Řešíme co s bydlením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.13 22:08

Řešíme co s bydlením

Ahoj holky,
raději anonymně, rodina to ještě vůbec neví a nechci dělat peklo jen proto, že si o tom potřebuji s někým pokecat :kytka:
Mám toho plnou hlavu tak toto beru formou upuštění a hledám nezaujatý názor.
Jsme s manželem mladí - 20 a 22, máme úžasnej vztah, 11měsíční holčičku, všechno v pohodě. Až na to, že bydlíme u manželových rodičů. Máme celé horní patro, vlastní kuchyň, prostě samostatná bytová jednotka, ale společný vchod. Vzali jsme si tady na to úvěr 200 000 a splácíme. Vím, byla to největší chyba v životě. Tak zhruba jednou měsíčně se hlavně teda muž s jeho rodiči neskutečně pohádá, což je celkem pravidlo, prostě vygraduje situace a jede to. Mimo to mě strašně mrzí, že se nám s něma rozbil vztah kvůli prkotinám. Já si chci sundat prádlo ze šňůry na zahradě o hodinu později než tchýně a ona už to jde sesbírat a povídá mě jak to bylo přeschly, jdu okopat záhonek dřív nebo později, prostě ne v tu dobu kdy se to hodí podle tchýně a je to špatně.
Jako já vím že jsou to prkotiny, ale člověk když v tom žije a každej den toto řeší, fakt mě to štve..Jako mají nás pořád jako malý děcka, já to chápu, ale taky tu žijeme, máme dítě, snažíme se je respektovat, ale myslím že to tak nejde..Mimo to sem tchýně chodí pořád za malou, místo toho aby si jí vzala třeba na hodinu dolů nebo ven tak je tady na 5 minut 5× denně.
Já bych šla pryč hned, ale máme tady 200 000..budeme to splácet do roku 2019 po 1700 a pokud bychom odešli, vezmeme si věci za tak 60 000. Máme to rok..
Takže nás napadli 2 řešení. Za prvé samozřejmě podnájem. Ve vedlejší dědině se dodělávají nové byty a za 3+1 chcou 5000 + inkaso. Jako asi by jsme to zvládli ale 3000 co dáváme teď a 7000 je fest rozdíl. Ale zase ten klid :palec: No a pak nás napadlo samostatné schodiště nahoru, ale myslím si, že to nic nevyřeší.
Zase si říkám že v podnájmu bydlí tolik lidí, že to snad zvládneme taky.. Jako hodnotím pro a proti a byt nám spíš vezme - myslím zahradu, ložnici, budeme platit víc, ale zase TEN KLID..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
21.10.13 22:12

My (sice platíme svoje, ale i tak) dáváme měsíčně za bydlení 17 tisíc.. Myslím, že pokud nežijete nějak nad standartd a máte aspoň průměrný příjem (a pravidelný!) plus ideálně nějakou rezervu, tak proč ne. Ale teda nedej na cizí lidi ale řeš to s chlapem. My tě neznáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
21.10.13 22:14

Jj, TEN KLID… i o suchem rohliku tyden pred vyplatou… Samostatne schodiste ji nezabrani te sledovat, co kdy delas a nedonuti ji jit s malou na hodku ven. Kdyz budete dal, budete vzacnejsi, milovanejsi, snad prestanou i hadky se synem (pro nej to musi byt take utrpeni).
Treba casem i prekvapi a neco vam z tech penez daji, ale to bych ani neresila, 200 tis. neni moc vysoka castka, abych se kvuli ni pripravila o SVUJ RODINNY zivot. Pokud je manzel pro (coz byva nejvetsi kamen urazu), nevahala bych ani minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.13 22:16

Jsme na tim uuuuuuuplně do puntíku stejně jako vy!!! Akurat ten uvěr máme jen 100 000, ale viš co?? My pryč jdeme, protože se náš úžasnej vztah proměnil tímto vším na něco fakt nezvladatelnýho a to jen díky hádkám s rodinou a společným bydlení, kde jak říkáš děláme taky všechno špatně. Přijde mi, že si napsala přesně to co prožíváme teď my… no 1.12 se stěhujeme do nového bytu 3+1, 30km od celé rodiny a popravdě už se strašně, strašně těším… také radši anonym, zatím to nikdo neví, chceme jim to oznámit až složíme kauci a peníze realitce…protože stejě by tomu ani nevěřily, protože o tom, že odejdeme mluvíme už 2 roky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:17

Manžel je 100% se mnou, všechno spolu řešíme, ale chtěla jsem slyšet váš názor :hug: No manžel má práci od školy stejnou, asi 15 000 měsíčně, ale já jsem na MD na 3 roky a potom budu muset shánět práci..Doufám že najdu, já jsem pracovala po škole a s nástupem na MD mi skončila smlouva na dobu určitou :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:27
@Anonymní píše:
Jsme na tim uuuuuuuplně do puntíku stejně jako vy!!! Akurat ten uvěr máme jen 100 000, ale viš co?? My pryč jdeme, protože se náš úžasnej vztah proměnil tímto vším na něco fakt nezvladatelnýho a to jen díky hádkám s rodinou a společným bydlení, kde jak říkáš děláme taky všechno špatně. Přijde mi, že si napsala přesně to co prožíváme teď my… no 1.12 se stěhujeme do nového bytu 3+1, 30km od celé rodiny a popravdě už se strašně, strašně těším… také radši anonym, zatím to nikdo neví, chceme jim to oznámit až složíme kauci a peníze realitce…protože stejě by tomu ani nevěřily, protože o tom, že odejdeme mluvíme už 2 roky

No my o tom taky mluvíme často, ale nakonec nás vždycky přemluvijou jakože by to tady sami neutáhli a tak, což není pravda, protože když chodili muž ještě do školy tak to taky utáhli, ale je škoda že to tady bude plesnivět..Mají dole novou koupelnu tak je mě to taky líto, ale prostě jak se chovají :nevim: Dneska jsem chtěla po tchánovi aby mi pomohl s kočárkem, přijela jsem na bruslích a těsně před vjezdem jeho auto, nedalo se tam projet a on ve vjezdu. Tak na něho volám a on nepříjemnej jak prdel, jakože co vlstně chci.. Ty jo já jsem byla tak nasraná. To auto byla jeho chyba a já jsem tam nemohla projít sama, natož s kočárkem, nevím o co mu taky šlo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:31

Zakladatelko, tak přesně takovýto problém máme také, to se podle mě bohužel nikdy nezmění, absolutně do všeho kecají a vše musí být podle nich, jakmile ne, ne to špatně. Za poslední dobu mě nejvíc dostalo, když jsme přišli později domů s dítětem a hned mezi dveřma zaznělo:,,Kde jste tak dlouho s tím dítětem??,,Jakoby vlastně ani nebylo naše..No comment, takže my jsme začali vážně přemýšlet o vlastním bydlení. A myslím si, že vaše druhá varianta je jak z bláta do louže. Chodili byste svým vlastním vchodem, ale pořád tam jste spolu, pořád se budete denně vídat a budou vědět každý váš pohyb atd..Také to pro nás bude finančně více, ale už jsem přišla na to, že tohle nikdy nemůže bez jediného problému fungovat. Takže doporučuji se odstěhovat. My bohužel budem muset počkat až se vrátím do práce, protože to je opravdu finančně trochu jinde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:36

Peníze jsou sviňa :zed: u nás to bylo ještě horší, to si naštěstí tchýně už nedovolí, protože to manžel řval jak šílenej. Ale spali jsme ráno a v chůvě slyším že se malá vzbudila, uplynulo tak 5 minut (malá si povídala v samostatném pokojíčku v postýlce) najednou lup dveře, ahoj miláčku a tak a najednou ticho. Tchýně tam normálně vlezla a vzala si malou k sobě dolů 8o Tak to bylo na posledy, ale potom na co teda ještě nikdy nezapomenu: Když jí byly asi 4 měsíce měla šílenou rýmu. Řvala celou noc a ona tak ve 12 přiletěla, začala na mě ječet že co jako s ní dělám (jakoby mi to dělalo dobře že brečí) a že jestli nevidím že má zacpanej nos a tak 8o Ještěže byla malá fakt malá, protože autorita fakt jak prase :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:42
@Anonymní píše:
No my o tom taky mluvíme často, ale nakonec nás vždycky přemluvijou jakože by to tady sami neutáhli a tak, což není pravda, protože když chodili muž ještě do školy tak to taky utáhli, ale je škoda že to tady bude plesnivět..Mají dole novou koupelnu tak je mě to taky líto, ale prostě jak se chovají :nevim: Dneska jsem chtěla po tchánovi aby mi pomohl s kočárkem, přijela jsem na bruslích a těsně před vjezdem jeho auto, nedalo se tam projet a on ve vjezdu. Tak na něho volám a on nepříjemnej jak prdel, jakože co vlstně chci.. Ty jo já jsem byla tak nasraná. To auto byla jeho chyba a já jsem tam nemohla projít sama, natož s kočárkem, nevím o co mu taky šlo :roll:

Jdete pryc, radim dobre, přítelova matka taky rikala dokola ze to sama nezvladne, jsou to jen keci… nenech se obalamutit… akurat vam tato situace zkazi vztah jeste mezi sebou a to my sme byly taky jako hrdlicky…a to mate podobny jak my, my za 3+1 budeme platit 11 včerne inkasa, přítel ma 20 a ja 9 rodicak na 2 roky (deti mam 2), taky s dobou urcitou v praci co mi uz skoncila, takze snad najdu rychle praci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:48

Diky moc :hug: byty budou dokoncene v listopadu tak snad to vyjde

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:53
@Anonymní píše:
Diky moc :hug: byty budou dokoncene v listopadu tak snad to vyjde

Rada na závěr, nikomu nic neříkejte, my to taky řekneme až při stěhování, protože nechci zase zazit hystericky plac tchyne a přemlouvání…budou do vas hustit tak dlouho dokud si to nerozmyslíte, věř mi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.13 22:55

No toho se prave bojim no:-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

An01

Anonymní v 22:36 Přesně to samý dělá taky, kdykoli slyší pláč tak už stojí dole, nemáme tam u schodů dveře z chodby a buď chvíli jen poslouchá, co se tady děje a nebo se ozve hned, co s ním děláme a proč tak pláče. Pořád kecy, co jak mám dělat a nedělat, když jdeme ven, tak jestli jsem ho pořádně oblíkla, jestli mu nebude zima, nebo naopak horko.To jsem mu dala blbě atd atd..Nebo kontroly kdy jedl naposledy, jestli nemá hlad, když něco zakážu tak :ale dej mu, když to chce, nebo na to má chuť..to mu neříkej, to mu nedělej. S prádlem to samý, jak to mám věšet, kdy sbírat. Kdy s ním mám chodit ven na procházky. Když přijdem pozdě nebo za tmy, tak keců hromadu, s hrůzou kde jsme s prckem tak dlouho byli. Když jedem do města, tak to šílí že jdem mezi lidi, aby se něco nestalo. Děs, to nebude lepší. A s těma financema, ono bychom to v pohodě zvládali ale přece jenom, víc na nájem, méně na ostatní..No co to nejdříve bude možno, se chceme odstěhovat.

• Citovat
  • Upravit
816

Hele, tak pokud je ten vršek váš, co vám brání to tam někomu pronajmout? Bude vám splácet půjčku a navíc se o byt i starat a vy budete mít klid. Rodičům můžete říct, že je to jen na zkoušku a dočasně, že to prostě s nima nedáváte. Za pár měsíců to ocení i oni, uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.13 23:01

Jenomze tady je spolecny vchod a brat si sem cizi lidi..ono hromada problemu je i kvuli manzelove segre ktera zacala fetovat - podld tcnhyne to uz zvlada a naoplatku je podle ni nejhorsi manzel protoze se s ni odmita bavit..tak at si ji sem treba nastehujou :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max