Moje děti mi lezou krkem

Anonymní
21.11.24 21:00

moje děti mi lezou krkem

Dobrý večer,

jdu si jen postěžovat, řešení stejně není :nevim:
mám dvě malé děti, 5 let a rok a šíleně mi už lezou krkem, rozčiluje mě neskutečně pláč, ale takovým způsobem, že si pak musím jít do něčeho praštit, abych se uklidnila. První dítě bylo šíleně uřvané a náročné, vyloženě nosící typ, druhé dítě do roka celkem v pohodě, ale od toho roku učiněné peklo, nejhorší jsou noci, je vzhůru třeba co hodinu, vzbudí se, 2h je vzhůru, pak zas usne a pořád dokola, přitom přes den spí 2× max hodinku.
Jsem vyřízená, vyčerpaná, vyčítám si, že jsem je kdy měla, nebaví mě si s nima hrát, starat se o ně. Jede na nouzový režim a jen protože prostě musím, absolutně mě mateřství netěší!
Manžel je na tom lépe, hraje si s nima atd… ale chodí do práce, takže v noci jsem vzhůru já, už jsem prakticky doma 5 let a neskutečně mi to leze na mozek. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
21.11.24 21:05

A až budeš chodit do práce a děti se v noci vzbudí a budou něco chtít, tak pokaždé to budeš ty kdo vstane? Aby se pán tvorstva vyspal :roll: Jako jak otec si jen hraje? Co to jako je? Se nedivím, že si vyřízená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.24 21:07

@ibis ne manžel k nim v noci nevstává a to ani když jsem nemocná :nevim: on chodí do práce :nevim: nosí domů peníze a já jsem doma.

• Citovat
  • Upravit
5162
21.11.24 21:16
@Anonymní píše: Více

Pak nechápu, proč sis pořizovala děti :roll: Pane bože, na co si jako stěžuješ? To budeš doma do konce života?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11268
21.11.24 21:18

A co o víkendu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.11.24 21:24

Tak to bych mu asi řekla, že se vystřídáme, já budu nosit domu prachy a on se bude starat.
Nebo bych si v noci vzala špunty do uší a řekla mu, že dneska je to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kristina616
21.11.24 21:29

Tak at te na mateřskou on. Podle popisu to vypada, ze chtel deti spis on?

• Citovat
  • Upravit
18675
21.11.24 21:30

Mám stejný věkový rozdíl. Bylo to šílene. Po druhem roce malé jsem padla vyčerpáním. Ale okolo těch dvou let se to začalo zlepšovat. Od roku a půl začalo batole spát cca 1,5h a konečně pravidelne. Tatínek nevstava a to už chodím do práce. Bude mít mladší 2,5. Není ze by nemohl, ale není akceptován. Vydrž ještě chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
21.11.24 21:35

Taky jsem měla takové stavy, začalo to zhruba před rokem. Muž se teda do péče zapojuje od narození prvního, ale i tak, já byla na rodičovské, většina péče byla na mě. A na začátku roku jsem už byla jen krůček od vyhoření. Naštěstí se mi v tu dobu ozval kolega, t. č. povýšen na šéfa, jestli bych se nechtěla aspoň na částečný úvazek vrátit do práce. Jakmile to klaplo, vidina toho, že mám před sebou už jen pár měsíců, mně neskutečně nakopla. Teď sice některé dny lítám jak hadr na holi, ale víc v psychické pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
21.11.24 21:36

Mám ti stejně, padám na ústa a jsem vyhořelá. Není to sranda být máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.11.24 21:37

A mimo hraní se na péči podílí manžel taky?
To by asi bavilo všechny si s nimi trochu pohrát a mít hotovo a dál ať se stará někdo jiný.

Jediné řešení je se podělit s manželem o práci doma a péči o děti a jasně si získat i nějaký čas pro sebe a svůj odpočinek.
Další pomoc by byla z vnější - hlídání v rodině či placené hlídání…

Zkrátka nabít si trochu baterky a jestli potřebuješ oddech od děti a pomohla by ti třeba práce, tak směřovat to tím směrem …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
21.11.24 21:44

A už máš najitou skupinku, až se dítěti bude blížit 2. rok, aby tam mohlo nastoupit? Chlapa začni rázně připravovat, že půlka péče bude prostě na něm. Neměla to prostě nechat zajít takhle daleko. Respektive s tímhle vůbec začínat :nevim: teď už si budeš holt muset těžce praštil do stolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
21.11.24 21:52

Proč si ty děti sekate za sebou? Já měla chlapečka ten má teď 5 a pracuju rok a teprve teď se snažíme o druhé a moc se zase těším jak si budu s miminkem užívat doma, ono tě to po chvíli v práci zase přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
21.11.24 21:55

Jsi matka, jejich středobod. Važ si toho, že je máš…Nemyli v prvni řadě na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.11.24 21:58

První dítě šílený, OK. Tak než jste se rozhodli pro druhé, tak jaká byla dohoda s manželem? Ze zkušenosti jste museli vědět, že náročné děti se rodí.

Proč tu dohodu nedodržuje?
Pokud nespíš, tak cesta jít do zaměstnání je za mě hloupost, nebudeš mít tu energii stejně.

Musíte nějak potěšit ten spánek s prostor pro Tebe. Pokud to nejde že manžel bude vstávat( což i chápu, že musí přes týden fungovat ). Tak chůvu, která Ti na par hodin pomůže.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML