Podezřele levný byt v centru Brna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.10.13 12:20

Podezřele levný byt v centru Brna

Ahojky holky, hledáme s manželem bydlení (pronájem) a našli jsme opravdu luxusní byt v centru Brna, ale fakt jako luxus 3kk, koupelna luxus, no prostě takovej byt já sama bych pronájímala tak za 20.000 a pán je v cizině a chce za něj 8000+2000 inkaso, celý to za něj zprostredkovává kamarád, což už to mi je divný, ale možná jsem jen moc podezíravá. Jak se nenechat napálit od podvodníka? Co vše se musí zjistit, není to přes realitku a ani nechce nájem dopředu, což fakt holky uznejte, že v dnešní době je to opravdu divné… Co mám vše zjistit? Mám 2 malé děti a peníze na podvodníky fakt nemáme…jsem anonym jen pro jistotu, nějak tomu vemu nevěřím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
20.10.13 12:22

Katastr nemovitostí, kdo je majitelem a podpis samo s majitelem.

• Citovat
  • Upravit
10867
20.10.13 12:25

To je fakt divny. :think: Neni to treba jen preklep, ze tam chybi 1 a mel by byt za 18 000kc? Kauci nechce? Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.10.13 12:26

1. Prověřit v katastru (www.cuzk.cz) kdo je majitelem
2. Pokud za majitele podepisuje někdo jiný, pak chtít plnou moc s ověřenými podpisy
3. Dát známému právníkovi dopředu přečíst nájemní smlouvu
4. Nafotit si jak byt tak následně i vaše vybavení

A pokud vše ok, pak si gratulovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
20.10.13 12:32

Neverila bych tomu. 3kk v centru luxusni tak levne v tom je bud preklep nebo podfuk. Nesla bych do toho uz kvuli majiteli, podpis smlouvy jen s vlastnikem a jen osobne. Nestoji to za pripadne budouci potize.

• Citovat
  • Upravit
24797
20.10.13 12:39

Jestli to není v nějaké „cikánské“ lokalitě, třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.13 12:40

Zatím jsme s ním jen mluvili po telefonu (s tím kamarádem) překlep to není, říkal, že je majitel v zahraničí a že na to hodně spěchá… byly jsme první zajemci, dnes to tam zadával, takže mu bude volat a nám následovně, takže čekáme… takže pokud nebude mít plnou moc a majitel nepřijede tam se na to máme vykašlat??? Co se může stát když to za něj podepíše on??? Majitel se vrátí a vyhodí nás??? Zajímá mě ale ještě neco, když jdu do pronájmu, můžu vyměnit zámek?? Dost se bojim toho ze pokud necháme stávající tak nás někdo vykrade…

• Citovat
  • Upravit
20.10.13 12:53

Nevěřila bych tomu. My bydleli kdysi v Bystrci a platili za opravdu nehezký byt 11000 komplet. Není to na Cejlu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. IvetJas
20.10.13 12:57

My máme pronajatý byt od cizinců, podepisovali jsme s makléřkou a plnou mocí. Měli jsme jednak výpis z katastru od nich, jednak jsme si to sami prověřili předem. Možnost výměny zámků jsme si dali přímo do smlouvy. Můžete se domluvit i na podpisu předávacího protokolu, který bude krom stavu energií obsahovat taky vybavení bytu. Co se týče levného nájmu, jaká je lokalita? Ono to totiž může taky hrát roli. Centrum Brna je dost široký pojem a klidně to může být někde na Cejlu apod., taky není to náhodou v domě bez výtahu, vysoké patro nebo naopak přízemní byt? Není ve starším domě, kde se může objevit rychle plíseň? Co hlučnost z ulice? Další možnost je, že majitel spěchá, protože prostě nechce utrácet za ty energie.

• Citovat
  • Upravit
n. evill
20.10.13 12:58

A víte o tom bytě něco? U nás se takhle pod cenou pronajímají nebo prodávají byty kde se stalo něco nepěkného (vražda atp) a nikdo tam nechce jít dobrovolně bydlet. Nebo potom ve špatné lokalitě (většinou, kde se člověk bojí jít sám i za dne natož třeba v noci). Jak je na tom okolí?

• Citovat
  • Upravit
5635
20.10.13 13:00
@Anonymní píše:
Zatím jsme s ním jen mluvili po telefonu (s tím kamarádem) překlep to není, říkal, že je majitel v zahraničí a že na to hodně spěchá… byly jsme první zajemci, dnes to tam zadával, takže mu bude volat a nám následovně, takže čekáme… takže pokud nebude mít plnou moc a majitel nepřijede tam se na to máme vykašlat??? Co se může stát když to za něj podepíše on??? Majitel se vrátí a vyhodí nás??? Zajímá mě ale ještě neco, když jdu do pronájmu, můžu vyměnit zámek?? Dost se bojim toho ze pokud necháme stávající tak nás někdo vykrade…

Ja sama pronajimam byt a vymenit zamky bych dovolila, ale pouze v pripade, ze take dostanu jeden klic.
Jinak mi to pipomina film s Vaculikem a Sagvanem :).Majitel dal kamaradovi klice, rekl ohlidej mi to a zalevej kvetiny.Jedu na 2 roky do zahranici. Kamos to na 2 roky pronajme, zkasiruje a pak Vas vyhodi. POkud na to drive neprijde skutecny majitel a ten Vas vyhodi okamzite.
Pokud bych nepodepisovala smlouvu s opravdovym vlastnikem bytu, ci kamaradem, ktery bude mit plnou moc v ruce s overenym popisem, tak bych do toho rozhodne nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. IvetJas
20.10.13 13:01

Ještě mě napadlo. Nejsou ty poplatky napočítané na jednu osobu? Tak to často lidi v inzerátech dávají. A pak tam přiskáče za vodu pro další osoby a tak…

• Citovat
  • Upravit
799
20.10.13 13:05

Ahoj, já nevím, zdá se mi to divné…
bydlela jsem v Brně na Vodové za 3kk byl nájem 15 000,–
co jsem koukala na realitky, tak byty v okoli centra jsou kolem 11000 a vic

Příspěvek upraven 20.10.13 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
20.10.13 13:06
@Anonymní píše:

No samozřejmě bych se na to vykašlala, když nebude mít plnou moc přímo od majitele bytu, kde pak máte jistotu, že se opravdu znají?
V dnešní době je nutné si vše prověřit, takže jak už Vám bylo doporučeno, zjistit si kdo je majitel bytu a bez ověřené plné moci nic nepodepisovat a nic neplatit. A pokud máte možnost, určitě se poradit s právníkem, hlavně se nenechte zatlačit do koutu a nevěřte tomu, že je potřeba vše rychle a ve spěchu.
To jsou klasické výmluvy podvodníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
20.10.13 13:09

Anebo tam straši… 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...