2,5 roku jak odplenkovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2,5 roku - jak odplenkovat
Ahoj,
prosím o radu. Syn má 2,5 roku a je stále na plenkách. Když je nahatý, bez problému si sedne na nočník, nebo jde ke stromu a vyčůrá se. Jakmile mu dáme plenku nebo i jen třeba tepláčky, neřekne si. S kakáním je to horší. Má svoji polohu a na nočníku mu to nejde vytlačit.
Měl dobrý týden na dovolené, kdy si říkal o čurání i s plenkama, ale teď zase stopka. Tak já už nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To chce naprostý klid. Není kam spěchat. Dítě je potřeba odplenkovat zejména kvůli nástupu do MŠ před 3.rokem života. Takže máte ještě dost času. Každé dítě má svoje vlastní tempo! Podle mě nejhorší, co můžeš udělat je na něj tlačit a nutit ho, bude pak zbytečně ve stresu. To dítě na to přijde samo. Sedět na nočníku se taky naučí nebo kdyžtak zkuste posazovat přes dětské prkénko na normální záchod.
Náš syn se zbavil plenek ve 2 a třičtvrtě letech. Najednou jsme mu sundávali suché plenky a zjistili jsme, že už je nepotřebuje. Dokázal se naráz zbavit plen přes den, na noc i venku. Na hřišti ukáže ke stromu a jdeme se vyčůrat. Nehody se nám nestávají, jsme na malého opravdu pyšní, jak to hezky zvládl
Zbyly mi snad 2 balíky pětek nebo šestek plínek a nevím, co s tím ![]()
- Citovat
- Upravit
Ve 2,5 letech to dceři prostě samo sepnulo.
Možná pomohlo i to, když viděla chodit na nočník jiné, podobně staré dítě.
Nosila plínku na ven a pak si začala říkat i tam. Párkrát jsem zkusila na blízké hřiště bez a kdyby se počůrala, tak domů nebo jedny náhradní kalhoty. Za celou dobu bylo pár nehod, ale nic drastického.
Na velkou začala bez problémů chodit nedávno (3 roky), ale předcházelo tomu asi měsíc, dva problémů než si zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dceři budou v prosinci 3 roky a má stále plenky. Ví, kde se kaká, ale prostě ne. Neřeším to. Všechny 3 děti se naučily před 3.rokem samy od sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit