Dítě mě trestá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
12.8.24 00:41

Dítě mě trestá?

Ahojky, tak jsem vás zaujala tématem a teď k věci.

Stálá jsem před rozhodnutím vzít odstupné nebo se vrátit do práce dříve než ki skončí mateřská na jinou pozici. Mateřská mi končila na třetí narozeniny mého syna v listopadu jenže ja nastoupila do práce v srpnu, snažila jsem se to dětem (jeden ma pet a pul druhý dva a třičtvrtě) vysvětlit starší se zdá vše pochopil mladší bohužel ne. A to je ten problém v srpnu jej pomáhá hlídat babička hlavně když mám ranní v září půjde uz do školky.
A teď to proč si myslím že mě trestá. Úplně nádherně se odplenkoval krásně chodil čůrat i kalat do nočníku obcas na záchod. Od začátku srpna kdy jsem se vrátila do práce se začal pravidelně pokakavat což se mu nikdy nestalo. Fakt chodil krásne sám bez nehod. Teď řekne že chce na velkou sedne si řekne že to nejde a jde pryc a pak se mi za pár minut pokaka do trenek. Vážně nevim co s tím. Chápu že je to pro něj stres že maminka najednou neni doma, ale ja se vrátit uz opravdu musela a nevim jak mu pomoct aby tuhle situaci pochopil a úspěšně jsme ji překonali a zvládli.

Prosím uvítám všechny nápady.
Děkuji Tess

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
291
12.8.24 01:20

Netrestá tě, je to pro něj nová a těžná situace. Dej mu čas a měj trpělivost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85259
12.8.24 06:01

Deti maji ruzne faze. Pokud si vzpominam, mel syn taky takovou fazi a odeznelo to samo, ve stresu tehdy nebyl. Pak byla pro zmenu faze, ze mel ve 4 strach ze zachodu, ze do nej spadne (mel prkynko, imaginarni strach), to trvalo asi 2 mesice a zadrzoval, kakal taky jen do trenek. Odeznelo to. Podporovat, nezlobit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
12.8.24 06:58

Se! e ze stresu. A skolka bude jeste vetsi stres a pocitej s tim, ze ted bude stejne porad nemocnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
12.8.24 07:05

Dítě tě netrestá, ale ta souvislost s tvým nástupem do zaměstnání tam být může… Regresní chování…
Regrese je jedním z nevědomých obranných mechanizmů. Je to únik na vývojově nižší úroveň chování, obvykle vyjadřuje odmítnutí samostatnosti a také větší potřebu závislosti na podpoře okolí…
Děje to například i u dětí, které jsou hospitalizovány…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
12.8.24 07:24

Mateřská ti zkončila před 2 a půl lety! Kdyby se pak o dítě na RODIČOVSKÉ starali RODIČE, tak by to pro dítě nemusel být takový šok. Ale nedej bože, aby se nějaká češka neválela 6 let doma a o dítě se staral i otec. Hrůza hrůz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.8.24 07:29

Přesně, regrese ze stresu. Obrovský strach, velká krize v životě dítěte. Třeba když se narodí sourozenec- Máma už mě nemá tolik ráda, furt je s miminkem a na mě nemá čas.

U vás je to- Furt je v práci a nemá na mě čas, už mě nemá tolik ráda…
Asi to léčí hlavně laskavá trpělivost (žádné komentáře typu Už zase!), láska a pozornost (víc objímat, chovat, hrát si, dělat něco jen spolu…).
A myslím opravdovou pozornost a zájem, ne že jen jsem ve stejné místnosti a odpovídám Hmmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.24 07:55

Jak jsi přišla na to, že tě trestá? Je normálně vystresovanej ze změny situace, kdy s tebou byl a najednou není, z nuly na sto. Promiň, ale částečně si za tohle můžeš sama. Já třeba děti před nástupem do práce připravovala na naše odloučení skoro rok. Zájmové skupinky, intenzivnější hlídání babičkou, soukromá školka na pár hodin týdně atd. Že se budeš vracet do práce jsi moc dobře věděla a mohla jsi to oběma usnadnit. Přijde mi, že sis myslela, že jim to vysvětlíš a vše bude růžové :lol: :lol: Takhle dětský mozek prostě nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
12.8.24 09:37

Tak to je česká klasika- matka s dítětem doma na 100%, nikdo jiný se o děti nestará a pak najednou šup do práce.
Budiž poučením pro ty po tobě, že děti by měly být postupně zapojovány do světa kolem sebe, aby se jim nezhroutil svět, až hlavní božstvo zmizí do práce.
A božstvo bude v mnohém lepším rozpoložení, když bude nahraditelne mnohem dříve. I když, co tu čtu, tak pro některé ženy je to naplnění životního poslání, být doma a mít na sobě neustále zavěšeno několik děti..

• Citovat
  • Upravit
118
12.8.24 19:31

@Annonymní_007 co tenhle vyblitek má společného s mým dotazem? Ja se o své děti starám po celou dobu jenom jsem měla na výběr buď být bez práce nebo nastoupit po šesti letech dřív nějak vás nechápu a asi mi je to jedno jelikož mi vás vyblitek nijak nepomáhá vyřešit nastalou situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.8.24 19:32
@blumen píše: Více

Hm možná že to bude i spojené s tím záchodem do te doby chodil na nočník ten ma pořád možnost použít ale nejak ho prestal používat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.8.24 19:33
@Svetluska55 píše: Více

A kde jste přišla na to, ze moje děti nikdy nebyli u babičky na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.8.24 19:35
@Magical-eyes píše: Více

A náhodou co s tim? :( neni na to něco jak mu to usnadit a pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
12.8.24 19:51
@TeaDarkfire píše: Více

To je typický příklad, jak už jsem zmiňovala u hospitalizovaných dětí… Přestanou chodit na nočník a potřebují pleny… prostě se vrátí vývojově o etapu zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.8.24 20:57
@Magical-eyes píše: Více

No chápu a co tedy s tím. Plenky nechce. Řve a kope ze plenky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze