Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer,
chtěla bych poradit od těch, co mají domeček, rádi bychom s manželem stavěli, ale nemáme vůbec zkušenosti s projekty a podobně. Navíc se bojím malých firem, známí mají špatnou zkušenost a přeci jen nejde o malou částku. Ale na velké firmy typu Canaba a RD Rýmařov jsem zas nenašla moc chvály, tak nevím, co vybrat. Chceme stavět v okolí Prahy, můžete doporučit firmu, která je kvalitní a opravdu nám dům postaví? Máme zájem o zhruba 5+kk, nejlépe okolo 2 mio, když se povede.
A pokud by někdo měl kontakt na šikovného projektanta třeba.. ![]()
Děkuji za tipy.
My jsme stavěli relativně nedávno, ale 90% svépomocí, takže s firmou moc neporadím. Možná ale zkus zapátrat tady na tom diskusním fóru (pokuž už jsi nepátrala) www.modrastrecha.cz , třeba tam najdeš užitečné rady. Taky jsem tam jednu dobu dost chodila chytat rozumy ![]()
@Martinka B. píše:
Hezký večer,
chtěla bych poradit od těch, co mají domeček, rádi bychom s manželem stavěli, ale nemáme vůbec zkušenosti s projekty a podobně. Navíc se bojím malých firem, známí mají špatnou zkušenost a přeci jen nejde o malou částku. Ale na velké firmy typu Canaba a RD Rýmařov jsem zas nenašla moc chvály, tak nevím, co vybrat. Chceme stavět v okolí Prahy, můžete doporučit firmu, která je kvalitní a opravdu nám dům postaví? Máme zájem o zhruba 5+kk, nejlépe okolo 2 mio, když se povede.
A pokud by někdo měl kontakt na šikovného projektanta třeba..
Děkuji za tipy.
Mám zato, že domek u Prahy dle vašich představ postavený na klíč je z říše snů, zvlášť pokud nemáte pozemek. Zkuste kontaktovat některou firmu, ať vám udělají předběžný rozpočet. Přeji pevné nervy a dobrou ruku při rozhodování.
@Martinka B. Já si teda taky moc neumím představit 5kk za 2mega komplet na klíč a ještě kvalitně ![]()
My právě stavíme, od loňska, hlavně svépomocí, a podle toho soudím, že do 2 mil. je to nereálné… a to nežijeme u Prahy..
Je fakt, že my jsme (na Moravě, v malém městě, do nejbližšího okresního 25km, pozemek jsme měli) postavili tak kolem těch 2mil. Ale třeba na střeše jsme ušetřili 100tis., od vazby po krytinu si to naši chlapi udělali sami, první „cizí“ řemeslníci byli až klempíři (když nepočítám bagristu na základy, ale i to je manželův známý a měli jsme protekční cenu).
Je fakt, že teda máme podsklepení, které je tak jeden barák navíc (garáž půdorysově ještě o kousek větší než obytná část domu se stropem 3,8m), tak o to se to trochu prodražilo, ale jinak je to standardní dům (4+1)
@Martinka B. Mrkni tady http://www.retail-brickhouse.cz/…-na-klic-498 ..zkusenosti s tou firmou nemam, jen se mi taky zdalo nerealny 5+kk za cca 2mil, tak jsem to dala do vyhledavace…tak si to zkus precist, co je to za domy…ja to necetla ![]()
Trochu se bojim, ze za tuhle cenu v okoli Prahy nekoupite ani radovku, ale preju hodne stesti ve vyberu firmy.
Pokud nemáte pozemek, tak na okolí Prahy rovnou zapomeňte. Ale i za předpokladu, že ho máte, se do 2 mil. zcela jistě nevejdete. A to ještě nezmiňuji zařízení domu, jen kolik stojí slušná kuch. linka. Budete muset navýšit. Pokud máte 2 miliony svých, nebude problém si vzít či navýšit hypotéku.
Tak ta cena byla daná opravu čistě za stavbu, bez pozemku a vybavení samozřejmě, to je mi jasný, že jinak je to nereálný.
Typový dům nevadí, spíš jsem právě ale měla špatný recenze na firmy, co je staví.
Děkuju za tipy a odkazy, prozkoumám a snad se někam pohneme ![]()