Bydlení v RD Měšice u Prahy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
22.10.13 14:34

Bydleni v RD Měšice u Prahy

Ahoj holky..nemate niektora skusenost s byvanim za Prahou ve vesnici Měšice?

Příspěvek upraven 21.03.16 v 06:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
406
22.10.13 14:47

Ahoj, v Měsících bydlela moje kamarádka(podnájem) v té době ještě děti neměli. Já jenom vim, že tam mají hřiště a koná se tam hodně akcí. I mladých rodin je tam docela dost. Co se týče nákupů tak leda do Letňan nebo Čakovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
22.10.13 14:53
@slovena píše:
Ahoj holky..nemate niektora skusenost s byvanim za Prahou ve vesnici Měšice? byvame teraz v Letnanech 2kk(novostavby) a rozmyslame nad druhym mimcom, co pre mna v tomto byte neprichadza do uvahy..nas rozpocet je ale jasny- 3min max na 3kk, co je na prahu a na novostavbu trosku asi nerealne..(muz nechce do panelaku ani za nic :cert: :twisted: )Tak sme nasli asi cca 10min autom od Prahy novostaby RD v obci Měšice..videla som tam vela mladych rodin, ale obec nic nema (potraviny, lekarna.. :cert: ) tak si tam neviem predstavit zivot (nie som vesnicky typ, ale domcek je paradny, hlavne pomer cena-vykon) :pankac:
Nebyvate tam niekto alebo nepoznate niekoho kto tam byva a vie ohonotit zivot tam? mam trosku obavy aby ma tam pocas materskej nekleplo..alebo potom s toho vecneho cestovania..

Male potraviny jsou v budove posty.

Příspěvek upraven 25.04.14 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.10.13 15:03

Příspěvek upraven 09.12.18 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.10.13 15:10

Příspěvek upraven 09.12.18 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
22.10.13 15:11
@slovena píše:
@Cuddy takze vy tam byvate, jak dlho? a mate male deti alebo uz skolopovinne?
asi som spohodlenela, ale ten v letnanech mam vsade bezbarierovy pristup a s nasim 7mesacnym prdolou sme sa toho celkom dost pobehali - sme dost vychadzkovi, (ak neprsi a nemrzne tak min 2×2hodky venku na vychadzke, ziadne sedenie na lavicke v parku..ak niekam potrebujem, tak na metro pesi, do cakovic pesky..)Muzsky chce straaasne do baraku, ale ja si neviem predestavit byt v baraku sama cely den alebo sediet na zahrade..som asi hlold mestky typ :?
takze sa tam ani neplanuju potraviny? alebo akakolvek ina obcianska vybavenost?

Na tury s kocarkem po okoli se podivej v teto diskuzi
https://www.emimino.cz/…nany-159138/
Jak rikam, potraviny tam jsou.

Příspěvek upraven 25.04.14 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
22.10.13 15:46

Měšice

Já jsem prakticky starousedlík, bydlím tam již 36 let. Měšice mají velmi dobrou polohu. Jsou všude blízko. K lékaři (pediatrovi) s dětmi chodím do vedlejších Líbeznic, cca 2 km. Ostatní lékaře máme v Praze (Prosek a pod..). My máme děti již větší (15 a 11). Základní školu děti navštěvovaly v Letňanech, i když spádová škola je v Líbeznicích. Hlavně proto, že oba s manželem pracujeme v Praze. Nyní oba studují gymnázium v Neratovicích, kam je to také kousek. Nakupovat jezdíme do Glóbusu, malé potraviny (spíš smíšené zboží) jsou ale v Měšicích také, dokonce dvoje. Je zde nově vybudované Centrum volného času, kam můžeš chodit sama nebo s dětmi. Minigolf, hřiště, zámecký park, 2 hospůdky, prodej zmrzliny a pizzy. Pošta v místě. A všude hodně zeleně. Vlakové nádraží. Pokud budeš potřebovat bližší info, ráda poskytnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.10.13 16:30

Bydlím kousíček od Měšic a nemyslím, že jsou špatnou volbou. My tady nemáme originál nic :lol: taky mám mimčo, takže já opravdu kvůli každé kravině musím sednou do auta a jet. Ale nikdy bych neměnila už barák za panelák :pankac: A to jsem byla hoooodně městský člověk! :mrgreen: s rozvozem od tesca je to teď o hodně lepší, jezdí k nám i mléko z farmy, iceman a taky už i fresh bedynky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.10.13 17:39

Nejsem z Měšic, ale dost často přes ně jezdím. Dala bych si pozor, kde konkrétně baráček je. Přijde mi, že je tam poměrně dost hustý provoz, tím jak je to blízko Prahy a hodně lidí jezdí do práce autem. Přestěhovala jsem se z paneláku do baráku a bohužel v blízkosti je hlavní silnice a dost mě to štve. Na barák se dá zvyknout (taky jsem dost akční). Pro akčního člověka může být výhodou i vlak, který tam je a dá se s ním jezdit na výlety po vzdálenějším okolí (kluk výlety vlakem miluje víc než autem) nebo do centra Prahy.

• Citovat
  • Upravit
45
22.10.13 22:56

Dakujem za rady a nazory holky ;-)

Příspěvek upraven 21.03.16 v 06:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
23.10.13 18:21

@slovena
tak do jednoho s těch domků se zrovna stěhujeme :-)
bohužel zatím tedy nemůžu poreferovat, jestli je opravdu nizkoenergetický a jak se v nich bydlí…nicméně teď bydlíme v Hovorčovicích, což je od Měšic asi dva kilometry blíž k Čakovicím, ale Měšice se mi zdají hezčí, čistější i vybavenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.10.13 12:51

@crazyidea vazne? kedy sa stahujete?

Příspěvek upraven 21.03.16 v 06:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
24.10.13 15:31

@slovena
tak do těch domků k polím jsem taky chtěla, ale protože jsem chtěla být přestěhovaná do porodu, nakonec jsme zvolili domek v té řadě, které stojí naproti, ty jsou teď zkolaudované a čekáme na předání a můžeme se stěhovat… ale i tak to budeme mít asi tip ťop :D, protože předání je bez podlah a bez kuchyňské linky.
a víš co, já vždycky bydlela v Praze, ale před sedmi lety jsem se přestěhovala do Hovorčovic a už jsme si zvykli, i když je pravda, že já to nesu líp než děti, protože já jezdím autem, oni dojíždí autobusem, takže občas remacají, ale myslím si, že zvyknout se dá… je to prostě něco za něco, za tu cenu bys sehnala možná třípokoják… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.11.13 22:37

V Měšicích to znám, bydlí tam rodiče. Je tam pošta (která má hroznou pracovní dobu), knihovna, 2× potraviny (z toho jednou vietnamci, kde prodávaj i nějaký oblečení), dětskej sekáček a nějakej malej obchůdek s oblečením pro děti, kadeřnictví a kosmetika, starší dětský hřiště, dvě nic moc hospody, státní a asi dvě soukromý školky, lesní školka, teď je tam nově nějaké centrum volného času, kde by měly být různý kroužky, vlakem na hlavák je to asi 40-45 minut, autobus jezdí tak jednou za hodinu, ve špičce i víc, o víkendu i jednou za dvě hodiny.. Podle mě je lepší spojení třeba z Líbeznic (cca 1,5 km odtud), tam jezdí autobus, co je za 15 minut v Praze-Nádraží Holešovice. Ale zase v Měšicích je to podle mě zelenější. Základní škola je v Líbeznicích. Tu novou zástavbu moc neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
27.11.13 22:42
@zelvoun píše:
V Měšicích to znám, bydlí tam rodiče. Je tam pošta (která má hroznou pracovní dobu), knihovna, 2× potraviny (z toho jednou vietnamci, kde prodávaj i nějaký oblečení), dětskej sekáček a nějakej malej obchůdek s oblečením pro děti, kadeřnictví a kosmetika, starší dětský hřiště, dvě nic moc hospody, státní a asi dvě soukromý školky, lesní školka, teď je tam nově nějaké centrum volného času, kde by měly být různý kroužky, vlakem na hlavák je to asi 40-45 minut, autobus jezdí tak jednou za hodinu, ve špičce i víc, o víkendu i jednou za dvě hodiny.. Podle mě je lepší spojení třeba z Líbeznic (cca 1,5 km odtud), tam jezdí autobus, co je za 15 minut v Praze-Nádraží Holešovice. Ale zase v Měšicích je to podle mě zelenější. Základní škola je v Líbeznicích. Tu novou zástavbu moc neznám.

Autobus jezdi rano po 10 minutach a odpoledne po 15 minutach.

Příspěvek upraven 25.04.14 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1