to nejde, tam to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384

Chce se tím oblékáním nasytit, asi senzitivní období…
Nechala bych ji se oblíkat během dne dle potřeby, když potřebujete jít k doktorovi tak přes sílu, co bude mít na sobě na hřiště, na nákup bych až tak neřešila…
Já měla takové dítě já sám a sice to byly občas nervy, ale spoustu se toho naučil právě sám, žádné nucené učení čehokoli.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Prosímtě normálně jí chytni ruce a řekni „nesvékej se, nech si tričko na sobě, jdeme ven, kde prší“. Například. Zase to není zvířátko, aby toto nepochopila ve skoro dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
22.7.24 10:01

@Atisia doma mi tu teď běhá v pleně, ale prostě je tu zima. Alespoň triko a ponožky by mít měla. Je to fakt starý dům,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí