20m. syn nechce vůbec jíst

24
1.12.24 17:06

20m. Syn nechce vůbec jíst

Ahoj mamky prosím vás, už jsem na nervy a bezradná + do toho se stěhujeme, tak to teď prostě moc nedávám…
Tak k jádru věci. Syn 20m. poslední 3-4 dny skoro vůbec nic nejí, doslova. Jediné co sní bez boje, tak borůvky a křupky.
Jí hezky lžičkou i vidličkou, ale teď ty poslední dny vůbec, buď nechce jíst, nebo ho chvilinku krmím a pak hned nechce.
Jinak jí fakt hodně a hodně věcí.
Další věc, druhou noc za sebou se budí okolo 3-4 hodiny ráno, dám mu mlíčko a pak další 2h uspávám - Což je hodně velký nezvyk, tohle obvykle nedělá… dám mlíčko a max. půl h uspávám.
Nevím jestli mu třeba nerostou zuby, nebo to je tím, že je docela zahleněný (neteče mu z nosu, spíš prostě vevnitř se to drží zuby nehty)…ale s tím kolik toho teď mám, tak jsem docela ve stresu z toho všeho, kolikrát jsem na něj fakt i hnusná a pak je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
1.12.24 17:30

Syn většinou nechce jist kvůli těm zubům. Je kvůli hladu ale protivný…tak krmime u pohádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.12.24 18:04

@ALIPELI
On právě není protivný a pohádky výjimečně taky dávám při jídle, jenže teď když to zkouším, tak křečkuje (nechá si to v puse klidně 10 minut :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
1.12.24 18:31

@Toan když je zahleněný, tak nemá chuť do jídla, a když na něho budeš hnusná, tak to už nepomůže vůbec - neřešit jídlo, stačí když dost pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
1.12.24 18:36

A proč se stresuješ? Běžně jí hodně, teď pár dní jí málo (v žádném případě není pravdivý nadpis diskuze). Asi mu není dobře - zuby, zahlenění, možná přijde i jiná nemoc. Spousta lidí při nemoci nebo bolesti nemá chuť k jídlu. Píšeš, že pije mléko. V tom jsou také živiny. Důležité je, aby pil, nebyl dehydrovaný. Jídlo fakt neřeš, navíc když jen pár dní jí méně :zed: A ani není bez energie, není protivný z hladu. Akorát ho tím ještě stresuješ, zbytečně jsi na něj protivná.

A to píšu jako máma 4 velmi hubených dcer, u kterých bych při nemoci neřešila ani týdenní nejedení. Jako že ani piškotu denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
1.12.24 19:53

A není ve stresu z toho stěhování? Ví že se něco děje. Ty jsi ve stresu, cítí to z tebe? Nebo pokud už jste v novém prostředí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5979
1.12.24 22:06

Přestaň být hysterická.
Moje dcera má už od roka týden, kdy jí krásně a týden, kdy žije ze vzduchu.
Takto už jedeme 2 roky.
Jsou dny, kdy je jen na ovoci.
Z vařeného jídla nejí téměř nic, max suché těstoviny, rýži, brambory.
Z omáčky, nebo masa by se hned pozvracela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.12.24 05:24

@KiliSmells
To je taky možné…
A těm kdo tady říkají, že jsem hysterická, přeháním, apod. ano asi ano…jen je toho na mě teď prostě moc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
2.12.24 06:10
@Toan píše: Více

Tak když není kvůli tomu protivný, tak bych pár dní neřešila a zkusila mazat zoubky nebo dávat homeopatika na zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
2.12.24 08:14
@Toan píše: Více

Verim, ono to stehovani je narocne. Tak aspon ted vis, ze jednu ze “starosti” muzes zcela vypustit. Nech kluka zit, on se rozji. Fakt je dulezite, jestli pije. Jo kdyby zacal byt protivny z hladu, tak to je horsi.

Nase holky mely letos v lednu chripku (pravou influenzu), takze tyden horecky ke 40 a nejedly, coz neni nic hrozneho. Ale pak zacaly chtit jist, jenze nemoc jim zmenila vnimani chuti a to, na co mely hroznou chut, jim chutnalo uplne jinak. Takze byly strasne hladove, ale jidlo jim nechutnalo, az tak, ze se jim z toho navalovalo. To bylo narocne, jak zoufale plakaly a neslo jim pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
3.12.24 02:22

Může to být kombinace růstu zubů, zahlenění a změny prostředí kvůli stěhování – děti jsou v tomto věku hodně citlivé. Zkus mu nabízet to, co má rád, klidně menší porce, a nenutit ho, tělo si řekne. Pokud se to nezlepší za pár dní, raději konzultuj pediatra.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML