2+1 nebo 3+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elessar
2.11.13 06:20

A nevím proč tu řešíte příjmy, rozhodně 24tisíc není málo :roll: my máme 16 ;)

• Citovat
  • Upravit
7240
2.11.13 07:39

Rozpočítej peníze a hlavně si uvědom, že inkaso BUDE vyšší, rozpočítej to na metry kvůli topení. At domácí říká, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
2.11.13 07:51

My zatím máme 2+1 a stačí nám to, ale nechceme tady bydlet napořád. Zhruba do tří let bysme rádi domeček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
2.11.13 10:56

Mě přijde, že tady všichni řešíte to, že chce příspěvek od státu, ale já to chápu tak, že dokud bude na rodičáku není problém a s příspěvkem počítá pro případ, že by se jí nepovedlo najít práci za což jí neodsuzuju. Jakmile si totiž najde práci jsou na tom hned líp než teď a to už by neměl být problém platit i větší byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.11.13 13:05

Mě fascinuje, kolik lidí radí větší byt a vůbec neřeší, že to bude pokrývat ten příspěvek na bydlení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.13 13:30

@Aspera přesně tak, díky :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4346
2.11.13 13:35

Presne…kdyz na to nemam, tak do toho nejdu. My vyrustali 4 ve 2+1 a vpoho…ted jsme taky, zatim tri, ale radeji mit jistotu, ze jsem schopna byt utahnout, nez ve 3+1 a mit strach jak to bude v budoucnu s placenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda
2.11.13 16:20
@nikitomi píše:
@Roluda no já mám pocit, že příjem rodiny s dětmi pod 24 tis je na hranici chudoby.

Tak to si vubec nemyslim. Samozrejme zalezi na vydajich, my urcite obdobi zili s prijmem kolem 23.000,– k tomu leasing na auto a zili jsme si slusne.

• Citovat
  • Upravit
4346
2.11.13 17:15

@Roluda souhlasim.jestli nekdo o tomhle prijmu rekne, ze je to na hranici chudoby…uf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
2.11.13 17:38

3+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
2.11.13 18:02
@Aspera píše:
Mě přijde, že tady všichni řešíte to, že chce příspěvek od státu, ale já to chápu tak, že dokud bude na rodičáku není problém a s příspěvkem počítá pro případ, že by se jí nepovedlo najít práci za což jí neodsuzuju. Jakmile si totiž najde práci jsou na tom hned líp než teď a to už by neměl být problém platit i větší byt.

Taky jsem to tak pochopila. Ale stejně, tak ať si dělá na tu dobu rezervu nebo jde do většího bytu pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
2.11.13 18:06

@sovicka1 s příspěvkem počítá pouze v případě, že nesežene práci, jinak to bez problémů utáhnou, tak proč nejít do většího bytu. O práci může přijít kdokoliv a tím pádem bude mít problém s placením nájmu a na tyhle případy jsou dle mě ty různé příspěvky, které pomůžou překonat těžké období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
2.11.13 18:24

Tak já, pokud bych věděla, že to finančně společně utáhneme, bych šla do toho 3+1. Nedávno jsme řešili taky bydlení, u nás jsou byty dost drahé a i když mi to kdekdo rozmlouval, šli jsme do 3+1. A to z jednoho prostého důvodu…Na tenhle (i na jiný) byt jsme se zadlužili. A zadlužili by jsme se, i kdyby jsme šli do 2+1. Jednou, až splatíme anuitu, to bude naše nebo našich dětí. Ovšem nejsem si až tak jistá, že se všemi splátkami budeme schopní si našetřit tolik, že by jsme eventuelně udělali výměnu za větší s doplatkem-to v případě toho, že by jsme šli do toho 2+1. A proto jsme šli do většího a kdyby se nedej bože někdy něco po…,do menšího můžem jít vždycky a pořád budeme žít a né se mačkat v maličkém bytě. Je ovšem pravda, že my oba pracujeme a děti už máme větší, tudíž nejsem na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
2.11.13 23:13

@romulkaa byl o tom dokument v televizi, není to z mé hlavy nebo nějaký můj osobní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí