23tt a předčasné otevírání

381
5.3.09 22:27

23tt a předčasné otevírání

Ahoj holky,
v týdnu jsem byla na kontrole u dr. ve 23tt a zjistilo se, že se začínám trochu otevírat (cervix score mi napsala 1b, předtím bylo vždy 0b). Dr. mě uklidňuje, že zatím nejde o nic dramatického a u druhého těhotenství se může občas stát - ležet zatím nemusím, mám doporučené nic těžkého nenosit, odpočívat (jak to jde s dvouletým prckem) a megadávky magnesia. Prý to může být způsobené i větším stresem (který jsem minulý měsíc opravdu měla). Příští týden mám jít na kontrolu, jestli se nález na čípku nezhoršuje - pokud ano, bude se nějak víc řešit, jestli zůstane stejný, snad to bude OK.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost, a jak to dopadlo? Snažím se nestresovat, ale člověku to přece jen nedá - kdybych byla těhotná o dva měsíce víc, asi bych to tak neřešila, ale 23tt je fakt dost brzo, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3379
5.3.09 22:55

Ahoj Galadwen

To je jasné, že ikdyž se snažíš, nejde na to nemyslet. Čípek se mi začal zkracovat a pootevírat kolem 25. týdne. Je to sice trochu víc než tvůj 23. týden, ale zase čekám první dítě a doktor říkal, že na prvorodičku nic moc… Měla jsem skoro od začátku těhu hodně stresů a taky mi bylo řečeno, že to může být tím. Brala jsem magnezko a od té doby se nález moc nezměnil.

Asi nikdo z nás, ani doktor, neodhadne jak se to bude vyvíjet. Musíš věřit, že to bude v pořádku, doktor si tě pohlídá. Když by to bylo vážné, už bys ležela na kapačkách a když ti nenařídil ani nijak přísný klidový režim, bude to určitě dobré. Odpočívej jak to půjde a přeju ať je to OK a pohodový zbytek těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21554
6.3.09 08:58

Ahoj, já na tom byla skoro stejně, možná ještě trošku hůř. ve 24tt mi doktorka nakázala ležet s nohama nahoře.taky se mi začal zkracovat čípek. ale všechno jsme přestáli a klárku přemluvili a vydržela do 38+3. takže úplná pohoda, stejně se pořád jevila na UTZ o 7-10 dní starší ;-)
ale jinak doktorka má pravdu v tom, že to zhoršuje stres. my se třeba do toho ještě stěhovali a pak jsem byla 10 dní v nemocnici na kapačkách (ve 32tt mi nahmátla hlavičku). ale opravdu se to dá a pokud ti doktor řekl, že máš být v klidu a nic moc nezvedat, tak bych mu věřila. všechno bude v pořádku, neboj se! tak se snaž trošku odpočívat a nehonit se a říkat prckovi v břiše, že je ještě brzo na to, aby šel ven ;-) já třeba klárku přesvědčovala, že jí ještě nepřišla postýlka a že by neměla kde spinkat (a porodila jsem dva dny potom co jsme dodělali ložnici ;-) ). sice standartně na tyto věci moc nevěřím, ale v tomhle případě to zafungovalo.
držím palce a všechno bude v pohodě, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.3.09 11:31

Ahoj! Já jsem byla s holkama v 20. týdnu na výletu na Sněžce a v 21. týdnu CS2, takže doktor přikázal šetřit se a je fakt že jsem už žádný náročný výlety nepodnikala a rodila jsem ve 42. týdnu s úplně stejným nálezem, takže myslím že když trochu zvolníš a nebudeš tahat nic těžkého ani se moc namáhat tak můžeš být relativně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
6.3.09 19:55

Ahojky !
Já na tom byla úplně stejně - začala jsem se otevírat někdy ve 22tt. Způsobeno to bylo hodně velkým cestováním (v autě po dálnicích cca 900km za 3 dny). Pak jsem skončila doma, v klidu, spát jsem musela s podloženýma nohama, brala dávky magnezia a hlavně jsem nesměla jezdit autem delší cesty. Otvírání nepokračovalo, rodila jsem téměř přesně v termínu, bez problémů. Čekala jsem své první dítko a nejsem zrovna nejmladší :) Takže hlavně klid a neboj - všechno dobře dopadne ! :) Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
8.3.09 20:58

Já si právě dost dobře nedovedu představit, že bych skončila ve špitále nebo s povinným ležením v posteli, když mám dvouleté dítě. Sice bydlíme v jednom domě s rodiči manžela, ale babička na tom není zdravotně tak, abych jí mohla s čistým svědomím strčit malou na celý den až do konce těhotenství. Nehledě na to, že máme nasmlouvanou rekonstrukci koupelny, u které bych aspoň být měla.
A ještě jsem byla na minulé kontrole tak mimo, že jsem se ani nezeptala, co všecko teď nesmím - třeba aspoň trochu cvičit proti křečovým žilám a bolestem zad, delší procházky, nebo třeba sex :oops:. No, jsem zvědavá, jak se to vyvine, mám i trochu problémy s tlakem v podbřišku a bolestmi v kříži, prý to může být od tvrdnutí, ale klasické tvrdnutí přitom vůbec nemám - tak nevím :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.3.09 08:16

v prvním těhotenství jsem měla CS 1 brzy, touhle dobou i víc. V druhém jsem měla CS 3-4.

Kamarádka měla CS7 před 30tt a nakonec rodila ještě po termínu

Celkově to CS brát s rezervou, ono taky záleží, kdo vyšetřuj, jaký má zrovna i den. Nemyslím to brát na lehkou váhu, ale pokud by byl problém, tak to řešej.

Šetřit se v rámci možností, na druhou stranu mít druhý dítě je výhoda v tom,že zas člově nemá tolik času o tom přemýšlet…já takhle byla s holkou permanentně nemocnou, k tomu jsme byly i v nemocnici, ve 20tt jsem jí nosila a chovala (3r, 17kg)…

Zkus se v rámci možností hodit do psychické pohody, šetři se v rámci možností a bude dobře:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí