21mesicni dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.10.21 11:34

21mesicni dítě

Jdu se jen zeptat, zda jste to měli také, či máte.. Mám holčičku a je jí 21mesicu, je to zlatíčko.. 27.9. Jsem jela do porodnice.. S tatínkem nás šli navštívit.. Všechno v pořádku, sice jsem váhala, zda má přijít i holka, aby nebrecela, že maminka jít domů nemůže.. Je na mě hodně zavysla.. Pak jak jeli domů, od té doby mě jen hledá a volá.. Nemůžu nikam odejít, tatínek ji uspavat nemůže, ptz volá maminku.. Když vstane, jde k ní tatínek a volá maminku.. Jsme s malým doma už 1.10. A vůbec se nic nezměnilo, ani trošičku, mám obavy, aby to vůbec přešlo nebo aby neměla chudinka následky, že ji zase maminka na nějakou dobu zmizí.. Měla jste to některá také? Snažím se jí maximálně věnovat, uspavam ji, ptz se v noci budí a volá maminku.. Je mi ji tak líto, doufám, že to brzy přestane..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
13.10.21 11:43

Neměla jsem to tak. Děti nemám závisláky, trávili vždy čas jak s maminkou, tak tatínkem. Navíc v tomhle věku všemu rozumněly. Takže nebyl problém dítěti vysvětlit, že jedu třeba na služební cestu nebo musím být v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
13.10.21 11:52

Bude to i reakce na nové miminko - konkurenci. Proste vidí, ze věnuješ (zřejmě ) víc času novorozenci a snaží se zajistit si svou pozici. Na nějaké vysvětlování je v roce a třičtvrtě ještě malá, tak proste budete muset asi víc vycházet vstříc jejím potřebám, at se citi jistě a ne odsunuta na druhou kolej kvůli miminu.

Jinak k otázce, ne nezažila jsem to, ale ja mám děti s větším věkovým rozestupem a nejsou to az takový zavislaci, v klidu zvládají péči jak tatinka tak třeba babiček. A nedovedu si představit, jak by na případného nového sourozence a můj několikadenní odchod reagovali v tomhle věku. Když jsem byla v porodnici s mladším, dcera měla 2 a třičtvrtě a teda brecela, když odcházeli z návštěvy, ale doma byla pak s tátou úplně Ok a druhy den přišla zas natesena…

Rekla bych, ze časem si to sedne, je to hodně nova situace pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.21 12:12

A kam ji chces ted mizet…?
Proste bud s ni, dej si ji k sobe do postele, nikam pryc nechod.
Pokud kamkoliv jdes, vzdy ji to vysvetluj, kam jdes, kdy se vratis. Nikdy neodchazej „nenapadne“ bez vedomi ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.10.21 12:24

Mám o měsíc starší dítě, sice tak geniální že by pochopila že jedu na X dní na služebku není, ale že někam jdu a vrátím se pochopi. Je to reakce na mladšího sourozence, prostě normálka… Za pár týdnů si zvykne neboj. Pak začnou bitky :P Zaukoluj starší dítě hrou o péči o novorozence, společně se starejte, věnuj se jí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.21 12:46

@mackA159 když tu nejsem, tak je v pohodě, sice mě hledá, ale nehysterci, když si třeba odbehnu na wc.. To je pak hysterak.. I když ji vysvětluji, kam jdu a proč a že se vrátím.. Tak stejně pláče, i když ji tatínek jde koupat a vysveruljjeme ji, že tatínek vykoupe, s maminkou jde spinkat.. Tak stejně pláče.. Byla bych ráda, kdyby to přešlo, je mi ji chudince líto. Bohužel zatím brášku bere jako panenku, ale snažím se jí zapojovat a vysvětlovat, že to panenka není.. A ještě aby toho nebylo málo, tak zase od chlapa poslouchám, ať to nedělám, ať na něj malá nesahá, aby mu něco neudělala.. Samozřejmě nejsem hloupá, aby mu sahala kam nemá, pohladí po nožičce, ručičce, kam může dát pusinku..

• Citovat
  • Upravit
33018
13.10.21 12:56
@Anonymní píše:
@mackA159 když tu nejsem, tak je v pohodě, sice mě hledá, ale nehysterci, když si třeba odbehnu na wc.. To je pak hysterak.. I když ji vysvětluji, kam jdu a proč a že se vrátím.. Tak stejně pláče, i když ji tatínek jde koupat a vysveruljjeme ji, že tatínek vykoupe, s maminkou jde spinkat.. Tak stejně pláče.. Byla bych ráda, kdyby to přešlo, je mi ji chudince líto. Bohužel zatím brášku bere jako panenku, ale snažím se jí zapojovat a vysvětlovat, že to panenka není.. A ještě aby toho nebylo málo, tak zase od chlapa poslouchám, ať to nedělám, ať na něj malá nesahá, aby mu něco neudělala.. Samozřejmě nejsem hloupá, aby mu sahala kam nemá, pohladí po nožičce, ručičce, kam může dát pusinku..

Ježíš tak pláče, že jdeš na záchod nebo že ji místo tebe vykoupe táta. Ano, děti se musí naučit snášet i určitou míru frustrace, svět se holt nebude točit jen kolem nich. Tak si chvíli popláče. Nikdo ji evidentně nohu netrhá. Čím víc ty budeš z toho mimo, tím víc bude holka vyvádět.
Se sourzencem bych to ani moc nespojovala. Jen jste spíš dospěli do období, kdy se dítě musí začít smiřovat s tím, že není vždy po jeho a i ostatní členové rodiny mají nějaké svoje potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.10.21 12:58
@Anonymní píše:
@Svistice píše:
Ježíš tak pláče, že jdeš na záchod nebo že ji místo tebe vykoupe táta. Ano, děti se musí naučit snášet i určitou míru frustrace, svět se holt nebude točit jen kolem nich. Tak si chvíli popláče. Nikdo ji evidentně nohu netrhá. Čím víc ty budeš z toho mimo, tím víc bude holka vyvádět.
Se sourzencem bych to ani moc nespojovala. Jen jste spíš dospěli do období, kdy se dítě musí začít smiřovat s tím, že není vždy po jeho a i ostatní členové rodiny mají nějaké svoje potřeby.

Obyčejná žárlivost, navíc bych řekla že to je i k věku běžný.. to už dečka zkouší co můžou…

• Citovat
  • Upravit
4731
13.10.21 13:00

Jako lito…je to obdobi, jsi s ni, vic udelat nemuzes…dcera tohle ma tak +- od stejneho mesice taky..vsechno musim delat ja, manzel uz k ni ani rano nevstava, protoze to je akorat brek a stejne musim jit ja nakonec…ze jdu nekam pryc chape moc dobre, ale chce jit vsude se mnou..jediny, co je v klidu, kdyz s manzelem nekam odjedou..na vylet, k babicce..jak je doma a ja odejdu, byt jen do lekarny, tak des…, a to uz je ji skoro 2 a pul roku a nema zadneho spurozence, u vas je ta zavislost asi i zvysena prichodem miminka…ja porad doufam, ze to prejde a porad nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.21 13:13

@Melodie91 a já už myslela, že jsem někde udělala chybu, že je taková.. Tak doufám i za vás, že to brzy přejde.. Někdy je to příliš, co ty děti dokážou 🙈

• Citovat
  • Upravit
101
13.10.21 13:36

Mám o dva měsíce starší dceru, mladšího sourozence nemá a je to to stejné. Všechno musi dělat maminka - koupat, dát jidlo, chovat, vozit kočár. Když něco dělá táta, tak je řev. Pokud odejdu a jsou doma sami, tak je v pohodě. Ale jakmile jsme doma všichni a má na výběr, tak jedině máma. Chodí mě kontrolovat i na záchod a do koupelny. Ale nějak už to neřeším, je to prostě takové období, co přejde. Mám staršího syna a ten chvíli dělal to samé. Pak ho to pustilo a pak chvíli preferoval zase tátu. Neřešila bych to, je to asi normální. Pokud to jde, tak jí vyhovím. Pokud ne, tak se prostě musí smířit s tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková