Vlastní bydlení, utáhnu ho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
267
23.10.13 12:03

Vlastní bydlení, utáhnu ho?

Ahoj holky,
hledám momentálně nějaký byt, a potřebovala bych poradit.. zda se to dá utáhnout. Jsem na MD, pobírám 3500, plus od bývalého alimenty 3000. chtěla bych se přestěhovat do bytu 1+1, do Plzně. Za který bych musela platit 6500 se vším všudy. Pokud bych tam měla trvalé bydliště, vyrovnala by mě sociálka do životního minima? nebo žijete takhle některá? Předem všem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
23.10.13 12:21

Je, je. :D To bude zase mela :P No ja raději zdrham. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.10.13 12:22

No já nevím, nežiju tak, ale ty bereš 6500 a 6500 chceš dávat za byt? A co jídlo, potřeby pro malého a tak? A co když ti přítel ty 3000 najednou nedá - žádná jistota. Ale je dost možné že ti něco dá ta sociálka to nevím. Ale mamka si žádala o příspěvek na bydlení na vesnici a vyměřili jí ho na 250 kč :roll: Platí 6000 i s inkasem. A ještě vím že musíš zaplatit 3 nájmy a pak si o to požádat. A s tím životním minimem fakt nevím, snad někdo poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
23.10.13 12:26

Ježiš, mela určitě bude :mrgreen:
Pokud bych měla mateřskou 3000Kč a chtěla vlastní bydlení, hledám si prvně práci nebo brigádu, stát není od toho, nevím, nemám zkušenost, ale ikdyby tak kolik je živ. minimum? Pochybuji, že Vám dá mnoho tisíc. Tohle mi příjde jako scifi :roll: za co budete jíst, oblečení, doprava, léky, různé platby budete platit z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
23.10.13 12:28

Mě to na kalkulačce vychází, že by příspěvek na bydlení dostávala 4550 Kč. O ten si ale můžeš požádat až když tam máš trvalé bydliště a splatné 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
23.10.13 12:31

@soleile Co vím, tak od nového roku může být kauce až šestinásobek.

@skrudzz Nemůžeš si najít levnější nájem? Jak psala Kačenka, co když ti ex několikrát nezaplatí? Z čeho pak chceš žít? Na jaký dávky máš nárok, nevím, ale při 6,5 tisíce měsíčně se brigádě nevyhneš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.10.13 12:42

@lísteček1 tý jo tak to je dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.10.13 12:45

No kdybys tam měla trvalý, tak dostaneš příspěvek na bydlení, ale až po 3 měsících, t je ten háček. jinak jestli to chápu dobře, tak máš 4letý rp, tak máš 3800? a proč nebereš přídavky?. JInak nevím, co se některým nelíbí, chce do 1 plus 1, ani ne předraženýho, tak proč by nemohla brát příspěvek na bydlení :nevim: v jiný diskusi hromada mamin hudruje, jak tyhle samoživitelky žijou ve 3 plus 1, že to sociálka zaplatí, jak se to zneužívá, a tady chce jít do malého bytečku, a stejně dostane sodu :| jinak zakaldatelka, bojím se že pokud nemáš aspoň 10000 rezervu, tak to bude těžký, se přesthovat, a3 měsíce to platit ze svého všechno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
23.10.13 12:55

Prispevek na bydleni bys mohla dostat, ale musis mit TP v byte plus pocitej s tim, ze ho dostanes az za ctvrt roku…

Nemuzes jit treba k rodicum, sestre nebo najit si spolubydlici…?

I kdybys dostala prispevek cca 5000 Kč, tak ti na ziti zbyde cca 5000 Kč, coz neni zrovna buhvico…

• Citovat
  • Upravit
15977
23.10.13 13:02

@slavuska1 Kdo jí tady dává sodu, že chce příspěvek na bydlení? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
23.10.13 13:03

@chatwenna Tak pro dva je to docela luxus. Dostanes tak okolo tech 4 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.10.13 13:05

Nějakou rezervu mám, takže by se to dalo ty 3 měsíce utáhnout. K rodičum by to šlo, ale ne na dlouho, takže je úplně jednou, jestli teď, nebo za půl roku. 5000 možná není bůhví co, ale přežít se s toho dá, mámina kamarádka má 2000 na měsíc pro sebe, i svou dceru, na oblečení a jídlo, a vyžijou s tím, i když zuby nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
23.10.13 13:09

@Jůlinka T. Luxus si teda predstavuju jinak…

Prepodkladam, ze ma batole/kojence. Litr das za Sunar, litr za plinky, kde je jidlo, ovoce, jogurty, tvaroh, zelenina, kvalitni olej, obleceni, drogerka… Nedejboze prijde nejaka nemoc, rozbije se pracka, dojde praci prasek nebo bepanthen…

• Citovat
  • Upravit
1429
23.10.13 13:14

@chatwenna přesně tohle mě taky právě napadlo.. My se chceme přestěhovat od rodičů do nájmu a už snad měsíc přepočítáváme co a jak a to máme podstatně vyšší příjem. Ale je to každého věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
23.10.13 13:16

@chatwenna tak záleží zda jen kojí atd. Já jsem nikdy sunar nedávala, pili všichni mlíko, litr za plínky taky nedám, max 700,–,tak počítejme. Kámoška mívala 2000,– na sebe a dvě děti. Prostě dá se, co si budeme povídat. Já kdybych měla 5000,– na sebe a dítě, tak ještě ušetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí