Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už pomalu vybírám nějaké knížky synovi k Vánocům (necelé dva roky) a chtěla bych vás poprosit o doporučení na nějaké, nejlépe zvukové, nejlépe s reálnými obrázky, které vaše děti opravdu milovaly, pomohly třeba i s řečí, apod.
@Toan píše: Více
Mohu doporručit knížky Albi jak jsou s tužkou, týden zpátky myslím na ně byla sleva přímo na stránkách Albi. Sice kniha s tužko je dražší, ale pak už jen přikupujete. Jinak k Vánocům mě zaujal Louskáček - Příběh s hudební skříňkou, vypadá moc pěkně
Jakékoliv od Svojtky, případně Albi tužka a knížky k ní. Dcera (18 měsíců) momentálně miluju řadu o Péťovi (Péťa říká první slova, Péťa se učí mluvit atd) ty čteme furt dokola a na vánoce dokoupím další, ty jsou za mě fakt geniální 🙂
Už od staršího jedeme v knihach od Svojtky, letos batole dostane taky..
@Serpentini píše: Více
Ten vetsinou nemá reálné obrazky, často jsou směšné zkreslujici.
Moje děti v tomto věku milovaly obrázkové knížky od Anne Suess, listování jsme a já popisovala a vyprávěla, vymýšleli jsme si příběhy k jednotlivým postavám a zvířátkům, hledali jsme kdo dřív najde třeba kravičku, počítali jsme kolik je tam psů atd atd. Je toho na těch ilustracích tolik, že tím povídáním děti měly opravdu širokou slovní zásobu. Byl to skvěle strávený čas.