Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den
Vím že je na toto téma zde spustu diskuzí ale nenašla jsem nic přesného.
Můžete mi prosím pro inspiraci napsat denní a spánkový režim Vašich ročních dětí?
Myslím rozepsané časy kdy Vám dítě papá, kdy Vám spinká abych věděla přibližně intervaly po jak dlouhé době Vám papá atd. Prostě rozepsaný Váš denní režim v časech.
Nějak se nám pořád nedaří najet na nějaký režim tudíž mi nejspíš v noci i špatné spí a špatně papá.
Moc všem děkuji ![]()
@anis252 píše: Více
Přímo striktně daný režim jsme neměli. Podle toho, kdy se vstalo, tak se jelo dál. Spánek byl 2× denně, ale budíček byl třeba v 9h a spát se šlo až kolem 23h, ale časem se to upravilo
Do 14 měsíců jsem kojila, ke konci spíše už jen večer, při uspávání, nebo když se během noci vzbudil.
@anis252 taky jsem neměla striktní režim. Spával dvakrát denně a spát chodíval kolem půl desáté. Jedl tak nějak po cca 2-3 hodinách. Ale on měl velký apetit, takže si o jídlo říkal sám.
Vstává kolem 6 hod a kolem 8 hod jde zase spát cca na 1 hoďku. Další spánek je od 13hod do 15hod. V 18hod koupeme, večeře, pak si ještě chvilku pohraje a v 19hod je tuhej ![]()
V noci se tedy ještě budí kolem 2hod na mléko.
To už bych teď chtěla odbourat a začnu dávat jen čaj. Přes den jí pořád něco. Papá rád ![]()
Žádný jakože minutový režim jsme neměli. Jediné co jsem se snažila dodržovat byla večeře kolem 6 večer a oběd na 12. Jistota od narození byl spánek kolem 4 odpoledne. To tak bylo prostě vždycky a v podstatě jak hodinky. Ale že bych trvala minutově striktně na něčem? To ne. Prostě jak to vyšlo.