21měsíční propíná se do luku

275
8.4.15 20:20

21m propíná se do luku

Ahoj maminky, mám jinak docela hodnou dcerku, je trochu stydlivější, už nějaký ten den chodíme na hřiště si hrát s jinýma dítkama, ale malá se absolutně neumí zapojit, když k ní přijde nějaké dítko, začne říkat aaaa eee a podobně a propne se do luku a někdy i brečí, kouká se zlostně a někdy i bezmocně. Nevim jak to řešit, nedokáži jí vysvětlit, že dětičky jsou hodné a chtějí si hrát… je jedináček, do teď jsme mezi dětma skoro nebyly, mám strach aby neměla sociální fobii. :? dělalo vám to také dítko? Nebo jak toto řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17092
8.4.15 20:26

Chodit do center, hodně na hřiště a pomalu na ni. Nejdřív bych ji nechala ať si hraje sama, kouká na ostatní děti, držela se stranou a pomalounku polehoučku ji zapojovat mezi ostatní děti. Ale určitě s tím něco dělat.
Některým začlenění do kolektivu trvá déle. :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
8.4.15 20:28

No ona mezi ty děti hlavně ani sama nechce, bojí se jít pohoupat, když jsou tam jiné děti a tak se mi spíš drží u zadku i když vidím, jak moc by chtěla na tu houpačku jít, tak tam prostě zaboha nejde, ještě jsem takové dítko neviděla, tak jsem z toho dost zklamaná, myslela jsem si jak bude řádit a bude šťastná, že uvidí i jiné dětičky… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
8.4.15 20:30

Děti do tří let nemají potřebu hrát si s ostatními, můžou mít děti rády, ale hrají si vedle sebe, ne spolu - ještě k tomu nedozrály. Já bych to nehrotila, nenutila bych ji. Ono se to zlomí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
8.4.15 20:44
@Jane.Nem píše:
Ahoj maminky, mám jinak docela hodnou dcerku, je trochu stydlivější, už nějaký ten den chodíme na hřiště si hrát s jinýma dítkama, ale malá se absolutně neumí zapojit, když k ní přijde nějaké dítko, začne říkat aaaa eee a podobně a propne se do luku a někdy i brečí, kouká se zlostně a někdy i bezmocně. Nevim jak to řešit, nedokáži jí vysvětlit, že dětičky jsou hodné a chtějí si hrát… je jedináček, do teď jsme mezi dětma skoro nebyly, mám strach aby neměla sociální fobii. :? dělalo vám to také dítko? Nebo jak toto řešit?

No chtělo to na okolí zvykat už od malička, ale klídek. Některé děti jsou stydlivější. Jelikož je ve věku, kdy všechno kolem sebe intenzivně vnímá a není na to zvyklá, tak nemůžeš chtít, aby se radostně vrhla do davu. Nevysvětluj jí nic, prostě si na hřišti sedni na písek, stavěj bábovky povídej jí co a koho vidíte a ostatních si nevšímejte. Časem sama zjistí, že mezi dětmi je fajn a bude si chtít taky hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.4.15 20:48

@Jane.Nem Můj syn si nehraje s dětmi ani ve 4 letech a není to o zvykání nebo nezvykání dítěte, malý chodil od kojence do společnosti. Některé děti jsou stydlivější. Každopádně bych asi zpozorněla, ona ve 21 měsících říká jen aaa a eee?
Můj syn řekne ve 4 cca 50 slov, ale taky má vývojovou dysfázii a ADHD, uvažovalo se u něho i o autismu, zvlášt kvůli tomu, že si nehraje s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
8.4.15 20:53

@Melody 4 Ne ne mluví krásně, naopak hodně dobře, opakuje co říkáme, ukazuje a umí pojmenovat zvířátka, hračky, jídlo, no prostě různé věci, je šikovná, ale jak jsme mezi těma dětma, zasekne se a nevymáčkne ze sebe nic, nevím proč? :nevim: Jen ječí aaa, eee a nechce aby k ní nikdo chodil, propne se do luku a spadne na zem… :|

• Citovat
  • Upravit
11689
8.4.15 20:56
@Makikki píše:
@Melody 4 Ne ne mluví krásně, naopak hodně dobře, opakuje co říkáme, ukazuje a umí pojmenovat zvířátka, hračky, jídlo, no prostě různé věci, je šikovná, ale jak jsme mezi těma dětma, zasekne se a nevymáčkne ze sebe nic, nevím proč? :nevim: Jen ječí aaa, eee a nechce aby k ní nikdo chodil, propne se do luku a spadne na zem… :|

Jo tak :) Tak to je moc dobře :) V tom případě bych si moc starosti nedělala. K tomu dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
8.4.15 21:01

Pardon, tenhle používám pouze na zprávy, jsem lenoch se přepínat. :mrgreen: Tamten mam na témata a tady mam staré přátele. :dance:

• Citovat
  • Upravit
9696
8.4.15 21:04

@Jane.Nem Možná jsi ji měla brát mezi děti dříve…Proč jsi vlastně nebrala? Chce to trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.4.15 21:35

Já teda beru dítě od třech měsíců na hřiště za dětmi, má to ráda, baví ji děti pozorovat, asi bych nenutila, sociální fobie bych se nebála - na to je snad trošku malá, ta vzniká podle mě i později, to určitě ne… Nevím, co poradit, ale nemyslím si, že by bylo takové dítě jediné pod sluncem, asi bych to řešila tak, že bych si šlajá sama jako máma hrát s jiným dítětem a jeho mámou a ono by pak to vlastní pak mohlo nakonec přijít, když by vidělo, že si matka hraje taky a nic se jí neděje… tím bych asi začala… do center bych dítě nebrala, pokud mu to vadí i na hřištích, šla bych na to opatrně, formou hry, zábavy, něco vymyslet… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17092
8.4.15 21:40

Však si nemusí hrát s nimi, stačí být v kontaktu, aby na ně viděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.4.15 21:46

@Jane.Nem Muj prvni syn zacal aktivne vyhledavat spolecnost deti na hristi v cca 4,5 letech, celou dobu nic a najednou neco dozralo a on zcela prirozene a bez meho postrkavani si nasel temer vzdy na hristi vrstevnika na hrani, pokud tam nejaky byl. Neres to, nenut ji, ma cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
8.4.15 21:54

Mě t dělal mala taky. a začaly jsme chodit na plavani kojencu ale byla hold menši. a super tam se hezky uvolnila byla s dětmi a byla tam i herna tak si na ně zvykla.jak bude hezky tak do parku a na hřiště občas tu hernu a zvykne si, ted s mladší dcerou ta je citlivka s cizimi s enebavi, jsou ji 3 roky chodi do školky ale take tam s nikym nekamarádi má tam sestřičku ta ji stačí. a na cizí moc nekouká na některé se nepodívá sklopí hlavu a konec, jak se ji někdo nelibí. koho zná tak s tim je v pohodě. nechávám ji at se otrka a po čase už kamarádí a neklopí hlavu. děti ji moc nevadi ale je zvykla na akční a hlučnou sestřičku. všechno po ni opakuje.tak třeba nějakou kamarádku se starším dítětem a chodit spolu mezi děti. zvykne si. já se smalou chodila dívat i do školky přes plot a ráda koukala a take se těch cizích dětí bála. ale do školky se moc těšila na ty děti a hlavně na jiné hračky.
hlavně s ní nesed doma. třeba kamarádka má problem je moc tichá ani tv ani rádio doma nepouští u ní je strašné ticho a počád sedi doma jde jen do obchodu..a jeji malej se boji všeho. ona s nim take nikam nechodi a on se bojí děti. klidně i starího kamaráda nebo třeba bratrance-souseda určitě někoho máš v okolí. i o dva roky staršího a dítě si zvykne tedy u nás se nakonec obě holky opičily po starších dětech a pak si rostě zvykly a nebaly se nových věcí. mám tedy dvě akční holčiky ale ta mladší je prostě citlivka ale jak se obeznámí je to divoké dítě stejně jako ta starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí