2+1 nebo 3+1?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.11.13 21:20

2+1 nebo 3+1?

Ahoj,
sama tyto diskuze nesnáším, ale přitom se zeptám :lol:
Prostě zatím bydlíme u manželových rodičů, máme zde úvěr, ale taky nervy :roll: Takže ve vedlejší dedině se dostavuje bytovka s byty, úplně nové, za docela relativní cenu. Jedná se o 2+1(chodba, malej pokojíček pro malou, koupelna, záchod a kuchyň s obývákem - ložnicí dohromady) za 4500 nájem nebo obrovskej 3+1 za 6000 veliká chodba, 2 fakt velký pokoje, docela velká nějaká technická místnost a kuchyň s obývákem dohromady. Já jsem teď tak okouzlená tím 3+1 že asi nemám normální myšlení :mrgreen: prostě nabídka ideální, domovnice úžasná, ale to 3+1 je tak obrovské, prostě fakt můj sen.. jako máme jen jedno dítě, roční slečnu, která jistě potřebuje svůj pokojík - nemíním ji o to ochudit, ale já jsem na MD, momentálně mám 7000, práce mi skončila na dobu určitou, takže budu hledat, praxi mám půl roku takže nic moc :roll: za to manžel má práci ve firmě multimilionáře, takže snad to nezkrachuje a má na výplatu asi 15 000 zhruba. Takže já jsem na vážkách. Myslímte že bychom to 3+1 mohli zvládnout? Paní domácí říkala že inkaso by bylo tak 2000-2500.. Teď platíme 3000, je to víc, ale ten klid zase…
Jinak vím že je to hnus, nikdy jsem to taky nechtěla žádat, ale příspěvek na bydlení by jsme dostali při 4500 kč inkasa - 500 kč a při 6000 kč - 2000 kč..
Jak byste přemýšleli :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
1.11.13 21:23

Ne, že byste se nevešli do 2+1, vejdete.Taky by mě lákal třípokoják, jak ho popisuješ, ale je to jen o penězích. A o dalších životních nákladech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 21:25

Určitě, platíme teda 1500 úvěr na dosavadní bydlení, 2000 max benzín, nějaké jídlo, plínky, sunar atd..jinak další splátky nemáme, manžel platí na motorku, ale ta mu teď v listopadu končí takže tak..

• Citovat
  • Upravit
1967
1.11.13 21:27

Já osobně jsem nerada na někom závislá ať je to náš stát a nebo někdo jiný a vybrala bych si tu možnost, kterou zvládnu bez cizí pomoci :nevim: pro mě je to otázka osobní samostatnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.11.13 21:27

Rozdíl mezi oběma byty je jen 1 500 Kč na nájmu? Tak to by už asi za to stál ten větší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.11.13 21:29
@rusovlaska.e píše:
Já osobně jsem nerada na někom závislá ať je to náš stát a nebo někdo jiný a vybrala bych si tu možnost, kterou zvládnu bez cizí pomoci :nevim: pro mě je to otázka osobní samostatnosti :nevim:

No dávky to je na mě taky jako červený hadr na býka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 21:30

@Burj Chalifa právě :roll: ale zase tak velikost, to je jako sto a jedna :roll:

• Citovat
  • Upravit
18259
1.11.13 21:32

Takze by jste davali tech 6tis, ale nemuseli byt kupovat jo? zadna hypoteka nic? a pak teda jen ten uver na 1500? v tom pripade bych sla do toho vetsiho, kdyby jste pak jednou chteli treba jeste druhe…urcite to bude lepsi..nebudete se muset pak zase hadrkovat a vybirat nekde vetsi byt..urcite jsem tedy pro 3+1 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
1.11.13 21:32

Když bych se já musela rozhodnout mezi těmi dvěma byty, brala bych ten větší, ale otázka je jestli to utáhnete (obě varianty, ten rozdíl zas není tak hrozný), to už si ale musíš spočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
1.11.13 21:35
@Burj Chalifa píše:
No dávky to je na mě taky jako červený hadr na býka.

v tomto případě to mám taky tak, takto přemýšlet už dopředu no nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.13 21:36

Mame obrovsky 2+kk a dve deti, a ta jedna oddelena izba chyba :nevim: Ale na druhu stranu, nam sa vzdy podari vsetkym styrom nasackovat naraz aj na zachod, takze by to nakoniec bola len spacia izba pre decka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
1.11.13 21:37

Já bych šla taky do toho většího. Práci snad nějakou seženeš, abyste najednou nebyli jen na jednom příjmu. Možná se budete muset ze začátku uskrovnit, ale zase pak půjdeš do práce a budete na tom líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 21:37

Počítáme celej den, počítáme měsíc, ale cejej dnešek fest :mrgreen: Je pravda že to je jen 1500 navíc a nemuseli bychom se stěhovat zese někdy.. Ale já nevím no.. je to hrozně těžký. Ve větším bytě i víc protopíme i tak no :think: Já bych tam strááášně chtěla :mrgreen: konečně bych byla paní ve svém vytouženém bytě a né zase v krcálku kde bych musela řešit zda se do obýváku vleze sedačka s postelí a čím to oddělit od sebe :roll:

• Citovat
  • Upravit
36504
1.11.13 21:38
@JanulaM píše:
v tomto případě to mám taky tak, takto přemýšlet už dopředu no nevím :nevim:

Platit dávkou pohodlíčko 3+1 rodině, která se vejde do 2+1 mi obecně připadá jako podpora nepotřebných. Zakladatelka nechť promine, ale říci to musím. Jsem proti těmto dávkám, praxe ukazuje, že je to vyhazování peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.11.13 21:40
@Anonymní píše:
Počítáme celej den, počítáme měsíc, ale cejej dnešek fest :mrgreen: Je pravda že to je jen 1500 navíc a nemuseli bychom se stěhovat zese někdy.. Ale já nevím no.. je to hrozně těžký. Ve větším bytě i víc protopíme i tak no :think: Já bych tam strááášně chtěla :mrgreen: konečně bych byla paní ve svém vytouženém bytě a né zase v krcálku kde bych musela řešit zda se do obýváku vleze sedačka s postelí a čím to oddělit od sebe :roll:

Klidně, ale za své, bez toho, aby pohodlíčko 3+1 o velikosti tanečního sálu platili daňoví poplatníci. To zase uznej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí